Siirry sisältöön
K3

Hei! Oon 17-vuotias tyttö ja menin tyhmyyksissäni varastamaan kaupasta… Nyt siis toivonkin teiltä muilta käyttäjiltä apua, että mitä mun kannattais tehdä. En pysty kertomaan vanhemmilleni, mutta pelkään että heille soitetaan lastensuojeluvirastosta. Meillä on kyllä hyvät välit ja sellasta, mut pelkään et ne suhtautuu muhun jotenki erilailla ku ennen tai menettää vaik luottamuksensa. Miten te ootte toiminu vastaavassa tilanteessa tai miten te toimisitte? :/

HotChocolate

Moikka! :)

Jos pitemmällä tähtäimellä miettii niin uskon että vanhempasi arvostaisivat jos kertoisit heille.
Se kertoo vastuun ottamisesta ja voisit sitten auttaa korvaamaan ne vahingot mitä aiheutit (eli näpistetyn tavaran jne).
En tiedä yhtään miten tällaisessa tilanteessa toimitaan sosiaalityöntekijöiden puolelta, ottaako he yhteyttä vai ei, mutta on varmasti paljon kivempaa kuulla asia sulta kuin että se tulee yllätyspuheluna joltakin tuntemattomalta, eikö?
Joten jos suinkin pystyt niin kannattaa kuitenkin kertoa ihan reilusti, kyllä me kaikki tehdään virheitä, varmasti sun vanhempasikin ovat niitä tehneet, joten uskon että he kyllä ymmärtää :)
Jos et kasvokkain uskalla kertoa niin voisit kirjoittaa vaikka kirjeen ja antaa sen vanhemmillesi?

Siunausta ja tsemppiä! :)

Patricia

En mä usko, että lastensuojeluilmoitusta tästä tehdään. Ei ainakaan musta tehty, kun itse tein samaa yläasteella.
JA mä kehotan sua tekemään sen, mitä mä en tehnyt – mene ihan rehellisesti tunnustamaan kauppaan. Poliisit todennäköisesti soitetaan paikalle, mutta sitä hälventää se, että oot ite menny ilmiantamaan itsesi. Kysy, voitko korvata tuotteet vaikka työnteolla. Tunnusta vanhemmillesi rehellisesti ja vakuuta sekä itsellesi että heille että tämä on viimeinen kerta. Jos luottamus menee, saat sen takaisin välttelemällä tyhmyyksiä ja olemalla – no – luotettava.
Sori tällänen hiukan sekava viesti… Mutta tsemppiä! :)

Vastaa aiheeseen: 17-v NÄPISTYS

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top