Siirry sisältöön
💀Joku normi tyttö💀

Moro! :) mua rupes pelottaa heti joulun jälkeen siis se ukrainan ja venäjän välinen sota? Nyt on jo sota kestäny yli 60 päivää kauheeta :(( mua pelottaa jos putin on niin tyhmä että hyökkää suomeen, suomikin liittyy vrm natoon :/ eiks venäjä oo uhitellu myös niil ydinaseilla?? 😭 voitteko laittaa jos samaistutte ja kertoo teijän ajatuksia etten ois yksin tän jutun kaa? :(( Kiitos jos luit loppuun <33

Prinsuu💚

Hei ”💀joku normi tyttö💀”
Minuakin pelotti se venäjän ja Ukrainan sota aluksi. Ja kyllähän tässä aina välillä tulee mietittyä että mitä jos se sota tulee Suomeen?

Mä en osaa oikein auttaa sua, mut yritän💕✨
Meidän luokka on juteltu tästä aiheesta yhdessä opettajan kanssa. Meidän ope tietää paljon, siis oikeesti PALJON maailman asioista ja muustakin. Se osasi rauhoittaa meidän kaikkien mielet :)
Me saatiin kysellä siltä kaikkee esim: mitä jos Venäjä hyökkää Suomeen?
Meidän opettaja sitten selitti meille kaikki jutut tarkasti :)

Suosittelen siis puhumaan opettajan kanssa :)
Hän osaa varmasti auttaa paljon paremmin kuin minä😅

En myöskään usko, että Suomeen mitään sotaa tulee.

Toivottavasti musta oli edes hieman apua ja jos ei ollut apua niin toivottavasti onnistuin antamaan edes hieman vertaistukea💕✨

Ihanaa alkavaa kevättä sulle💕✨🌱🌿🍀

Saapasjalkakissa

Hei! Voin sanoo että myöskin mua pelottaa ja ahdistaa tuo sota, eli et oo yksin sen asian kanssa! Yks juttu mikä mulla helpotti oli se että puhuin ahdistuksestani ja pelostani äitini kanssa, ja jos sulla on joku kenen kanssa voisit puhua ja vaihtaa ajatuksia nii se vois auttaa. :) Ukkini on aina sanonut ettei etukäteen kannata murehtia mitään, vaan katsoa mitä aika tuo tullessaan. Joten kannattaa yrittää ajatella ja tehdä kivoja asioita niin ahdistus voi helpottaa. :) Huomasin itse myös sen ettei kannata lukea liikaa uutisia sillä ne stressaavat ja saavat mut hermostuneenks :/ En tiedä oliko tästä apua mutta tsemppiä! Et todellakaan oo yksin :)

Bubbles✨

Mutta se sota ei ollut ees alkanut heti joulun jälkeen?

moms spaghetti 🇺🇦

mullaki ahistaa tosi paljon sota😰
mua pelottaa kans jos putin hyökkää suomeen, jos suomi liittyy natoon, nii putinhan ei siitä pitäis.
eli ite oon sitä mieltä, ettei suomen kannattais toistaiseksi liittyy natoon :|

mutta pitää muistaa että se sota ei ole täällä :)
jos tuntuu pahalta kaikki sotahommat nii kannattaa jutella aikusen tai kaverin kaa, itellä on auttanut paljon, ku juttelee sota asioita :)
toivotaan että ukraina voittaa, oon kyllä aika varma että ukraina voittaa :)

mutta joo, moikka :3

💙💛

Heppatyttö

Moikka, itteäniki on pari päivää sit sota alkanu ahistaa koska lemmikkejä emme pystyis pelastaa ellei ne pärjää yksin:((( suomi on miettiny NATO hommaa ja Putinhan uhkas laittaa oliko itämereen ydinohjuksen.

Mutta meillä ois monen maan tuki jos me liityttäs NATOON ja venäjän rohkeus ei todenäkösesti riitä. Ja kuten ”Moms spaghetti🇺🇦” sano jutelkaa jonkun tuuttavan tai open kanssa.

Eikä sota tänne näille näkymillä ole tulossa. Ukraina on pärjänny hyvin tähänkin mennesse sodassa joten eiköhän pärjää loppuun asti!

PuShEeN

Hei! Muakin aluksi pelotti sota mutta jos miettii niin eihän meillä täällä Suomessa mitään vaaraa ole. Tiedän että elämä on lähiaikoina ollu toooosi ahdistavaa kun ensin oli korona ja sit on tää sota.

Mutta muistakaa että te ootte turvassa!!
Ja tietty te voitte myös auttaa ukrainalaisia, esim että ette osta venäläistä ruokaa tai jotain. Lol en oo kyl mikään ekspertti tässä hommassa! 🤣🤣

Toivottavasti pääset ahdistuksestasi eroon ja toivon että kaikki muuttuu paremmaksi. Ja eihän tämä sota voi nyt ikuisesti jatkua.

Me olemmehan nyt liitymäs Natoon, ja tietenkin kaikki tietävät (ja jos eivät tienneet niin tietävät nyt😊) että Putin ei pitäisi siitä. Mutta kun liitymme Natoon saamme myös paljon lisävoimia ja armeijasta tulee isompi niin ettei meillä mitään vaaraa ole.

Ja muistakaa että olette vasta lapsia/teinejä eikä meidän tarvitse huolehtia sellaisesta! Se on nimittäin aikuisten homma. Meidän kuuluu pitää hauskaa ja elää lapsen/nuoren onnelista ja huoletonta (mitä se ei valitettavasti aina ole😪) elämää!

Hyvää kevättä kaikille ja muistakaa, että ootte mahtavia!!! ✨😘😄❤️❤️

Vastaa aiheeseen: Ahistaa tosi paljon sota!?

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top