Siirry sisältöön
12v. tyttö

Moi.
Meillä on ympissä alkanut ihmisen biologia. Siinä yleensä puhutaan jostain luista ja lihaksista, mutta parissa vikassa kappaleessa puhutaan murrosiästä. Me käytiin luokan kaa sisällysluetteloläpi ja sen kappaleen kohdalla meidän miespuolinen ope mainitsi tyttöjen kuukautiset. Kaikki luokan tytöt vaan on silleen älä pliis ja pojat ei ees tajuu mistä puhutaan.
Tosi kiva kun meijjän miespuolinen ope höpöttää meille koko luokalle menkoista. 🤦‍♀️
Mä en haluu olla koulussa sinä päivänä. Onko mitään vinkkejä?

14v tytsy

Siis muistan ku meilki oli joskus muutama vuos taaksepäin noi tunnit ja oli just sijaisena joku vanha mummo. Oli kyl vähän kiusallista sillon ekalla tunnilla mut siis ei se loppuje lopuks nii hirveetä ollukkaa. Sit kutosella kaikki oli jo iha messis niil tunneil eikä se enää ollu noloo. Nykyäänki 8lk bilsas mis käydään siis paljon laajemmin kaikkee seksiin ja siihe liittyvää nii ei se enään oo noloo. Kaikki jo keskustelee siel tunnil niist asioist iha normaalisti. Eli nyt pointtin täs se et se eka tunti ku käytte läpi niit nii on ehkä vähä kiusalline mut sen jälkee ei enää. Ja ihan varmasti kaikki muutki siel ekal tunnilla on nolona ja et varmasti oo ainoo jost tuntuu tolt. Et mee vaa sinne ja oo vaa iha normaalisti. Monet varmaa hihittelee siel ku köytte läpi niit asioita mut siihen on syy miks ne käytte. Jotkut ei tiiä viel kaikkii niitä asioit ja se on tärkeet olla tietonen kaikista murrosikään jne liittyvist asioista!

Tsemppii sulle!

Spageli

mä muistan kuinka se olikaa noloo ku joku miesope puhu menkoista, mutta eikai niissä loppujen lopuks oo ees mitään noloo, ku kaikilla naisilla/tytöillä ne joskus tulee ja se on ihan luonnollinen asia :)

Ruusunnuppu🌹

Hei. Ei ne tunnit niin pahat oo usko tai älä. Siitä pääse kyllä yli ja onhan ne tunnit alkuun vähän nolot, mutta myös tärkeät. Menkoistakin on tärkeä puhua, vaikka ope ois miespuolinen. Eli älä jännitä, se on siellä kirjassa tarkotuksella, koska teiän o tärkee tietää näistä asioista.

an [osa nimimerkistä poistettu]

se saattaa tultuu aluks nololta mut ei se loppujenlopuks oo paha, ja nyt 9lk ku on taas ihmisen biologiaa ni koko luokka (myös pojat) pystyy kyl olee siel ihan hiljaa ja tällee, se tuntu jotenki vaa ala-asteel ihan hirveelt olla niil tunneil

🌈Bag

Haha ei se mitää noloo oo no ehk vähä mut menkat on normalisoitava asia ja niist on hyvä puhua:) Ei kantsi tommosen takia lintsata. Open sukupuolellakaan ei pitäisi olla mitään merkitystä asian suhteen.

Vastaa aiheeseen: 5. luokan ymppi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top