Siirry sisältöön
Pelokas Tyttö

Oon viidennellä luokalla ja meillä on tänä vuonna laaja terveystarkastus. Ei mua se terveystarkastus hirveesti pelota, mutta erikseen oleva lääkärintarkastus pelottaa😓.
Joku meidän luokkalainen on jo käyny lääkärintarkastuksessa, ja sanonu, että ei se oo paha. Se on kertonu että sillä katottiin alkkareihin ja tunnusteltiin kohtua,
ja SE pelottaa :(

Voiko siitä kieltäytyä? En halua, että muut ihmiset tunkeutuu yksityisasioihin. Mua pelottaa ihan hirveesti ja oon alkanu tärisee ja itkee kun on ajattelu tätä.

Niin. Voiko siitä kieltäytyä?

Kata, verkk@ri

Moi!

Tämä kyseinen 5. luokan tarkastus mietyttää monia ja siitä on joka vuosi keskustelua myös täällä sivulla. Toki tarkastuksesta voi kieltäytyä, ei kukaan lääkäri voi pakottaa sua mihinkään jos ei ole oikeaa hätää. Mutta en suosittele kieltäytymistä, koska tarkastus on sinun parhaaksesi eikä se ole oikeasti niin paha miltä kuulostaa.

Lääkäri todennäköisesti vähän kurkkaa alkkareihin ja hieman tunnustelee alavatsaa (ei katsota mihinkään alapään sisälle!) ja tämä tehdään vain siksi että halutaan varmistaa että kehityt normaalisti. <3

Helpottaisiko sinua jos pyytäisit jonkun ystävän tai läheisen, esimerkiksi perheenjäsenen, mukaan tarkastukseen? Voit myös sanoa lääkärille suoraan, että sua jännittää aika paljon. Hän osaa varmasti kertoa sinulle että miksi jotain tehdään ja myös lohduttaa. Tsemppiä ja halaus! t. Kata <3

Ku mä olin vitosel (oon nyt kutosella) ei katottu alkkareihin, ne sai pitää päällä ja tunnusteltiin munuaisia ja kohtua. Ei mitään laitettu mihinkään sisään.

normaalin konsepti on ihmisen tekemä

Äijil ne vaa lyö sun kiveksiä ja oikee painelee et melkee huudat, mut sit tytöil ei kuulemma tehty yhtää mitää ku vaa pituus, paino ja ryhti… .-.

Vastaa aiheeseen: 5lk. lääkärintarkastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top