Siirry sisältöön
Tyttö-00

Mitä kahdeksannenluokan terkkarintarkastuksessa tehdään? Meinaan, kammoan piikkejä enemmän ku vaikka hammaslääkäriä (ja se on sitte ihan tositosipaljon) ja multa ei olla mitattu verenpainetta ikuisuuksiin.. Kaiken lisäksi kuulin jotain, et näkö tarkistetaan, mitä inhoan kauheesti.. ku mulla on tosi huono näkö, vaikka oon vasta tän ikänen. Miinuksia linsseissä on roppakaupalla. :c jos ne määrää mut näöntarkastukseen, ja pitää maksaa parisataa euroa linnseistä, vaikka aika vasta kävin jo näöntarkastuksessa. Silti tuntuu että nyt se näkö on taas alkanu heikkenee. Ei saa kunnolla selvää esim. jostai kyltistä.. :/ Nii mitä siel tarkalleenottaen tehhään? Apuja jo nyt? : )

Nimetön

Ei millään pahalla mutta toi sun näkö varmaan johtuu ihan ittestäs koska jos esim. yöllä on kännykällä tai jollain ihan pimeessä niin näkö heikkenee siinä aika paljon ja tankin vietin oot lähettänyt aika myöhää

#Alkuperäinen

Anna nyt anteeksi, mutta tarkoittaako se, että on yhden yön valvonu pitempään, ja tullut sitten tänne nuortennettiin laittamaan yhden mieltävaivaavan kysymyksen, että siitä näköni heikkenee? Että tämä yksi valvottu yö vaikutti näkööni.

Haluisin todella tietää mitä siel tehhään… Osaanko valmistautua sitte millään lailla. Auttaisitteko?

Nimetön

Miten ihmiset ei vieläkään tajua et pimeessä istuminen ja ja kännykän räpläys ei huonnonna näköä?
ite sai nykyiset lasinini, minuusta yli kolmaosen, enkä silloin edes omistanut kännykkää ja menin aikaisin nukkuu

HotChocolate

Näkö voi huonontua monista syistä mutta on kyllä tutkittu että 2D näytön (tabletti, kännykkä, tietokone…) tuijottaminen voi huonontaa näköä koska ihmissilmä on alunperin luotu 3Dnä katsomiseen (luonto, ihmiset jne, kaikki ”oikea”) ja pimeässä 2D näytön tuijottaminen voi vahvistaa huonontumista ennestään, joten varovainen kannattaa olla, muttei kerrasta kyllä mitään tule, eikä toisestakaan :)

Yleensä ainakin terveystarkastuksissa katsotaan paino, pituus ja muut perusasiat, kysellään kuulumisia ja mitä tehdään vapaa-ajalla, miten koulu ja elämä sujuu jnejne. Itse varmaan skippaan ton tarkastuksen elämäntilanteen takia, joten ihan varma en ole, mutta kyllä sieltä kaikki on elossa selvinnyt joten ei sullakaan oo mitään hätää! :)

Tiedän kanssa piikkikammon, ”omistan” sen itsekin, joten jos jossain tulee rokotus vastaan niin kannattaa reilusti sanoa että ”hei mä pelkään piikkejä”, itelläni ainakin on kysytty kivasti että ootko valmis ja saan rokotuksen jälkeen mennä sivuun istumaan ettei tartte heti nousta ylös jos vaikka huippaa.
Mutta loppujen lopuksi sekään ei satu melkein ollenkaan, on sekin tieteellinen fakta että kivun odottaminen on usein pahempi kuin itse kipu, joten oot kyllä sen verran vahva että selviät millin kokoisesta neulasta! :)

Tsemppiä ja siunausta sinne!

lasit

Kyl ne lasit voi saada muustakin kun yöllä pimeässä kännykän räpläämisestä. Ja mulle optikko sanoi että se huonontaa näköä

Alkuperäinen, Tyttö -00

Kiitos paljon teille vastaajille! Varsinkin sulle, HotChocolade :)

Tsempit ja neuvot, sekä sanat tuli tarpeeseen. Pidän ne nyt sitten mielessä. Yritän välttää hämärässä puhelimella oloa, kerta se kuitenkin jonkin verran/paljonkin näköön vaikuttaa.
Olette ihania kun autatte, oli vastaukset mitä tahansa. Kiitos ♡

Ps. Tämä viesti tuli myöhään, mutta vipan kerran. Nyt loppui iltadatailu.. =)

Vastaa aiheeseen: 8.lk. terkkarintarkistus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top