Siirry sisältöön

Aika kuluu, apua! Vanhemmat ei luota (Lukekaa vaikka pitkä)

Sachiko

Olen ysiluokalla ja suuri unelmani on päästä ensi vuonna Kallion lukioon Helsinkiin. Harrastan teatteria ja teen parhaani numeroissa. Mut ongelma on se, etten uskalla ottaa asiaa puheeksi mun vanhempien kanssa. Asun pikkukylässä jonkin matkan päässä Stadista eli joutusin vuokraamaan sieltä kämpän tai kulkemaan junalla joka päivä pitkän matkan.

Mut en vaan uskalla ottaa asiaa puheeksi, koska vanhemmat sanoisi heti: ”Ei käy, kallista ja vaarallista, et pärjää yksin.” Tiedän sen, koska mun vanhemmat ei luota muhun yhtään, ja puhuu mulle kotona kuin pikkulapselle, vaikken oo koskaan tehnyt mitään tyhmää. Isä on huolissaan kun mä jään kaverin kaa kaksistaan pikkukaupungin kauppakeskukseen ja kertoo mulle, että tarviin kissanhiekkalaatikon siivoukseen hanskat, lapion yms. Mun kaveri eka nauro mulle, mut kuunneltuaan hetken mun isän juttuja se sano ymmärtäväni miks mä itken.

Kesällä riparilla meijän piti kirjottaa kotiin sellanen kirje, ja siinä mainitsin tän asian. Kotona vanhemmat ei maininnu mitään asiasta ja mä mietin unohtiko ne lukee kirjeen. Nyt vähän aika sitten äiti tuli kysyy ”Haluatko sä vieläki sinne helsinkiin lukioon? Meist ois kivempaa jos sä oisit kotona” Mä tuijotin vaan kyyneleet valuen koneen näyttöä. Mun vanhemmat siis oli päättäny odottaa, jos mä unohan sen jutun, vaikka oon haaveillu Kalliosta 12v asti.

Muutenkin en uskalla kysyä mitään mun vanhemmilta, vaan saan itkukohtauksen jos yritän. Siksi elättelen mun haaveita salassa, kunnes tulee liian myöhäistä toteuttaa ne. D::

Ditte-Verkk@ri

Moikka!

Kiva että kirjotit=)

Se on vaan fakta että jos et ota asiaa puheeksi vanhempiesi kanssa se jää vain haaveksi. Sun vanhemmat välittää vaan susta niin paljon että ne haluu että sä varmasti pärjäät, oot niille rakkain asia mitä nillä on.

Sulle voisin vinkkinä sanoa että ota ensiksi selvää kaikki koulusta, siitä mitä matkustaminen maksaisi tai kämpän vuokraaminen maksaisi, kaikki tarpeellinen. Mieti päässä perusteluita sille miksi tahdot juuri siihen lukioon. Sitten ei auta muu kuin rauhassa ottaa asia puheekis vahempien kanssa ja katsoa mitä tapahtuu. Jos haluat voithan ensiksi puhua jomman kumman vanhemman kanssa. Yritä tehdä asia mahdollisimman selväksi ja selitä heille miltä sinusta tuntuu ja kuinka paljon asia sinulle merktisee.

Tsemppiä! :)

Vastaa aiheeseen: Aika kuluu, apua! Vanhemmat ei luota (Lukekaa vaikka pitkä)

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top