Siirry sisältöön
???

Minulla on lauennut jostakin syystä ahdistusta. Viime kesänä (2014) minulla oli myös ahdistusta mutta ei läheskään näin pahaa. Viime kesänä minua vain ahdisti mutta tänä kesänä minua on alkanut ahdistaa pojat ja kaikki seksiin liityvä. Nään päinajaisia raiskauksista. En pystynyt loppu lukuvuodesta olemaan samassa huoneessa kaksistaan mies ooettajani kanssa kun minua ahdisti niin kovaa. Menen nyt seiskalle ja minua pelottaa että tämä jatkuu siellä. Haluaisin kertoa tästä serkulleni joka ei minulle kyllä mitenkään erityisen läheinen ole. Minua kuitenkin pelottaa että jos kerron hänelle niin hän kertoisi jollekkin. Kun minua ahdistaa pahimmillaan istun huoneeni nurkassa tärisemässä.

Minuakin ahdistaa tosin eri tavalla…

Hei! Tiedän tunteen kun ahdistaa eikä maailmassa tunnu mikään toimivan. Minua auttaa hieman se etten välttele ahdistuksen syyn miettimistä. Yritän kuitenkin olla koko ajan miettimättä asiaa koska joskus ahdistus voi näkyä ja se saa toiset huonolle tuulelle. Yritä nauttia elämän kivoista asioista ja käy vaikka serkuilla ym. läheisillä ja jos yhtään helpottaa yritä kertoa asiasta jollekin. Apua löytyy aina!

HotChocolate

Heippa!

Hienoa että uskalsit tulla tänne kertomaan ahdistuksestasi, toivon että voin jotenkin auttaa ja neuvoa sua että saisit jostain vaikka apua ja jutteluseuraa tähän asiaan liittyen :)

Monesti tuohon ikään voi liittyä ahdistus, muakin ahdisti n. sun ikäisenäsi ja vähän nuorempanakin aika paljon erilaiset asiat mutta se meni ohi.
Se voi olla siis ikään liittyvää, mutta pelot ja ahdistukset voi tulla monesta eri syystä.
Onko kukaan kohdellut sua noihin asioihin liittyen väärin, vaikka ahdisteltu?
Tai ootko voinut lukea, nähdä tai kuulla jostain jotain ahdistavaa mikä on jäänyt kummittelemaan?

Myös se, että tuohon ikään liittyy niin mahdolliset ahdistukset ja mielialanmuutokset, myös seksuaalisuuden kehittyminen, eli vaikka kyseessä voi olla jotain traumaperäistä tms, voi olla myös kyse ihan näistä kahdesta asiasta yhdessä? Tietty jos se tulee ”kohtauksina” ja ahdistaa paljon voi myös vaikka paniikkihäiriö olla ongelmana? Yleensä se on lievää se ikään liittyvä ahdistus ja pelko, joten olisi hyvä tarkistaa asia ja jutella vaikka jollekin.
Mä en ole minkäänlainen lääkäri tai psykologi, niin olisi hyvä jos voisit jutella jonkun kanssa tästä, ei ole mitään noloa pelätä esim. raiskauksia ja sen takia olla vähän varovainen siinä suhteessa, mutta se voi olla inhottavaa oman elämän kannalta kun pitää pelätä ja olla ahdistunut.
Kerroit jo että sulla on serkku jolle haluaisit kertoa asiasta, rohkaisen sua kertomaan ja pyytämään apua aloittamalla keskustelun vaikka sillä että pyydät ettei hän kertoisi asiasta kellekään? Tai onko sulla jotain läheisempää sukulaista/tuttua jolle uskoisit että kertominen olisi vielä helpompaa?
Aina ei tarvitse edes puhua, voit kirjoittaa viestin, lähettää tämän nykyisen viestisi minkä tänne kirjoitit, tai vaikka käyttää Huoli puheeksi – lomaketta ja siitä monesti keskustelu jatkuu itsestään joko kasvokkain tai muuten :)

Jos olet kertomasi mukaan huoneen nurkassa tärisemässä, ethän silloin myöskään jää yksin?
Aina ei tarvitse olla kokoajan puhumassa, jo pelkkä halaus voi piristää mieltä ja sitten rohkaista puhumaan omalla ajallaan, älä siis ahdistu siitä että pitäisi saada kaikki sanottua yhdellä kertaa.
Harrastatko mitään tai onko sulla kavereita, entä miten hyvät välit sulla on vanhempiisi/muihin lähisukulaisiin? Joskus jo pelkkä tekeminen (mm. harrastukset) voi rentouttaa ja muuttaa ajatuksia, monesti kun pitää keskittyä johonkin niin ei ehdi ajattelemaan ahdistavia ajatuksia.
Kavereista ja perheestä saa parhaimmillaan tukea ja uskon että he kyllä ymmärtävät, et ole mitenkään vääränlainen tai outo kun pelkäät, me kaikki pelätään välillä ja useasti kun puhuu asiat selviksi niin pää ja ajatukset selviintyy sekä tajuaa ettei se ollutkaan niin paha juttu kertoa tästä ja pyytää apua.

Jos sulla on vielä jotain mistä haluaisit puhua, muista että MLLn puhelin- ja kirjepalvelu sekä chat (myös tämä nuortennetti) auttaa kyllä! :)
Aurinkoisia kesäpäiviä ja siunausta! Vaikutat tosi rohkealta ja fiksulta, varmasti asiaan saadaan apua kun sitä pyytää :)

???

Kiitos kaikille ketkä on jaksanu vastata tähä.

En ole kokenut varsinaista seksuaalista häirintää mutta muutama poika luokaltani on puristellut tisseistä ja ottanut kiinni lantiosta ja ns, vetäneet itseensä kiinni. Kyseiset pojat tekevät niin melkein kaikille meidän luokkalaisille tytöille joten ajattelin aina kun jouduin asian kohteeksi että tämä on jokin leikki tai ihan normaali asia. Ahdistuin kuitenkin aina kun näin kävi mutta sain pidettyä sen pois muiden nähtäviltä. En kuitenkaan koe asiaa ylitsepääsemättömäksi.

Minulla on oma hevonen jota käyn ratsastamassa lähes joka päivä. Tallilla ahdistusta ei yleensä ole sillä tallilla ei minun käymis aikaani ole yleensä muita. Harrastan myös jefua eli jenkkifutista missä ahdistus myös pysyy loitolla. Menen harrastuksiin yleensä siis sina hyvällä ja turvallisella mielellä.

Vanhempiini minulla on tosi hyvä suhde mutten koe kertomista oikeakdi vaihtoehdoksi ja pelkän sen ajatteleminenkin ahdistaa.

Yksi kaverini tietää tästä kaikesta ja tukee mua hyvin. Hän ymmärtää minua sillä hänellä on/on ollut masennus.

Vastaa aiheeseen: ahdistus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top