Siirry sisältöön
Emma

Moikka, mietityttää että lasketaanko tämä ahdisteluksi ja jos lasketaan, niin mitä pitäisi tehdä. Eräs koulussa työskentelevä henkilö on ”ahdistellut” minua noin 8-9 vuotta, eli ala-asteelta lähtien.
Kyseinen henkilö huutelee siis käytävillä esimerkiksi nimeäni ja kertoo kuinka rakastaa minua. Jos on vähän tiukemmat vaatteet niin heti tuijottelee sellasia paikkoja mitä ei pitäis.
Yritti pari kertaa avata vessan ovea mun ollessani tarpeillani. Tää tapahtui ala-asteella mun olessa 7-8 vuotias.
Kerran kaveri kerto miten tää henkilö oli suudellut mun näköistä nukkea iltapäiväkerhossa ja sanonu perään jotai et ”Minä rakastan sinua Emma” ”Mä suutelin just Emmaa” tai jotain vastaavaa.
Mua pelottaa kävellä käytävillä yksin, koska pelkään että tää henkilö tulee vastaan. Ja kun se tulee vastaan niin se kävelee ohi epämiellyttävän läheltä ja kattoo sellasella ns. ”pervolla” ilmeellä mua.
Yritin kertoa tästä mun vanhemmille kun tää kaikki alko mut molemmat sano että ”vitsailee varmaan, kyl se siitä”. Tän jälkeen en oo uskaltanu kertoa tästä kenellekkään paitsi mun parhaalle kaverille. Pelkään ettei kukaan usko mua ja pelkään myös sitä et se pääsee niin kuin koira veräjästä. Tätä se tekee pelkästään mulle ainakin mun tietääkseni. En oo koskaan huomannut että se huutelis jonkun toisen oppilaan nimeä käytävillä tai jotain. Oon pyytänyt tätä henkilöä lopettamaan satoja kertoja ja joka kerta kun sanon vähän napakammin niin hän menee nurkkaan ja esittää itkevänsä. En vaan tiiä mitä tehdä. Lasketaanko tää ees ahdisteluksi vai ei?

Älä jää yksin!

Kyllä tuo jonkinasteiselta ahdistelua vaikuttaa. Pystyisitkö juttelemaan esim. opettajalle/terkarille/kuraattorille?

Kerroit että vanhempasi tietävät. Voisitko koettaa kertoa heille uudelleen? Painota tällä kertaa, miltä sinusta tuntuu tällainen toiminta. Voitte kertoa myös esimerkiksi yhdessä kaverisi kanssa jos jännittää.

Voit myös kertoa sinulle ahdistelevalle tyypille suoraan, jos hän alkaa ”itkeä” ole kuin et olisi huomannutkaan. On hyvin tärkeää, että tällainen käytös loppuu ja sinä saat mielenrauhan, eikä sinun tarvitsisi pelätä yksin käytävällä kävellessäsi, että hän tulisi vastaan.

Sinä et ole syyllinen tähän, syypää on kokonaan ahdistelija ja hän on vastuussa, et sinä!

Älä jää yksin!

Vastaa aiheeseen: Ahdisteleva henkilö koulussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top