Siirry sisältöön
Nuorten tekemät jutut

Leffavinkkejä

Kesälomalla on hyvää aikaa katsoa elokuvia, joten tähän listasin viisi erityyppistä elokuvaa/elokuvasarjaa, jotka suosittelen katsomaan :)
_________________________________________________________________

Pikkunaisia-elokuva perustuu Louisa May Alcottin samannimiseen kirjaan. Elokuva kertoo neljästä sisaruksesta, Megistä, Josta, Bethistä ja Amysta, sekä heidän elämästään sisällissodan aikaisessa Amerikassa. Perheen isä on sodassa, eikä tyttöjen perheellä ole paljoakaan rahaa, mutta yhdessä he keksivät keinot selvitä läpi vaikeidenkin aikojen. Elokuva on ihastuttava ja koskettava tarina neljästä erilaisesta tytöstä, ja kertoo neljä erilaista tapaa kasvaa naiseksi. Louisa May Alcottin kirjasta on tehty muutamia eri elokuvia ja TV-sarjoja, mutta itse olen katsonut vuoden 2019 elokuvan sekä vuoden 1994 elokuvan. 

Genre: Romantiikka, draama.

Kuva: Elokuvajuliste, Tekijä: Greta Gerwig, 2019
Little Women (2019) – IMDb

_________________________________________________________________

Mamma Mia! on vuonna 2008 ilmestynyt elokuvamusikaali, jonka musiikit koostuvat ABBAn upeista hiteistä. Elokuva kertoo 20-vuotiaasta häitään valmistelevasta Sophiesta, joka kutsuu häihinsä äitinsä kolme entistä poikaystävää saadakseen selville, kuka heistä on hänen oikea isänsä. Elokuva sijoittuu ihastuttavalle Kreikan saarelle ja maisemat siellä ovat henkeäsalpaavan upeita. Elokuvasta on tullut jatko-osa vuonna 2018. 

Genre: Musikaali, komedia.

 

Kuva: Elokuvajuliste, tekijänoikeudet: Universal Pictures, 2008

_________________________________________________________________

Ensimmäisessä Jurassic Park elokuvassa (v. 1993) syrjäiselle saarelle dinosaurusteemapuiston perustanut miljonääri kutsuu ryhmän tiedemiehiä tutustumaan luomukseensa ja tarkistamaan teemapuiston turvallisuuden. Rauhallinen kierros teemapuistossa muuttuu kuitenkin turvalaitteiden pettäessä hurjaksi ja vaaralliseksi seikkailuksi saarella keskellä dinosauruksia. Ensimmäisessä Jurassic World elokuvassa (v. 2015) alkuperäisen Jurassic Parkin tilalle on rakennettu uusi teemapuisto ja siitä on tullut suosittu matkailukohde. Kaikki sujui hyvin, kunnes geneettisesti muunneltu Tyrannosaurustakin suurempi tappajadinosaurus karkaa. Elokuvat perustuvat Michael Crichtonin vuonna 1990 kirjoittamaan kirjaan Jurassic Park. Jurassic Park- ja Jurassic World -elokuvia on ilmestynyt yhteensä kuusi ja listaan ne tähän julkaisujärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan: 

  • Jurassic Park (v. 1993)
  • Jurassic Park: Kadonnut Maailma (v. 1997)
  • Jurassic Park 3 (v. 2001)
  • Jurassic World (v. 2015)
  • Jurassic World: Kaatunut Valtakunta (v. 2018)
  • Jurassic World: Dominion (v. 2022)

Genre: Seikkailu, scifi, toiminta.

Kuva: Elokuvajuliste, Universal, 1993

_________________________________________________________________

Paluu tulevaisuuteen on elokuvatrilogia, jonka ensimmäisessä osassa 17-vuotias Marty McFly päätyy 1950-luvulle vanhempiensa nuoruuteen erään keksijän rakentamalla aikakoneella. Menneisyydessä Marty tulee vahingossa sotkineeksi tapahtumien kulkua ja hänen täytyy varmistaa, että hänen vanhempansa rakastuvat toisiinsa, sillä muuten hänellä ei olisi enää tulevaisuutta. Ensimmäinen elokuva julkaistiin vuonna 1985, toinen vuonna 1989 ja kolmas vuonna 1990. Elokuvat ovat viihdyttäviä ja hyvin toteutettuja, vaikka ovatkin jo yli 30 vuotta vanhoja. Kyseinen elokuvasarja on yksi suosikeistani ja elokuvia on kehuttu jopa yhdeksi elokuvahistorian kuuluisimmaksi elokuvatrilogiaksi.

Genre: Perhe, scifi.

Kuva: Kansikuva, elokuva paluu tulevaisuuteen 1,  Universal, 2006

_________________________________________________________________

Barbiella on joka päivä paras päivä, kunnes hän alkaa reistailla. Barbien on mentävä oikeaan maailmaan ja selvitettävä, kuka hänellä leikkii palauttaakseen kaiken taas ennalleen. Barbiemaassa kaikki olivat siinä luulossa, että he olivat ratkaisseet naisten ongelmat tosimaailmassa, mutta pian Barbielle selviää, että heidän luulonsa osoittautuivat vääräksi. Elokuva on hauska ja sisältää paljon pinkkiä, mutta käsittelee monia tärkeitä ja ajankohtaisia aiheita, kuten feminismiä ja ihmisoikeusasioita. Elokuvan lavastukset ovat upeita ja näyttelijät hoitivat roolinsa kiitettävästi. Elokuva on yksi suosikeistani ja muistuttaa, että voit olla mitä tahansa.

Genre: Komedia, fantasia. 

Kuva: Elokuvamainos, Warner bros, 2022
Barbie | Official Movie Site

 

Marikki

Nuortennetin toimittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Back to top