Siirry sisältöön
One Life

Terve. (: Vihdoinki sain kerätyksi voimaa ja kerron mun olosta.

Muutettiin kesäloman alussa ” uudelle” paikkakunnalle. Tämä paikkakunta on sisinsä tuttu paikka, koska täällä on meidän kesämökki ja sukulaisia. Eli kaikki paikat on tuttuja. Mulla ei ole täällä uudella paikkakunnalla ketään kaveria. Olen niin ujo etten voi mennä tekemään tuttavuutta, koska olen peloissani. 2 vuotta sitten tutustuin netin kautta yhteen kaveriin, joka asuu samalla paikkakunnalla missä mä. Me vaihdettiin numerot, mut pian oli helvetti auki. Tämän kaverin kaverit soitteli pilapuheluita koko ajan mulle sekä käski jättää kaverin rauhaan tai muuten leviää musta juoruja. Kuulin tältä kaverilta että musta liikkuu jo juoruja. Pilapuhelut ei oo loppunut. Ne jatkuu vieläkin.. Nykyään tuntemattomasta numerosta, joten en voi selvittää kuka on tämä soittaja. Äänestä kyllä huomaa että se on mun kaverin kaveri, mutta hän ei suostu myöntämään. Mä kelasin asioita, että ei mulla ole kenenkään vihamiehen numeroita enkä oo jakellut niile joita vihaan tai en luota. Muutenki mulla on salainen numero, että ei löydy mistään 020202 sivuilta. Ainoa vaihtoehto on siis se että ne mun kaverin kaverit on soittanut?
Pelkään uudella paikkakunnalla kaikkea ihmisiä ja siitä että alkaako jotkut muut nuoret vilkuilemaan tai nauramaan mulle kun saavat tietää niistö juoruista? Mulla onki todettu paniikkihäiriö niin se pahentaa asiaa sillä tavalla että joudun lukkoon jo pelkästä ajatuksesta. Oon monta kertaa ollut mielessä että menisin kaupunille tapamaan uusia ihmisiä, mut jos näen sen kiusaajan? Mitä jos kaikki mollaa mua tai ei tahdo alkaa tuttavuuksia?

Samaan aikaan vanhalle paikkakunnalla ei hyvin mene.

Kesäkuun alkuviikosta olin vanhalla paikkakunnalla kavereiden kanssa. Sää oli tosi hyvä ja olo oli todella mahtava kun ei tarvinnut olla uudella paikkakunnalla vaa sain olla mun parhaiden ystävien kanssa. Ikäväkyllä mulle sattui pieni moka mun häiriön takia. Se laukkesi kauhean riidan meille ystäville. Riidassa nämä mun ystävät ei ymmärrä mun paniikkihäiriötä vaa väittää että halusin vain siinä pisteessä huomiota. Ne rupes haukkumaan mua ja poisti minut naamakirjasta + esto päälle. Ne ei usko vaikka kui yrittäsin sanoa, että kyse on mun mieliala häiriöstä että en voi mitään. Ne vain kännyssä nauroin ja alkoi matkia mua säällittävästi. Oon kuulut, että ne puhuu musta pahaa koko ajan. Ne on jopa puhuneet mun hyvän ystävän ympäri ja eikä antanut mun kuunella. Mulla on pari ystävää vanhalla paikkakunnalla. Tosi ystäviä. Mutta ne liikkuu siinä mun riita kaveripiirissä niin pelkään koko ajan että jos ne puhuu musta pahaa. Mä luotan näihin ystäviin ja luotan, mutta silti on kauhee olo. Halusin sopia niiten kanssa. Ne väittää että mää oon kaikkeen syypää ja että mun pitää pyytää anteeksi ( tottakai) ja kun oon pyytänyt niin kaikki on OK. Ne ei pyydä takaisin ollenkaa.. Ihan ku kaikki ois mun vika. Mun ystävät toivoo että saisin sovituksi, muttaku oon niin hajalla, omatunto on kauhee nollassa ja ajatukset on vain koston puolella että en tiedä mitä teen. Oon todella hajalla.. Koko ajan pelkkään pahinta että mun ystävät liittyy samaan vihamis jengii. Vaikka luotan, mut silti on iso pala. Ne mun viha ystävät tahtoo sen takia tehdä mulle näin, koska ne on kyllästyneitä mun mieliala kohtauksiin. Ne myös pakotti etten saa puhua tästä mun olosta ollenkaa tai hyvää ei seuraa. Viimeisin paha puhelu oli varmaan se kavereilta kun ne vai pilkas mua, paniikki, pelko ja epätoive olo tuli niin viilsin saksilla verisuoneen ja meinas lähteä tajut. Kun vanhemmat näki, niin ne soitto mun kavereille mutta ei ne uskonut. Väittivät että mää vain liitotelen.

