Tyttö

Moi! Oon just 5 lk alottanu tyttö ja tämän vuoden lääkärintarkistus pelottaa! On ihan kiva terkkari mutta lääkäristä en tiedä..! Tuleeko erikseen alapää tsekkausta koska se ahdistaa.. ja hpv rokotus… 😬 oon aivan hirvee rokotusjänostjä ja se pelottaa niin että en saa ees välillä unta! Voisko joku kertoa mitä 5lk lääkärin tarkastuksessa tarkalleen tehään! Jos on kokemuksia! Kiitos jo etukäteen!

Kuudennella luokalla oleva tyttö

Älä huoli, äläpäätä ei katsota.
Lääkärillä ja terkkarilla vaan jutellaan asioista, katsotaan pituus ja paino, kuunnellaan sydäntä ja ryhti katsottiin.
Eikä hpv rokotusta tarvi pelätä, älä jännitän kättä niin se ei tunnu pahalta.
Terkkari ottaa myös hemoglobiinin sormesi päästä.

Eli ei mitään pahaa, turhaan jännität.

6lk

Noh viime vuoden tarkastuksessa ei ollu mitään erikoista, joo sun pitää ottaa paita pois mut jos sulla on rintsikat nii ei hätää. Siinä ei olla alasti tai tehdä alapää stekkausta. Ja hpv rokotus sattuu jos jännitän ja ajattelet sitä, vinkkinä Kato muualle ja jutte terkkarin kaa.

Tyttö13v.

Ei oo paha, itekki jännitin iha sikana ku siitä kerrottiin meidän koulussa asuorastaa kauhutarinoita mut sitte siel vaa juteltiin ja nää perus, yhes vaihees vaan piti nostaa paita yläs mut ei se kosken tai mitää:)

Moi! Mulla oli eilen se terveystarkastus. Aivan ensimmäiseksi annettiin se HPV- rokotus, se ei sattunut ollenkaan, tosin käsi kipeytyi hieman sen jälkeen. Sitten keskusteltiin siitä esilomakkeesta joka oltiin täytetty, vaikkapa kun olin kirjoittanut että pidän päiväkirjaa, niin terkkari kehui että se on hyödyllistä. Sen jälkeen katsottiin lähi- ja kaukonäkö, eli piti nähdä numerorivejä taululta. Verenpaine otettiin ja myös paino ja pituus. Mulla on paino laskenut henkilökohtaisista syistä tosi paljon viime vuodesta, joten terkkari näytti kasvukäyrän laskua ja kertoi vinkkejä rasvan saamiseksi kehoon. Sitten keskusteltiin murrosiästä, erityisesti kuukautisista, ja oltaisiin annettu terveyssidetestipakkaus mukaan, mutta ne oli loppunut kesken :D

Missään vaiheessa ei täytynyt ottaa paitaa tai housuja pois, mitä nyt mun oli pakko rokotukseen ja verenpaineen mittaamiseen nostaa se käsi paidan alta ylös, koska en saanut hihaa käärittyä.

Tiiän, että tää on vanha keskustelu, mutta toivottavasti tämä auttaa jotakuta ❤️

moi

Mä oon nyt 7 luokalla ja mua itteeni pelotti silloin ihan hirveesti, kun sinne piti mennä mutta loppujen lopuksi se ei oo ollenkaan paha. Mä en ite enää edes muista mitä siellä tehtiin mutta uskon, että eri paikoissa voi olla vähän eri menetelmät. Mut sähän voit kysyä joltakin sun kaverilta jos se on käynyt siel ennen sua nii sun jännitys saattas lieventyy. Mut hyvin se menee!!

Ihminen

No siiss sillon ku mää olin 5-luokalla (siitä on nyt 3vuotta) ja oli se terveystarkastus, nii multa katottii oliko mulla karvoja alapäässä mutta sillee nopee vaa vilkas.

Aurajuusto🐼

Ei tarvii yhtään pelätä!!! Itte oon nyt kans 5lk ja oli ne terkkari jutut tossa vähän aikaa sitte. Mäki pelkäsin sitä mutta kun menin sinne niin se terkka kysy että jännittääkö tai jotain ja mä sitte sanoin että joo. Sitte se sano että voidaan eka kattoo jotain tietokonejuttuja (ei oo mitään pelottavaa se on vaan kasvukäyriä ja jotain arvoja)
Sillä on ihan perus pituus, paino, ryhti, kuulo ja näkö ja sitte se kertoo murrosiästä ja tällee… sen rokotuksen voi ottaa myöhemminkin (ainaki mä otan vast 6lk) ja tiiän vanha keskustelu mutta toivottavasti oli apua

tuleva muusikko

en tiedä teistä mut ite oon just nyt 7lk ja mulla ja osalla muilla niin 5 luokalla tsekattiin mut osalle ei. mulla oli lähellä että oisin potkassu sitä lääkärii päähän. en haluu ahdistaa sua tällä mutta toki kaikissa kouluissa ei oo näin ja joissain se tehdään. mut älä ota siitä stressii. eikä se hpv rokotus tai mikä nyt oli niin paha oo, ainakaan sillon jos sulla on piikki kammo mut mulla ei ainakaan.
tsemii tarkastukseen jollei ollu jo ja noista jutuista ei kannata kauheesti stressaa :)

Vastaa aiheeseen: 5lk terveystarkastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.