Siirry sisältöön
🕳️

Mulla on vaan jotenkin paha olla. En tiiä miksi. Mulla on hyvät vanhemmat ja pari kivaa kaveria. Mulla ei oo mitään ongelmaa mut silti mua ahistaa ihan sikana. Mistä tää vois johtua?

Tyttö 011

Mua ahistaa myös välillä koska olin kesällä ja syksyllä vhä masentunut ja [Osa tekstistä poistettu.]  oon päässy siitä jo melkein yli, mut välillä tulee semmonen p@ska olo ja alkaa masentaa. Ja mun ahdistus tuli aikalailla p@skoista kavereista ja kiusaamisesta. Mutta Tsemppiä ihan sikana sulle<333

[tämä viesti on siirretty ketjusta Ahdistaa Päivystäjä mukana keskustelussa -palstalle]

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei Tyttö 011,

Kiitos viestistäsi. Asia, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle otsikolla ”VS: Ahdistaa”. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Nettiystävä

Hei. Harmi että ahdistaa. Se on ikävää, mutta se voi jossakin määrin kuulua elämään. Toki asia pitää aina ottaa vakavasti, jos siitä on haittaa muulle elämälle tai se vain itsestä tuntuu liian pahalta. Tarkoitus ei ole vähätellä sinua. Haluan vain sanoa, että se on normaalia, etkä ole missään nimessä yksin.

Ahdistukselle ei aina ole selkeää syytä. Kuitenkin monesti sen pystyy liittämään jonkinlaisiin tilanteisiin tai omiin elämäntapoihin tai kokemuksiin joko tässä hetkessä tai menneisyydessä, jos käyttää hieman aikaa ja vaivaa pohtimiseen.

Ahdistutko esimerkiksi tietyissä tilanteissa, vai onko ahdistuksen tunne vain yleistä ja tilanteesta riippumatonta? Onko ahdistusta enemmän tai vähemmän joihinkin tiettyihin vuorokaudenaikoihin tai tiettyinä päivinä viikossa? Pystytkö liittämään ahdistuksen kokemuksen esimerkiksi joihinkin seuraavista: tietyt ihmiset tai ihmispaljous, riittämätön uni, huono syöminen, liikunnan määrä, säätila, päivän aikataulun kiireisyys, valon määrä, meteli, sosiaalisten kontaktien määrä päivän aikana, puhelimen käytön määrä? Entä onko jotakin muita tekijöitä jotka voivat vaikuttaa ahdistuksen kokemukseen? Kannattaa jopa pitää kirjaa omasta olosta ja tekemisistä päivän aikana, jos se tuntuu sopivalta. Siihen löytyy hienoja puhelinsovelluksia, mutta myös ihan perinteinen kynällä paperille -päiväkirja ajaa saman asian.

Jos mitään syytä ei tunnu pohdinnasta huolimatta löytyvän (tai vaikka löytyisikin mutta ahdistus jatkuu häiritsevänä tai sinun on muuten vaikea käsitellä asioita, jotka ahdistavat), suosittelen keskustelua jonkun ammattilaisen kanssa. Esimerkiksi koulussa kuraattori, terveydenhoitaja, koulunkäyntivalmentaja, psykologi, mitä näitä on, ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja. Yksikin keskustelu voi riittää helpottamaan tilannetta. Toki omat vanhemmat ja kaveritkin voivat tarjota tukea ja auttaa purkamaan ajatuksia.

Tsemppiä. Kaikki selviää kun vain luotat siihen. <3

Vastaa aiheeseen: Ahdistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top