Siirry sisältöön
Bosaaja

Moi oikeesti ärsyttävää! Whats apissa mua kiusataan ja haukutaan kuolleeksi no en ole välittänyt mutta sitä on jo jatkunut 3 vuotta joten nyt alkaa jo vähän mennä pinna kukaan ei puolusta mua ja joka päivä meen vaan koulun vessaan itkemään en kestä tätä! Haluaisiko joku auttaa toivottavasti haluaa koska koko luokka on mua vastaan ja mua haukutaan bosaajaksi eli: vasikaksi siis sellaseks joka kertoo aina opelle kerron aina jos mua kiusataan mutta sitten ne kiusaajat alkaa kiusaa moni siitä kun olen joku ”bosaaja”.

Äiti

Jos joku haukkuu sinua kuolleeksi tai muuta yhtä vakavaa, näytä viestit vanhemmillesi. Vanhempiesi tehtävä on ottaa viestit talteen ja sitten ottaa asia puheeksi kiusaajien vanhempien kanssa ja ilmoittaa heille, että mikäli vastaavia viestejä tai muuta kiusaamista vielä tapahtuu, asia viedään poliisille.

Jos kiusaaminen jatkuu, vanhempasi voivat toimittaa viestit ja muun todistusaineiston poliisille (rikosilmoitus). Mikäli kyse on alle 15-vuotiaista kiusaajista, poliisi tekee tekee lastensuojeluilmoituksen kiusaajista. 15 vuotta täyttäneiden osalta poliisi tutkii onko tapahtunut rikosta, ja jos on, asia voi edetä jopa oikeuteen.

Jos vanhempasi pelkäävät poliisia, vaihtoehtoisesti kiusaajista voi tehdä lastensuojeluilmoiuksen.

Kannattaa olla itse (tai siis vanhempiesi pitää olla!) aktiivinen. Siinähän sitten poliisin tai lastensuojelun kanssa miettivät asiaa.

Vastaa aiheeseen: Ää!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top