Siirry sisältöön
mangatyyppi

Moii :D Meen ens vuonna kutoselle ja mua jännittää jotenki ihan sikana, ku jokasena edellisenä vuonna kutoset on ollu tosi siltä näyttävii et ne oikeesti menee sinne yläasteelle ens vuonna, ne on ollu tosi itsevarmoi ja muutenki pukeutunu silleen kaikkii merkkivaatteisii ja sillee. Noh tietenki jos muut alottaa sen et on kaikki merkkituotteet ni oon joku ainut kenel ei oo. Mulla ei oo mahollisuutta siihen.. Enkä oo kovin itsevarmakaa. Ni mitä jos jään ainooks kuka ei oo sellanen?
Ja sit toinen juttu on se ku meillä vaihtuu opettaja, ni toi meidä 5 lk ope on ollu koko alakoulun ainut ope kenen opetuksest oon tajunnu jotain. Ei mulla oo mitään oppimisvaikeuksia vaan se oli niin mukava. Kaikki muut opet on ollu sellasii tiukkoi, tosikkoi ja inhottavii ja toi oli vaan sellanen täydelline. Nii mitä jos en tajuu mitää siit opetuksest ja jään ihan jälkee kaikes?
Joo oon vähän ajoissa täs, mut ahistaa..
Toivottavast täst sai jotai selvää ja kiitos etukäteen joa jaksatte vastata :)

tyttoxd

moikka! ite meen ens vuon 7 luokalle joten tiedän minkälaista 6 luokalla on. sillä ei ole mitään väliä miten muut pukeutuvat/miten itse pukeudut. jokaisella on oma tyylinsä, se on aina hienoin. älä suotta pelkää että jäisit ainoaksi noissa merkkivaate jutuissa. voin suoraan sanoa että ehkä 2-3 luokaltasi omistaa merkkivaatteita tuossa iässä. tsemppiä sulle?

tuo opettajan vaihto. ala-asteella mulla oli 4 eri opettajaa. olin ensin vähän jännittynyt mutta usko pois opettajiin tottuu ja kaiken jälkeen kaikki opettajat ovat iha kivoja! jos sitten käykin että et mitenkään totu opettajaasi, voit ottaa yhteyttä koulukuraattoriin, terveydenhoitajaan tai tänne nuortennettiin. muista että vanhempasi kuuntelevat AINA sinua! tsemppiä sulle tosi paljon!!

OrganicGreenTea

Moi!
Ymmärrän jännityksen. Yläasteelle siirtyminen on tosi iso askel. Monet näkee sen semmosena vaiheena, että on pakko ruveta pukeutuu hienompiin vaatteisiin, käyttää meikkii yms.
Sun ei kuitenkaan tarvii tätä tehdä! Se millä on eniten väliä on omana itsenäsi oleminen.
Ja opetuksesta ei kannata huolehtia! Jos sulla on ongelmia oppimisen kaa, sulla on oikeus saada tukiopetusta.
Tsemppiä superisti ja onnea ensi vuodelle!

Nimetön

Heippa! :)

Et ole ainoa, varmasti oikeasti tuhannet samanikäiset ja nuoremmat sekä vanhemmat panikoivat samoja juttuja (kuten minä, ja hauskaa tästä tekee sen, että panikoin ihan saman tyyppisiä juttuja vaikka en olekaan enää 5/6luokkalainen :).

Ja nyt kun muistelen niin mietin samoja juttuja silloinkin! Tosiaan, edelliset kutoset pukeutui munkin aikana hienosti, oli uusia kalliita juttuja ja hommattiin milloin mitäkin; ne meikkas jo niin nuorenaja vaikka mitä…
Kyllä siitä tulee itselle paineita, vaikkei normaalisti tuollaisesta välittäisikään. Tulee mieleen, olenko nyt tarpeeksi? Pitääkö mun olla samanlainen kuin he? Kiusataanko tai syrjitäänkö mua nyt ja jäänkö ainoaksi, ihan yksin?
Kun mä menin kutosluokalle niin ei todellakaan oltu mun pienen luokkani kanssa yhtään samanlaisia edellisten luokkalaisten kanssa, siis ei todellakaan. Me tytöt ei käytetty meikkiä, ei mitään erikoisia vaatteita tai oltu muutenkaan mitään ”cooleja”.
Oon tajunnut sen lähiaikoina että ihminen ei muutu yhtäkkiä parissa viikossa tai kuukaudessa kokonaan, ellei tarkoituksena ole juurikin muuttua muuttumisen vuoksi ja esittää/vakuuttaa toisille että on ok.
Siksi, jos sulla on luokallasi jotain kivoja kavereita yms, joista tykkäät ja joihin luotat, epäilen että heistä tulisi kesän aikana ”kylmiä ja kovia yläasteellemenijöitä”.
Ole siis huoletta vaan! Persoonallisuus on aina tosi hyvä juttu ja vanhemmatkin kyllä kamppailee näiden asioiden kanssa, jos on siisti ulkomuoto ja hyväntahtoinen olemus niin se riittää, sillä pärjää miljoona kertaa paremmin yläasteella, lukiossa/amkssa tai mihin ikinä menetkin, ja elämässä ylipäätään kuin meikillä ja merkkifarkuilla. Pitää vaan uskaltaa pitää päänsä :)

