Siirry sisältöön
5 luokka

Eli siis…
mitä tehdään 5 luokan terveystarkastuksessa?
ja mitä tehdään 5 luokan lääkärintarkastuksessa?

mua jännittää paljon,koska oon kuullu,että jommassakummassa tarkastuksessa pitäisi ottaa vaatteet pois. Onks se totta?
AUTTAKAA!

HoChocolate

Moikka! :)

En ihan tarkalleen muista kaikkea mutta sanon heti että ei siihen kuole, mullekin se oli tosi noloa mutta se menee nopeesti ohi ja myöhemmin monet sille jo nauraa :)

Lääkärintarkastus taitaa siis olla se, missä tutkitaan perusteellisemmin, esim. sydän ja keuhkot kuunnellaan stetoskoopilla jne. Eli vähän perusteellisempi tarkistus mutta jos et halua että vaikka housuihin katsotaan, sano ihan reippaasti niille, en usko että lääkäri alkaa sitä vaatimaan jos se tuntuu niin pahalta :)
Muistaakseni multa ainakin kysyttiin moniin asioihin lupa.
Monesti myös keskustellaan kehittymisestä, ruokailusta ja muutenkin elämästä, että meneekö hyvin ja kaikkea sellaista.

Terveystarkastuksessa yleensä katsotaan pituus, paino, jutellaan perusjuttuja (meneekö koulussa ja kotona hyvin, onko jotain mistä haluaisit puhua, tarttetko apua jossain yms).

Yleensä vaatteet otetaan pois (siis ei alusvaatteita, vaan päällysvaatteet) aina kun katotaan paino ja pituus menee siinä samalla. Myös ryhtiä tarkistaessa ja sydäntä kuunneltaessa on hyvä olla ainakin paita ylhäällä tai pois että mm. näkee selkärangan. Ihan alasti siis ei tartte olla ja jos joku tosiaan tuntuu tosi epämukavalta, muista sanoa niin kyllä ne yleensä ymmärtää ja kuuntelee!

Varsinkin tästä terveystarkastuksesta kuulee paljon juttuja ja yleensä niitä suurennellaan, yleensä se kestää vaan jonkun välitunnin verran tai vähemmän (siis alle 15min) ja perus terveystarkastus vielä vähemmän, usein ne menee keskusteltaessa, et siis todellakaan oo siellä alusvaatteisillasi kun muutaman pienen minuutin.
Ei mitään pelättävää, sano vaan että sua jännittää/pelottaa ja jos koet jonkun asian epämukavaksi niin kerro siitäkin, yleensä ne ymmärtää :)
Siunausta ja tsemppiä! Älä siis usko kaikkea mitä kerrotaan, monesti ne on vaan suurenneltuja juttuja oikeista kokemuksista ja siis aina paljon pahemman kuulosia mitä se oikeasti on.
Good luck! :)

Vastaa aiheeseen: 5 luokan tarkastukset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top