Siirry sisältöön
⛷⛷⛷

Mä uskon että mulla on adhd. Onko täällä ketään, joka on saanut adhd diagnoosin? Voitteko kertoa mulle miten sen saa? Mihin pitää ottaa yhteyttä? Minkälainen se diagnosointiprosessi on? Saako jotain lääkkeitä?

Itsensä_vihaaja

No itsellä epäilen add:tä eli ” Attention Deficit Disorder, ADD) oireet painottuvat keskittymisen ja tarkkaavuuden säätelyn on- gelmiin, mutta yliaktiivisuutta ja impulsiivisuutta ei esiinny lainkaan tai vain vähäisessä määrin. ADD:ssa on usein lisäksi vaikeuksia oman toi- minnan ohjaamisessa ”
Toi oli Googlesta koska en jaksanut kirjoittaa

Tuosta adhd:sta puhuttiin terveystarkastuksessa ja sanoivat että koulu psykologi voisi tehdä testejään sitä varten (jos en nyt muista väärin) Eli kannattaa käydä esim kouluterveydenhoitajalla kysymässä asiasta ja jos tiedän oikein niin diagnoosin voi saada milloin vaan mutta se voi olla yllättävän vaikeaa saada kun on tietyn ikäinen.

Toivottavasti auttoi :)

Tytsynen😜😜

Määkin haluisin tietää!!

mt

no siis, mulla ei oo adhd. ainakaan diagnosoitu, mutta on vähän niin ku niitä oireita. ja mun isällä, ja serkulla on se. ja pitää mennä ihan asiantuntijan luo. no mulle annettiin semmonen vähän niin ku lomake. johon vastasin, ja sen anto mun psykiatri kuka ei nyt oo mikään adhd tuntija varmaan. mutta sen lomakkeen avulla minkä tein niin siihen raksitin vaan että mitä mulla on joskus. ja no en tiiä onko sillä väliä onko tyttö vai poika. mutta olin ainakin kuullut että tytöillä voi joskus olla erilainen adhd kuin pojilla

mt

mutta niitä oireita on täytynyt olla jo lapsesta saakka.

Enkeli

Moikka! Sinun kannattaa aloittaa avunhakemisprosessi siitä, että otat yhteyttä lähimpään terveyskeskukseen, jos olet koulussa niin kouluterveydenhoitajaan. Siellä kannattaa ottaa puheeksi epäilysi ja oireesi ja he ohjaavat sinut eteenpäin. Luultavasti ensiksi lääkärille ja sen jälkeen sinut laitetaan neuropsykologisen tutkimuksen jonoon ja sieltä kautta sinulle tehdään testejä liittyen muistiin, hahmottamiseen, lukemiseen ja oppimiseen jne. Sinut haastatellaan ja myös sinun lähivanhempi. Varaudu siihen, että prosessi on pitkä ja jonot ovat pitkiä, mutta kun testit on ohi, saat varmasti apua ja tukea kaikkeen tekemiseesi ja lääkitys voidaan aloittaa, kun diagnoosi on tehty ja lääkityksen tueksi suositellaan yleensä kuntoutusta. Tsemppiä sinulle avun hakemiseen!

Vastaa aiheeseen: Adhd diagnoosi

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top