Siirry sisältöön
Perustyty

Moikku!

Ite oon tässä just alottamassa ysiluokan ja törmäsin termiin ”valtakunnalliset kokeet”.
Haluun siis kysyä että miten teillä meni ne? Oliko helppoo vai vaikeeta ja vaikuttaako tulokset arvosanoihin?

emt

Valtakunnalliset vaikuttaa arvosanoihin vaan jos saat valtakunnallisesta esim. paremman kuin saisit yleensä saman aineen muista kokeista. Eli jos saat vaikka äikän valtakunnallisesta kutosen mutta kaikki muut kokeet on ollut kaseja, saat silti kasin eikä se valtakunnallinen vaikuta siihen.
Mulla meni valtakunnalliset ihan ok, sain enkun valtakunnallisesta ysin ja sit enkusta kympin todistukseen. Äikästä sain seiskan, ja ysin todistukseen. Ruotsista sain kutosen, ja todistukseen kasin.
Ja valtakunnalliset on siitä kivoja, että niihin ei tarvi edes opiskella jos et välttämättä halua mitään tosi hyvää arvosanaa. Ainakin mun luokalla hyvin harva ees luki niihin, enkä mäkään lukenu kun tyyliin ruotsiin vähän.

Kolmiapila

Moi! Riippuu koulusta ja opettajasta, vaikuttavatko valtakunnalliset numeroon. Muistaakseni oli suhteellisen vaikeaa, mutta en ottanut liikaa stressiä

Llnn

Se on sellanen parin tunnin koe jossa tarvitsee osata aika laajasti asioita, jotka peruskoulussa olisi pitänyt oppia. Koe oli aika iso mielestäni ja suosittelen että ensin teet helppoja, nopeita tehtäviä sekä niitä joista saa paljon pisteitä ja sitten lopuksi siirryt vaikeampiin tehtäviin, jos aikaa vielä on. Esim. joku monivalinta kannattaa ehdottomasti kokeilla tehdä ennen esseevastausta, koska molemmista voi saada suurin piirtein samat pisteet mutta monivalinta on nopeampi.

Riippuu opettajasta, paljonko kokeella on painoarvoa arvosanan saamiseen. Kaikki opettajat ei välttämättä edes pidä sitä koetta.

Ei mulla koskaan mitään valtakunnallisia ollut. Ihan normaalit kokeet vaan ja sillä hyvä ja pääsin peruskoulusta läpi.

Vastaa aiheeseen: 9lk. käyneet tänne!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top