Siirry sisältöön
iiiks😱

Moi! Mulla on ens syksynä edessä se 8lk terveystarkastus. Oon kuullu tarinoita et yhtäkkii siel tehdään jotain vaan ilman sun lupaa. Jos mulle tapahtuu noin ni saan paniikkikohtauksen, ja VIHAAN jos se tulee julkisesti!! En haluu et se terkkari näkee!! Myös yks mun suurin pelko ois et joku kertois mulle et oon ylipainonen, mut oon kuitenkin aika varma ettei sitä tapahdu…
Mut oisko jollai vinkkei mitä tehä🫠

AMK sosionomi (opiskelija)

Hei,
Ei tarvi jännittää. Varmasti keskustelette terveystarkastajan kanssa mitä tapahtuu ja voit myös samalla sanoo, että jännittää. Ja terveystarkastaja ei koskaan sano, että on ylipainonen. Niin ei voi vain tehdä. Hän saattaa kuitenkin pyytää ylläpitämään hyviä ruokailutapoja ja muistuttaa liikkumista, jos tarve.

👍

No niin… Mulla oli viikko sitten tarkastus ja tässäpä juttua. Eri kouluissa voidaan tehdä eri tavoin, mutta suunnilleen näin se menee:

Terveystarkastuksessa ei ole koululääkäriä mukana. Siellä on vain terveydenhoitaja.
Katsotte läpi näön, kuulon, painon ja pituuden. Myös värisokeus katsottiin sekä keskustelette täyttämästäsi lapusta. Lisäksi täytät mielialakyselyn. Usein tähän vanhemmat eivät tule mukaan.

Lääkärintarkastuksessa on yleensä vanhempi mukana – tämä on mielestäni kuitenkin valinnainen. Toki olisi kuulemma toivottavaa että vanhempi/huoltaja olisi paikalla.
Paikalla on koululääkäri sekä terveydenhoitaja, joka minulla ainakin istui taka-alalla.
Käytte läpi ryhdin, sydänäänet ja keskustelette hieman lisää. Lisäksi paineltiin vatsaa ja tunnusteltiin onhan kaikki sisäelimet kunnossa. Housuja ei tarvitse ottaa pois eikä alkkareihin katsottu. Paitaa piti ottaa pois sydämen kuuntelun ajaksi sekä ryhdin katsomiseksi. Rintaliivit yms. saa olla päällä.

Kokonaisuudessaan lääkärintarkastuksessa kesti 25 minuuttia ja terveystarkastuksessa 30.

saunatonttu

Terkkari ei saa IKINÄ tehdä mitään ilman sun lupaa, muista se. Muakin jännitti aivan kamalasti se, ja myönnän että oli hiukan epämukavaa, mut eipä siinä muuta. Tarkistaa varmaan pituuden ja painon, ryhdin, kuulon, refleksit yms. Hyvin se menee, tsemppiä!!

Vastaa aiheeseen: 8lk terveystarkastus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top