Ja harvat sinun iässäsi ovat kovin itsevarmoja, se on ikä missä minuus muuttuu henkisesti ja fyysisesfi paljon ja on normaalia vähän jännittää, pelätä ja ahdistuakin kaikkea tätä. Muutos liikuttaa meitä kaikkia ja jokaisella on oma keino reagoida.
Yllättyisit kuinka monet näyttelevät itsevarmuutensa, on nimittäin todella helppo sanoa ja tehdä asioita ryhmän kanssa ja verhota pehmeä sisus kovan ulkokuoren taakse.
Sulta ei oleteta mitään superitsevarmuutta tai tosi hienoja vaatteita, oo vaan oma itsesi niinkuin nytkin ja katso vaan, ei se eroa paljoakaan vitosluokasta!

Kiva kuulla että sulla on ollut kiva ja hyvä opettaja! Opetusmetodit ja muut tavat voivat kyllä olla hyvinkin erilaisia eri opettajilla, mutta kuitenkin oppilas on siinä tärkein asia.
Olet varmasti saanut hyvää opetusta aikaisemmalta opettajaltasi joten uskon että selvität kutosluokankin hyvin! Opettajat voi olla tiukkoja ihan siitä syystä, että tietyille ihmisille/luokille pitää olla vain vähän tiukempi ja jämäkämpi. Jos teidän luokka on rauhallisempi tai jos sinä ainakin käyttäydyt ”normaalisti” ja hyvien tapojen mukaisesti, en usko että ala-asteen opettajalla olisi mitään tarvetta olla tahallaan inhottava toisille. Lisäksi kannattaa aina tutustua ennen kuin tekee olettamuksia, voi olla että heidän tunnillaan on sittenkin ihan kivaa ja opit hyvin.

Joten ei huolta! Muutos ja uudet asiat pelottaa ja jännittää aina, se on itsestä sitten kiinni mitä valintoja tekee ja uskon kyllä että sulla menee ihan hyvin!
Paljon paljon siunausta ja tsemppiä tulevaisuuteen! Ehkä sitten jossain vaiheessa huomaat että jännitit ihan turhaan, niin monille käy :)

Kukkaruukun purkki

Nää tytöt ja pojat vaa esittää, don’t care :) Perustele vaikka ulkonäkösi yms. että et halua olla massa

Geekforever

Heippa!
Itse menen syksyllä 7, joten tiedän, miltä nyt kokemasi jännitys/pelko tuntuu.
Mutta, voin myös sanoa, että 6. luokka oli ala-aste vuosistani se kaikista paras!
Haikeat oli fiilikset viimeisellä viikolla, kun luokka ei enää kesän jälkeen palaakaan samaan luokkaan..
Kerroit, että sinulla ei ole mahdollisuutta pukeutua kaikkiin mahdollisiin merkkivaatteisiin, minulla on sama tilanne, eikä se ole haitannut. Minua kunnioitetaan silti, mielipiteitäni kuunnellaan ja arvostetaan, vaikka minulla ei sitä Hollister-hupparia olekaan.
Ei kannata stressata siitä, mitä muut ajattelevat, vaan pukeudut juuri sillä tavalla, kuin itse tykkäät ?
Opettajan vaihtuminen taas; minulla kävi niin, että minulla oli maailman paras ja täydellinen opettaja, ja harmitti, kun tiesin opettajan vaihtuvan.. Mutta kun syksyllä koulut alkoi, luokassa odotti entistäkin täydellisempi ja parempi opettaja! Nyt harmittaa, kun 6. luokka on takana, ja ylä-aste edessä, eikä enää ole sitä omaa rakasta opettajaa…
Mutta, kyllähän siellä ylä-asteellakin varmasti on mukavia opettajia ?
Tsemppiä sinulle 6. luokalle ❤️

mangatyyppi

Kiitos kaikille :3

Vastaa aiheeseen: 6 lk pelottaa/jännittää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top