Siirry sisältöön
mävaan

Moi! Mä oon menossa 5 luokan lääkärintarkastukseen ja mua jännittää se mitä siellä tapahtuu. Katotaanko siellä liivien sisälle tai housuihin? Mun murrosikä ei oo vielä alkanut yhtään niin en tiedä mitä siitä tulee… Ja onko normaalia jos murrosikä ei oo alkanut vielä 11 vuotiaalla tytöllä. (rinnat ei oo kasvanut, kuukautiset ei oo alkanu, karvat ei kasva)? Ja lääkäri kävi meiän luokassa ja sano että murrosiän vaihe tarkistetaan mutta ei kertonut miten. Onko kellään tietoa?

13v tyttönen

Moi, en tiedä miten teidän koulussa on, mutta meillä ainakin piti ottaa housut ja paita pois (alusvaatteet sai pitää) ja mentiin makaamaan ja sitten se lääkäri vähän paineli alavatsaa ja nopeasti kurkkasi housuihin.

On ihan normaalia että murrosikäsi ei ole alkanut vielä. Kaikilla murrosikä alkaa eri aikaan ja se on aivan okei. Mullakaan ei ollut vielä sillon murrosikä alkanut vielä lähes yhtään. Rinnat olivat kasvaneet ihan vähän, ei karvoja tai kuukautisia. Nyt rinnat on kasvaneet vähän enemmän ja muutama karva alapäässä, mutta murrosiällä ei ole kiire ja se on kaikilla yksilöllistä, joten älä stressaa siitä.

Tsemppiä tarkastukseen, hyvin se menee! :)

Moi

Moi! Itse olin viime vuonna viitosluokan lääkärintarkastuksessa. Muakin jännitti. Uskon, että voi olla hieman erinlainen koulusta riippuen. En muista tarkalleen minkälaista siellä oli, mutta voin kertoa, että housuihin tai liivien sisälle ei katsottu. :) Multa ei jostain syystä kattonu yhtä juttua (olikohan kilpirauhaset?) Suurimmalta osalta luokkakavereista taidettiin katsoa. Unohtikohan vai mitä? XD Se ois tainnu olla vaan sellanen, että housuja pitää panna vähän alemmas ja se kattoo jotakin, mutta ei kato housuihin.

Ja on normaalia, jos ei ole vielä alkanut murrosikä. Se on niin yksillöllistä. Kannattaa jutella jollekin tutulle aikuiselle murrosikään liittyvistä asioista ja tosta lääkärintarkastuksesta. Osaa kyllä auttaa.

Hyvää kesää! <3

11v tyttö

Itsekin mietin samaa, kun oon menossa syksyllä vitoselle

12v

Ehkä vähän myöhässä mut ei se mitään.
Itse kävin siellä kans, se lääkäri kurkkas housujen ja liivien alle nopee. Ei se ole niin paha eikä kannata jännittää koska sehän on vain lääkäri ja se on varmaan tutkinut kaikki sun kaveritkin. Tsemppiä teille kaikille.<3

<333

Sori tulee tooosi myöhään, mut mulla se ei kurkannu rintsikoiyten tai housujen sisään…en tii miks? Sillon oli kyl se paha korona vaihe joten joohh…mut ei se ees ollu nii paha ku kuvittelin

Vastaa aiheeseen: 5 luokan lääkärintarkastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top