Siirry sisältöön
Ahdistaa

Moi oon 13v tyttö. Nyt on kesäloma ja pitäis vaan olla rennosti ja nauttii, mut en pysty. mielessä pyörii koko ajan ”kun kesä loma päättyy meen uuteen kouluun ja taas viikon joka päivä paitsi lauantai ja sunnuntai pitää olla koulussa” en pysty rentoutumaan. Ahdistaa tuleva, en tiiä oon nyt kesälomalla vaan yksin omassa huoneessa katon puhelinta tai pelaan pleikalla haluisin niin kovasti mennä ulos kavereitten kanssa, mut kukaan ei pääse. Ahdistaa kouluun meno, niin haluisin edes pitää hauskan kesän, mut kotona yksin puhelimen kans ei ole se hauska kesä mitä odotin. Esim viime vuonna me mentiin pohjoseen päin ja näin mun sukulaisii, menin mun isän kanssa vaunulla kaikkialle ja näin mun rakasta serkkuu pitkästä aikaa. Ja tänä vuonna mitkään noista ei tapahdu. (Sori sitte jos on tullu piste/ pilkku väärään kohtaan mun äikkä oli 6)

15v poika

jos rupeisit panostaa kouluun enemmän ni varmaan stressikin sen osaltaa katoais. ite periaatteessa vaan 9 luokalla pelkästään kuuntelin tunneilla ja tein läksyt ja ehkä vähä kertasin kokeisiin. mutta oikeesti en jaksanu stressta kouluhommista juuri yhtään ees kokeista. päättätodistukseen tuli 9,54 keakiarvo eli aivan hemmetin hyvä. itellä se että ku koulussa menee hyvin ni ei ainakaa se ainakaa koulu sit ylipäätään kauheesti stressaa.
Suosittelenkin vahvasti kuuntelemaan tunneilla opetusta kännykän sijaan ja tekemään läksyt + käymään koealueen läpi. Numerot paranee heti

Lisa, verkk@ri <3

Hei! Kivaa kun rohkeasti kirjoitit tähän palstalle. Se on ymmärrettävää, että lähtö uuteen kouluun voi tuntua pelottavalta. Se on myös okei että ei voi hyvin, vaikka olisikin kesäloma. Harmi, että ystävät ei pysty olemaan sun kaa. Tiedätkö syytä siihen? Entä onko sinulla muita läheisiä, kuten joku sisarus tai sukulainen, kenen kanssa voisit viettää aikaa kesällä? Mainitsit, että kotona vietät paljon aikaa puhelimella. Onko jotain kivaa, mitä voisit esim. tehdä yksin? Se ei välttämättä kuulosta mielekkäältä, mutta välillä mielekäs tekeminen yksikseen on mukavaa. Voisitko soittaa tai laittaa viestiä serkullesi, kun hän on sulle niin tärkeä? Harmi, että nyt ei koronatilanteen takia pysty tekemään asioita samalla tavalla kuin ennen, kuten esim. ei voi käydä jossain reissussa. Osaatko sanoo tarkemmin, mikä tulevassa koulunkäynnissä sua ahdistaa?

Muista, että tänne saat tulla uudestaan laittamaan viestiä, ja että voit myös puhua jonkun läheisen kanssa mieltäpainavista asioista.

Toivottavasti sulla on mielekäs kesä ja että pelko koulun aloittamisen liittyen vähentyisi <3

Vastaa aiheeseen: Ahistaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top