Siirry sisältöön
13v tyttö

Moi.. Oon ahistunu eri syistä ja se alkaa oleen jo liikaa mulle. En voi puhua perheelle koska kaikki minamalisoi mun ongelmat ja mietin että kenelle mun pitäis kertoa ja koska apua hankkimaan? Olisin kiitollinen jos auttaisitte💜

Kata, verkk@ri

Hei!

Hyvä kun kirjoitit tänne, oot super rohkea kun uskallat pyytää apua ❤️

Olisiko koulussa jokin luotettava aikuinen, jolle voisit puhua? Se voi olla opettaja, terveydenhoitaja, kuraattori tai kuka vaan kenelle tuntuu hyvältä puhua. Hän sitten osaa ohjata sua eteenpäin oikeelle tyypille.

Ilmaiseksi vois myös soittaa joka päivä lasten ja nuorten puhelimeen p. 116 111 arkisin klo 14-20 sekä la-su klo 17-20. ❤️

Ei ole liian pientä asiaa pohdittavaksi yhdessä. ❤️ Kaikkeen löytyy ihan varmasti ratkaisu!

Paljon voimia!
– Kata

🤗

Moikka ! 🤗

Kerro ongelmistasi.

Voit kertoa joko tässä tai vaikka Apua ja tukea-keskustelussa.
Vastaan sulle Apua ja tukea-keskustelussa viikon sisällä.

Apua ja tukea-keskustelu on Mieli ja keho-keskustelualueella.

Lupaan vastata sulle, jos kerrot ongelmistasi.
Vastaan sulle joko tässä keskustelussa tai Apua ja tukea-keskustelussa, kummassa kerrotkin.

Tsemppiä ! 🤗

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Lilja, verkk@ri

Hei!

Ikävä kuulla, että sinulla on paljon ahdistusta. Miltä sinusta tuntuisi mennä juttelemaan esimerkiksi koulusi terveydenhoitajalle ja kuraattorille? Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111, ruotsiksi 0800 96 116. Älä jää yksin ajatustesi kanssa. <3

Tsemppiä ja iloa syksyyn!

Lilja, verkk@ri

Yhteisöpedagogi Opiskelija

Moi vaan! Tuo on kurjaa kuulla. Ensiksi kannattaa kysyä itseltään, mistä ahdistus voi johtua? Mitä voisit tehdä sen vähentämiseksi? Voit yrittää puhua, jollekin muulle asiasta (kuten kaverin kanssa esim.) tai jopa alan ammattilaisen kanssa, joka pystyy neuvomaan asiata paremmin. Pelkkä puhuminen asiasta voi jo auttaa paljon ahdistuksen vähentämiseen. Koeta myös yrittää tehdä jotain miellyttävää, joka vie stressiä pois ja auttaa keskittymään. Tekemisen ei tarvitse olla hyödyllistä kunhan se on miellyttävää tai jopa hauskaa. Esim. Liikunta, harrastukset, lukeminen jne. Yritä olla ajattelematta rankkoja asioita turhan paljon, koska se vasta ahdistaakin. Tässä on myös pari hyvää netti sivua, joista voi olla apua.

Ahdistuksen oma hoito: https://www.mielenterveystalo.fi/aikuiset/itsehoito-ja-oppaat/itsehoito/ahdistuksen_omahoito/Pages/default.aspx

Ahdistuksen lieventäminen: https://oppimisvaikeus.fi/tukea/hyvinvointi/ahdistuksen-lievittaminen/

Ahdistunut

Hei! Mulla on kanssa paljon ahdistusta, mutta siitä kannattaa puhua. Itsellä ongelmat kasaantuivat kun en uskaltanut puhua [Osa viestistä poistettu] puhu jollekkin luotettavalle ja mukavalle ihmiselle, mieluiten aikuselle.
Voimia sulle♡

Hiro

Mun elämässä oon nyt ollut masentunut noin vuoden. Olen vasta 11v enkä luota keneenkään. [osa tekstistä poistettu] Vielä vuos sitte mun elämässä kaikki oli normaalisti ja sillee, mul oli isä, äiti, sisko, talo, onnellinen elämä. Mut sit tuli se päivä… Sinä päivänä aloin miettiä että mitä jos kertoisin mun äidille ja isälle että tykkään pojista. Mut mun äiti ja isä väitti että ”Ei sellainen ole oikeaa, se on vain harhakuvaa typerästä jutusta! Eli sinusta ei tule sellainen virhekappale”- Hän sanoi noin. [osa tekstistä poistettu] Mitä voin tehdä asialle, vai voinko tehdä mitään?

Kissa

Hei😊
Jos yhtään helpottaa kuulla että minuakin ahdistaa kaikki asiat.
Minulla on auttanut kun puhuin siitä äitini kanssa mutta jos perheesi ei ymmärrä sinua niin koulukuraattori voisi auttaa.
Ja sitten voi kokeilla muitakin keinoja helpottaa ahdistusta kuten meditoiminen.
Ja luota siihen että se menee joskus ohi ja että sinä selviät siitä❤🧡💛💚💙💜

Tsemppiä🙂

MLL Nuortennetin Ylläpito

Hei Hiro,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi myös aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Ahdistus liian suurta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top