Siirry sisältöön

Aijotteko mennä armeijaan? Vastatkaa poikien lisäks myös tytöt.

Kiinnostusta

Moi. Ehkä vähän outo kysymys mutta aiotteko mennä armeijaan sitten joskus? Mä ainakin ajattelin mennä. Mä oon kyselly mun isältä jonkun verran siitä kun se oli intissä on. Mutta mun isä on jo aika vanha yli 60v joten kaikki alkaa varmaan olla jo muuttunu siitä kun se oli nuori. Onko teillä jotain tuttuja joiden intistä olis vähemmän aikaa ja onko ne kertonu millasta siellä oli. Ja jos ajot mennä niin meinaatko vetää ihan kaljun?

Tarinoita kuullut

Kyllä aion. En tiedä sitten kaljusta mutta millin sängen ajattelin vetää.

Oma isäni kävi armeijan 90-luvun loppupuolella, ja kertoi että sen ajan armeija oli hieman tiukempaa kuin nykyinen. Isäni oli suorastaan surkea ampuja ja hänellä oli paljonkin vaikeuksia armeijassa, mutta kuitenkin perusvarmalla asenteella pääsi sen läpi. Armeijassa opetetaan kaikki asiat selväksi ja siksi myös pidetäänkin tiukkaa kuria, että asiat jäävät päähän.
Myöskin nykyään armeijassa ei useimmiten huudeta ihan pää punasena, vaan annetaan ohjeet selkeästi maksimillaan painostavalla äänellä (ainakin olen kuullut tälleen, mutta en ole varma). Armeija muuten on hieno kokemus, vaikka välillä niitä huonoja päiviä olikin.

Spageli

haluan käydä kyllä armeijan ( olen tyttö ) ja lol voisin oikeesti ajaa armeijaan kaljun :D

Emt

En mee mun sairauden takii ja oon siis tyttö

Swarley☕

Uskon, että armeijassa pärjää, kunhan oma asenne on kohdillaan. Ja hiussäädökset ovat vähän oudot: naisilla mikä vaan, kunhan kiinni. Miehillä lyhyet hiukset (ei saa tulla korvien päälle). Kieltämättä vähän epäreilua, jos on pitkähiuksinen poika, mutta ei auta valittaminen. Itse en ainakaan vedä siiliksi.

….

Oon tyttö ja en aio mennä armeijaan. Mutta mun mielestä naisille vois olla joku ensiapu koulutus tai jotain sellasta hyödyllistä ja tärkeätä.

🎁🎖🏆🏅🥇

En aijo mennä armeijaan oon tyttö.

🌼

No siis en aijo ainakaan vapaaehtoisesti mennä mutta siis tulevaisuudessa tytöillä voi myös olla pakollinen armeijja tai ainakin mun vanhemmat on sanonut niin

Tyhmä

En oo yhtään varma viel

Tyttöjen oikeuksista taisteleva💖

Sillon kun ite oon sen ikänen niin saattaa jo olla silleen et tytöilläkin on velvollisuus. Mut tälläkin hetkellä ihan pojilla että tytöillä on vaihtoehtona yhdyskuntapalvelu (eiks niin?😅) Oon siis tyttö enkä ite oo menossa armeijaan, mut mun mielestä on silti tosi reilua et tytöilläkin on samat velvollisuudet kun pojilla, se on merkki tasa-arvon kehittymisestä! Se että tytöillä on samat oikeudet tarkottaa välttämättä myös samoja velvollisuuksia!💖

Kolmiapila

Hei Tyttöjen oikeuksista taisteleva💖!

Yhdyskuntapalvelu on yksi mahdollinen seuraamus rikoksesta (osan vankeustuomiosta voi joissain tapauksissa suorittaa yhdyskuntapalveluna).

Sen sijaan maanpuolustusvelvollisuus tarkoittaa jokaisen suomalaisen velvollisuutta osallistua maan puolustukseen valtion määräämällä tavalla. Miehien kohdalla maanpuolustusvelvollisuus tarkoittaa asevelvollisuutta, jonka voi korvata siviilipalveluksella.

En tiedä vielä itse aionko suorittaa armeijan, vaikka minun pitäisi tehdä tämä päätös jo vuoden sisällä. Toiaaalta se menee moraalejani vastaan (pidän sotaa pahana ja en haluaisi osallistua siihen), mutta toisaalta pidän Suomen asevelvollisuutta epätasa-arvoisena.

Niinpä olen lähiaikoina ruvennut miettimään varusmiespalveluksen mahdollisuutta kohdallani vakavasti. Aion tutustua lisää armeijan eri tehtäviin (erityisesti kiinnostaa sellaiset tehtävät, joissa työnkuva ei ole pelkkää metsässä ryömimistä).

Tuskin vedän siiliä, mutta en ole sulkemassa sitä vaihtoehtoa vielä kokonaan :)

joku

Kyllä aion mennä, koska siellä voi tehdä harjoituksia ja siitä saa palkkaa

m

ON PAREMPAAKIN TEKEMISTÄ :)

12v

No, haluun aina puolustaa isänmaata ja olla olematta nössö [osa viestistä poistettu]

joten: EI

Vastaa aiheeseen: Aijotteko mennä armeijaan? Vastatkaa poikien lisäks myös tytöt.

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top