Oon joutunut olemaan tämän mun elämän ihan yksin. Se on varmaan yks syy, miksi mää mulla on paniikkihäiriö.. Pelkään jäädä yksin. Uus paikkakunnalla olen yksin ja vanhalla ei enään huolita muutakun ne pari, mut uskon että ne viihtyy sielä viha jengissä enemmän. Muutenki oon kokenut paljon. Todella vakava masennus ja mun ” kaverit” ei ymmärttänyt sitäkään oikein.

Mikä siis on? Miks mun kaverit tekee näin? Miksi ne ei ymmärrä mua? Mitä teen mun huonon olon kanssa? Vaikka käyn säännöllistä terapiaa ja se on hyvä se.

Ps: Mun kaverilla on pian bileet ja ikäväkyllä ne vihakaverit tulee. Joudun varmasti panikkiin ja tulee jotakin ikävää aivan varmasti. :((

Emi

Ihmiset jotka tekee tollasta on tosi inhottavia ja yksinkertasesti tyhmiä. Sulle ois varmaan hyvä jos vaihtasit numeroa?

Voi olla, et jos ei oo ittellä ollu mielenterveysongelmia, ei ymmärrä niitä. Oikeitten ystävien pitäs kuitenkin tukea toista.

Ei susta varmaan mitään erityisiä juoruja liiku. Lisäks monet kivat ihmiset viis veisaa jutuista joita kuulee jostain tuntemattomasta. Mee siis rohkeesti juttelemaan ulos muille! Jos joku inhottava tyyppi tulee vastaan ni katot vaan ku se ois ilmaa. Jos et heti uskalla naamakkain jutella ni mee jonnekki missä on ihmisiä istuu ja lukee jotain sua kiinnostavaa kirjaa tai lehteä. Voit saada samanhenkistä seuraa… Itte ainaskin menisin juttelee jos näkisin jonkun jossain lukemas Narutoa:3

Ja ku koulu alkaa ni sieltä saat uusia kamuja ku otat kontaktia!

Ja ehdotan ettet mee tollasen ällötyksen bileisiin. toivottavasti mun viesti ehtii ajoissa…

Viikku – Verkk@ri

Hey ”One Life”!

Ymmärrän kokemuksesta millaisten asioiden kanssa kamppailet paniikkihäiriön kanssa. Sellainen neuvo mulla on, että vaikka kävis terapiaistunnoissa ja söis lääkkeitä niin monesti asia ei hirveästi helpota ennen kuin päättää muiden ihmisten jotka ei ymmärrä sun olotilaa jäävän pois sun elämästä.

Vaikutat tekstin perusteella todella fiksulta ja erittäin mukavalta ihmiseltä. Oon täysin varma, että löydät uusiakin ystäviä mistä tahansa, jotka oppii tukemaan sua kun sulla on vaikeeta.

Älä häpeä itseäs. Ei se ole sinun syy. Kävele leuka pystyssä ja tutustu uusiin ihmisiin.

Itseään ei kannata vahingoittaa vaikka kuinka pahasti itseen sattuisi asiat, mutta ymmärrän syyt siihenkin. Kannattaa sellaisissa tilanteissa vaan puhua ja puhua kunnes olo helpottaa. Terapeutille vaikka keskellä yötä. Kyllä sä löydät oikeat ihmiset ympärillesi, kun vaan näytät millainen ihminen olet etkä häpeä sitä yhtään.

Mitä tulee pilapuheluihin, niin niistä kannattaa olla vaan välittämättä. Jos ne häiritsee sua hirveästi niin älä vastaa tuntemattomiin numeroihin. Ystäväs saa näyttää numeronsa kyllä jos suhun yhteyden haluaa. Tietenkin sun on myös hyvä muistaa, että sulla on aina oikeus ilmottaa asiasta poliisille vanhempies kanssa. Yleensä soitto poliisilta pilailijoille on tehokas tapa lopettaa pahaks mennyt kiusaaminen puhelimen välityksellä.

Tee asioita jotka tuottaa sulle iloa. Ei tarvitse mennä bileisiin just nyt jos ei halua. Löydät ihmisiä kyllä jotka jakaa nää ilot sun kanssa. Oon varma siitä.

Vastaa aiheeseen: Ahdistunut riittaan.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top