Siirry sisältöön
Huoh hoih

Olen siis 13-vuotias tyttö eli aloitin vasta yläkoulun. Kaikki on mennyt ihan hyvin, mutta yksi asia ärsyttää.
Se on nimittäin se, että äitini luulee minua edelleen tyyliin 7-vuotiaaksi. Kotona pitää olla arkena 19.00. Tulin tuohon aikaan kotiin eka luokalla.
Pelottaa, että minua aletaan kiusaamaan koulussa tämän takia, koska alku näytti jo ihan hyvältä, että voisin saada uudesta luokasta kavereita.
En tarkoita, että minun pitäisi saada hillua kaupungilla puoleenyöhön asti, mutta niin kuin vaikka klo 20-21.00 olisi minun mielestäni sopiva aika tulla kotiin arkena.
Kyllä, olen yrittänyt keskustella äitini kanssa, mutta en ole oikeastaan saanut mitään perusteluja sille, miksi minun täytyy tulla näin aikaisin kotiin. Äitini ei siis perustele omia mielipiteitä sitten mitenkään.
Ymmärtäisin tämän ehkä, jos olisin käyttänyt päihteitä, tehnyt jotain rikollista tai ollut pahasti myöhässä, mutta en ole tehnyt noista mitään.
Ylireagoinko vai? Mikä olisi teidän mielestä sopiva kotiintuloaika 13-vuotiaalle? Mitä mieltä olette?

Kata, verkk@ri

Moi!

Kyllä sinun mielestäni kuuluisi saada perustelut sille että miksi kotiintuloaika on mitä on?

Ehkä äitisi haluaa että rauhoitat illat sitä varten, että saat hyvät yöunet ja jaksat koulussa. Herätys on kuitenkin oikeesti aikaisin, jos on vaikka kahdeksan aamu ja nuoret tarvitsee unta 8-9h. Ymmärrän toisaalta hyvin myös äitiäsi ja että hän on vain huolissaan sinusta. Vaikka tiedän että ei ehkä tarvitsi olla huolissaan, äidit kuitenkin aina vähän on. Voisitko vielä yrittää puhua äitisi kanssa ja perustella sitä, että voisit ehkä olla tunnin pitempään kavereiden kanssa ulkona? Mukavaa syksyä! -Kata

14 v tyttö

Mulla oli arkena 8 kun menin seiskalle nyt kasil 9 ja viikonloppuisin 10 ja nekin on jo aikaisia muihin kavereihini verrattuna. Mun mielestä sun pitäis kyl saada keskusteltuu toi ees tunnin pisemmäks.

15.v poika

Hei!

Voisit hyvin perustella tilannettasi vaikkapa juuri tällä, että pelkäät, että sinua ärsytettäsiin asiasta. Voit myös sanoa, että kaverit menevät niin myöhään ulos, että tämänhetkisellä kotiintuloajallasi et ehdi viettää kunnolla aikaa heidän kanssaan.

Onnea äidin vakuuttamiseen

15.v poika

Hei!

Voisit hyvin perustella tilannettasi vaikkapa juuri tällä, että pelkäät, että sinua ärsytettäsiin asiasta. Voit myös sanoa, että kaverit menevät niin myöhään ulos, että tämänhetkisellä kotiintuloajallasi et ehdi viettää kunnolla aikaa heidän kanssaan.

Onnea äidin vakuuttamiseen

14v tyttö lol

Mul o kotiituloaika noin 21-00 koska en oikeestaa ees kuheest oo missää keskustas iltasi

Tyttö etelä-pohjanmaalta

Mulla on arkisin 19.00 ja viikonloppuisin 22.00

t14

Moi!

