Siirry sisältöön
ok

Hei
En ole varma mihin osa-alueeseen/genreen tämä kuuluu, mutta halauisin silti kertoa tästä. Soitimme kavereideni kanssa tänään hätäkeskukseen, sillä kuulimme talon sisältä avunhuutoja.
Tilanteesta en sen enempää tiedä, ja meidän kohdalla se päättyi hyvin.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun soitin 112:seen ja tärisin sen jälkeen varmaan 2 tuntia. MIksi muuten hätäkeskuspäivystäjät kysyvät soittajien nimiä?
Toimimme minusta melko hyvin kavereideni kanssa, mutta en ole edelleenkään varma, olisiko pitänyt soittaa.

Tämä hiukan painaa mieltäni, sillä kuulen tasan tarkkaan mitä avunhuutaja sanoi ja millä äänellä. Pari aikuista pyöräili myös paikalta ohitse, mutteivat pysähtyneet.
Onneksi pari kaveriani haki opettajan (olimme koulun tunnilla silloin – emme luvattomasti kävelemässä vaan tarkoituksella), ja hän ainakin sanoi, että toimimme hyvin.

En tiedä edes miksi tänne kirjoitan. Toivottavasti kukaan ei täältä minua tunnista:)

Swarley☕

Nimi kysytään varmaan ihan sen takia, että ilmoittajaan saadaan varmemmin yhteys tarvittaessa. Tieto tai epäily siitä, että jonkun henki, terveys, omaisuus tms. on vaarassa ovat syitä soittaa hätänumeroon. Toki maalaisjärkeä kannattaa käyttää siinä, että esim. kadulla makaavan nähdessään menee ensin potkimaan häntä hereille. Taloon meneminen voi olla vaarallista, eihän sitä tiedä jos siellä heiluu tyyppi lapion kanssa. Silloin soitto hätäkeskukseen on oikea ratkaisu. Soittamisella välitetään tieto asiasta viranomaisille ja he tekevät ratkaisun siitä, pitääkö asialle tehdä jotain. Eli mielummin soittaa kuin jättää soittamatta.

Vastaa aiheeseen: 112-soitto

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top