Siirry sisältöön
:”(

Ensinnäkin olisin tosi kiitollinen jos joku vastaa tähän.

Jos siis teen jonkun tooosi pikku jutun vääri ni se aina huutaa mul.
Päiväs jotai 2-5 kertaa. Sen jälkee ku se o huutanu mul yritän näyttää niinku iha ”tavalliselta”. Mut oikeesti meen mun huoneesee itkee.
Se voi kuulostaa iha silt et ”ihasama” mut joka ikine kerta ku se on huutanu ni se tuntuu iha ku mä valuisin maan läpi jonnekki tosi syväl.
Tää on vaik kui kamalaa! Mitä mun pitäis tehä?

KIITOS JOS VASTAAT!!

lapsi

On tärkeää myös yrittät ymmärtää äitiäsi. Vanhemmat saattavat kokea stressitiloja ja painetta niinkuin nuoretkin, jolloin yleensä oma lapsi joutuu purkautumisen kohteeksi. Kehottaisin ottamaan asian äitisi kanssa puheeksi rauhallisesti puhuen minä muodossa jolloin et pahoita äitisi mieltä, esim. ”Minusta tuntuu että sinua painaa jokin”

Yritän olla avuksi

Terve! Tästä tulee tosi nopee vastaus..sori :/ mut mite ois jos yrittäisit pujia asiasta äidillesi? :-) toivon parasta

Nimetön

Anteeks korjaan: puhua*

:-)

Voimii ;3 tsemppipeukkuja

Nimetön

En osaa antaa varsinaisia neuvoja, mutta haluan kertoa että olen tukenasi. Me kaikki ollaan. Olet arvokas, ihana ja vahva ihminen. Nyt on vaikeaa, mutta jonkun ajan päästä asiat voi olla toisin. Olet tärkeä ja sulla on merkitystä.
Voimia! Iso halaus lähetetty.

Sama tilanne

Mä en oikee osaa auttaa tohon itel sama asia faijjan kaa ja ei ny sillee oo isompaa ollu mut painimist yms ei nyt ihan noi pahalt oo tuntunu mut kerran lähin kotoolt 2vk:ks ja ei kannata voin luvata!

keskusteluun uskova

Tietääkö äitisi, että huutaminen tuntuu sinusta niin pahalta? Mitä, jos kertoisit siitä hänelle? Voi olla, että se on vain äitisi huono tapa reagoida tilanteisiin eikä hän tule ajatelleeksi, että se tuntuu sinusta pahalta.

Loppiainen

Aivan liian usein me äidit ei ymmärretä väsyneenä tai stressaantuneena sitä mitä meidän teot tai sanat aiheuttaa lapsissamme. Voi olla että äidilläsi on paha olla ja hällä on raskas elämänvaihe. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä rttä olisi oikein tai reilua huutaa sinulle, purkaa pahaa oloaan sinuun.

Jos et uskalla puhua äidillesi, niin kirjoita muutaman lauseen kirje, jonka sitten jätät hälle aamupalapöydälle luettavaksi. Uskon että äitisi kyllä hoksaa toimintansa epäreiluuden viimeistään silloin ja herää horroksestaan. Sillon hän tulee pyytämään anteeksi ja selvittämään asiat kanssasi; kenties saat myös syyn siihen miksi hän on näin toiminut. Huom! Syy ei saa olla sinä! Mutta se voi olla esim: ’mulla on ollut supperrankkaa töissä viime kuukausina ja kun oon läytänyt märät hanskat lattialts niin se on ollut jäävuoren huippu joka on katkaissut kamelin selän ja aiheuttanut kiukun purkautumisen kohtuuttomasti kerralla väärään ihmiseen’

Uskon että välinne korjaantuvat ja kenties äitisi herää ajattelemaan että töissä ei saa olla niin raskasta että sieltä tulevat asiat purkaantuvat kotona. Kaikkea hyvää sinulle ja äidillesi! :)

käts

Moi! Mulla on aina ollut samantapanen tilanne kotona. Onko sun vanhemmat eronneet? Itellä vanhemmat on eronneet ja isä ei oo ikinä ollut mitenkään luotettava taho, jonka takia oon tukeutunut äitiin ja äti on aina ollut mulle tosi tärkee. Sen takia pelottaa ja itkettää ja hävettää ja vaikka mitä, jos äiti huutaa. Se tuntuu tosi isolta ja vakavalta asialta, vaikka oikeesti se on ihan normaalia. Luulen että näin käy monille. Vanhemmilla on välillä kaikenlaista erisysitä johtuvaa stressiä ja sentakia ne saattaa huutaa tai vaikuttaa vihasilta koko ajan.. Muista kuitenkin et vaikka sun äiti huutaa, se rakastaa sua ja välittää susta. Ehkä sä voisit koittaa jutella sille kun se on paremmalla päällä ja kertoo miltä susta tuntuu kun se huutaa? :) pärjäilemisiä

Sama tilanne…

Minunkin äiti aina huutaa ja raivoaa kaikesta… Hänellä on myös riitaa isän kanssa eli joudun kuuntelemaan riitaa ja huutoa 24/7…

Nimetön

Mulle ei ole koskaan noin käynyt, mut kannattaisi kyllä varmaan puhua ens kerralla kun näin tapahtuu. Ja jos et uskalla tehä sitä (en itse uskaltaisi), niin puhu vaikka toiselle perheenjäsenelle tai kaverille joka voi rohkaista ja auttaa.

Tsemppiä!😉

Faija vihaa muo 😔

Mulla on melkein sama asia mut faijan kaa se koko ajan kiroilee ja huutaa minulle😢 En pidä siitä🙁

Sählypallo

Morjens! Olen 11 vuotias poika ja inhoan kun äiti huutaa aivan pienestä itsellä ei ole jäänyt 2 viikkoon läksyjä tekemättä niin heti ku jää nii äiti huutaa mutta sellaista se vain on

Sama tilanne

Moi haluisin apua ja neuvoja.

Äiti huutaa veli ärsyttää iskä on töissä aina

Mun äiti huutaa niiku 24/7 aina kaikesta pienestä. Joka asia joka menee vähän väärin, se alkaa huutaa. Kotona ei oo paljoo ruokaa
Ainoo euoka mitä kotona on on vaa pizzaa ja jotain tällästä. Sen jälkee ku se on huutanu se esittää et oisin muka tärkee ja sillee, ihanku mitää ei ois tapahtunu

Iskä on aina vuoden pois ku se on työmatkalla

Veli ärsyttää tosi paljon, mut jos sanon siitä sille takas, no, äiti tullee ja alkaa raivoo (musta tuntuu et se vihaa mua ja mun iso siskoo)

En oikeestaan koulun jälkee haluu tulla kotii ku tiiän et jos meen sinne saan vaa huutoo niskaa

Se alkaa jo ahdistaa sisältä ku jos tuun kotii aina vaa huudetaan
Tuntuu et en oo tärkee

[Osa viestistä poistettu]

Tuntuu et se vihaa mua

Haluun pois
APUA

Nuortennetin yllapito

Hei sinä, joka kirjoitat samasta tilanteesta,

Kiitos viestistäsi. Asiasi, josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi myös aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan myös ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Vastaa aiheeseen: Äiti aina huutaa mulle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top