Sun äiti varmasti haluaa vaan parasta sulle, koska iltasin saattaa olla hämärää porukkaa liikenteessä ja se ei halua, et sekaannut mihinkää päihteisiin jne. Mutta, sun kannattaa yrittää kertoo sille miltä susta itestä tuntuu ja et miks haluisit olla myöhempään ulkona. Kannattaa myös pyytää sitä kertoon sen oma mielipide asiasta, miksei se haluu et oot myöhempään.
Onnea matkaan :)

janna38

Hei, on ihan normaalia että äitisi haluaa sinut kotiin jo 19 aikaan, olet vielä pieni. Asutko turvallisella asuinalueella?

tyttö

mulla on 21.30 arkena 22.30 vapaal

Jouluvalo

Heh… vähän ehkä myöhään vastaan, mutta haluan silti lisätä puumerkkini tänne.XD
Itse 13v. tyttö puolessa välissä seiskaa. Äitini haluaa minut kotona jo klo 18 oli sitten arki, viikonloppu, loma, kesä tai talvi. Ottaen huomioon, että suurin osa päivistäni loppuu 15-15.30 ja koiran viemisessä, läksyjen teossa ja syömisessä menee vähintään tunti, en oikein vietä arkisin aikaa kavereiden kanssa. Jos he haluavat lähteä jonnekkin minut pitää kohta jo ruveta matkaamaan takaisin kotiin. Viikonloppuisin luen yleenaä mahdollisiin kokeisiin, siivian tai käyn kaupassa ja kaikkia kavereita on muutenkin vaikea mahduttaa 1-2 päivään. Kehotan ihmisiä olemaan iloisia 19.00 kotiintuloajoistaan, koska meidän perheessä 18.30 on jo niin kovan pyytelyn ja lupailun takana, että jätän mielummin kysymättä. (Jis siis jonnekkin edes lähden)

Tyttö seiskaluokalra

Moigga. Musta seiskaluokkalaisen kotiin tulo aika pitäis olla 23. Musta se on rasittavaa ku vanhemmat ei tajua sitä että oikeesti ollaan kasvamassa isommiks ja tulee enemmä sitä harkittevuutta:)

12 v tyttö

Kannattaa olla iloinen siitä mitä on!

Meillä isosiskollanikin (joka on nykyään 20 v) oli kotiintuloaika viellä varmaan siihen saakka että oli täysi ikäinen, eikä sekään aika ollut hirveen myöhään. Itsellä ei ole kotiintuloaikaa vaan kun johonkin menen sovimme mihin aikaan lähden tai mihin aikoihin olen kotona. Jos aikataulu ei ole selvä niin sitten ilmoittelen äidille että missä mennään ja milloin olisin tulassa kotiin. Tälläinen käytäntö meillä on ja mun mielest pitäis olla ilonen siit et on ees joku vakituinen kotiintuloaika.

Ps meillä äidillä menettämisen pelko ja sen takia haluaa tietää missä ollaan ja mennään. :)

moi! munkin kotiintuloaika oli sun ikäsenä toi 19 ja se oli munkin mielestä epäoikeudenmukainen. sain sen nostettuu vähitellen ylemmäs kun oli vaikka tarve olla kaheksaan saakka, en ehtiny aiemmin kotiin. sit kun mun vanhemmat näki et toi kasi meni ihan hyvin nii sain sen nostettuu siihen. nykyään mun kotiintuloaika on 21 arkisin ja 23 lomilla/vklp ja en tarvitsekaan pidempää aikaa (oon ysillä) Asun turvallisella alueella, mutta en tykkää liikkua siellä yksin myöhään. Kavereuden kanssa vaan joskus menee pitkään kun asumme kaukana kaupungista ja silloin saatan tulla myöhään kotiin. en ees mielelläni liiku ulkona kasin jälkeen haluun vaan nukkuu lol

@13v tyttö

moip mun kotiintuloaika on niiku lomalla ja viikonloppusi kymppi ja arkena ysi mut tuntuu et ihan liian aikanen ku kaikki muut saman ikäset kaverit saa olla johonki yhteentoista tai kahteentoista et joo voitteko heittää mp et valitanko turhaan mut ainakun oon jo lähteny kaikki jää viel ja snäppää mist kaikest oon jääny paitsi ja kaikki kiva tapahtuu legit aina sillonku oon jo lähteny ja se harmittaa. nii mielipiteitä tarttisin🫶ja joo tiiän semimyöhäs

Vastaa aiheeseen: 13v kotiintuloaika?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top