Siirry sisältöön
Hei

Heips, oon siis menossa kesän jälkeen 9lk ja mua hiukan jännittää 9lk matikka.. kun siis meidän matikan opettaja näytti meille lukuvuoden lopulla jotain 9lk tehtäviä ja näytti toooosi vaikeilta ja kun muutenkin oon matikassa aika huono sain 6 toikkariin niin pelkään että mun numero laksee vielä enemmän.. että oisko jotain vinkkejä tai esimerkkejä 9lk matikasta???

9. luokan käynyt

Moi! Mä kävin ysiluokan viime lukuvuonna, enkä ehkä silti muista ihan kaikkea.

Ei kannata etukäteen stressata. Vaikka joku tehtävä olisi näyttänyt vaikealta, sen ratkaiseminen voi osoittautua helpommaksi, kun sinulle on opetettu sen ratkaisutapa. Ysillä oli muistaakseni aika paljon geometriaa, eli esim. pinta-alan ja tilavuuden laskuja ja yksikkömuunnoksia sekä varmaan suorakulmaisen kolmion laskuja. Näissä käytetään pääasiassa vain kaavoja eli riittää, kun muistat kaavat, osaat käyttää laskinta ja soveltaa kaavoja oikein. Se voi kuulostaa tosi vaikeelta, mutta ei se loppujen lopuksi ole.

Vinkkeinä voisin sanoa, että kannattaa aina kuunnella tunneilla ja kysyä, jos ei ymmärrä jotain, koska kun sen kaavan tai laskun on ymmärtänyt, sitä voi soveltaa aika helposti moniin tehtäviin. Myös se, että tekee tehtäviä tuntien aikana ja tarvittaessa kotonakin säännöllisesti, on tärkeää, jotta kaikki asiat pysyy mielessä, eikä sekoita asioita toisiinsa.

Paljon tsemppiä ysiluokalle! Älä stressaa liikaa ja tee parhaasi niin pärjäät kyllä! 😊

Vastaa aiheeseen: 9lk jännittää

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top