Siirry sisältöön
personfrom…

moi, en siis nyt tiiä oisko tää pitäny kirjottaa jonnekin muualle. sanokaa jos ois.

mun äiti ja ”isäpuoli” on ollu yhessä nyt n. 2-vuotta, ja niillä on ollu välillä riitoja, jotkut niistä(monta kertaa) on johtanu siihen et ollaan menty mummille asumaa hetkeks. ja äiti on lupaillu et se hankkis meille uuden kämpän. mut ei se oo niin tehny ja aina ollaan päädytty takas kotiin. musta välillä tuntuu et äiti ei uskalla jättää sitä tai jotain. ja vaikka se haluiskin ehkä niin välillä tuntuu et se ei oikein ees välitä siitä miltä musta ja mun veljestä tuntuu. kerran isä oli soittanu sossuun ja kysyny et uskaltaako se viedä meidät kotiin äidille. vaikka se mitä meillä sielä tapahtuu ei kuuluiskaan sille ja se meinas et oltaisiin oltu isällä kunnes äiti sais sen asiat kuntoon. mut se ei tapahtunut. mut äiti ei suostunu soittaa sinne niin et isä ois puhelussa mukana.  ja en tiiä jos sanottiin niille tai ei mut sillä ainakin oli alkoholin kaa jonkun näkönen ongelma mutta ei enään. mut niistä riidoista niin se yleensä syyttää mun äitiä siitä et se ei tee mitään ja valittaa asioista. ja se taitaa myös olla aika itserakas tai siltä tuntuu. et toi aihe taitaa aina jotenki liittyy niihin riitoihin vaik aina ei ois ihan samanlaisia riitoi. taas eilen illalla ne riiteli ja päätin et meen mummille, mut sitten aamulla olin vielä miettinyt asiaa ja päätin olla kotona ainakin viel yhen päivän ja kattoo mitä äiti tekee. en haluis olla kotona kun mä tiiän et äiti ei aio tehä varmaa mitään ja et ei se ”isäpuoli” muutu itekkään. vaikka välillä saattais olla pitkiäkin aikavälejä et ne ois sovussa ja et kotona saattais olla kivaa. mut en mä jaksais sitä et mikään ei muutu kotona ja et kokoaika on sitä samaa sirkusta, riita sopu riita sopu jne. kertokaa mitä mieltä ootte ja mitä pitäis tehä. mä tiiän et tää ei oo kovinkaan iso ongelma mut ajattelin kysyä.
sori jos oli liian pitkä teksti.

[osa viestistä poistettu]

MLL Nuortennetin ylläpito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty kokonaisuudessaan ”Päivystäjä mukana keskustelussa” -keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Kun päivystäjä vastaa viestiisi, julkaisemme myös viestisi tai osan siitä. Tekstisi saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos haluat, voit myös olla yhteydessä Lasten ja nuorten puhelimeen (116 111) tai chattiin https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/.

Lämpimin terveisin,
MLL Nuortennetin ylläpito

Gimma 12v

Sanon että tsemppiä. Toi on iso asia. En osaa auttaa vaikka haluisinki. Mutta sanon että et oo yksin

Lisa, verkk@ri

Hei, tänne palstalle saa kirjoittaa asioista ja moderaattorit sitten muokkaa viestejä sen mukaisesti, mitä juttuja täällä nuortennetin saa näkyä. Eli ei tarvitse jäädä miettimään saako tänne laittaa viestiä :) Ei todellakaan ole pieni juttu, hyvä kun täällä otit asian puheeksi.

Toi kuulostaa todella ikävältä ja kuormittavalta tilanteelta. Se voi tuntua siltä, että ei ihan tiedä mitä tekisi ja on siinä vanhempien keskellä. Olen pahoillani, että tilanne on johtanut siihen, että olette joutuneet äidin kanssa yöpyä mummin luona. Onneksi mummi on ottanut teidät sinne.

Tuollaisesta tilanteesta pois lähteminen voi tuntua sun äidille tosi vaikealta. Voi myös olla että hänellä ei riitä voimat lähteäkseen pois. Se ei välttämättä tarkoita sitä, että äitinne ei välitä susta ja sun veljestä. Voisitko puhua asiasta äidin kaa?

Ymmärsinkö oikein, että isäsi on itserakas? Pystyisitkö puhumaan vanhempien riitelystä mummin kaa? Voisitko jäädä hänen luo?

Mun mielestä sä voisit puhua jonkun opettajan tai sosiaalityöntekijän kanssa asiasta ja voisitte yhdessä ehkä keksiä jotain keinoa, jonka tavalla asiaa voisi hoitaa. Se on harmillista, että joudut voimaan huonosti tämän takia. Ymmärrän, että se tuntuu turhauttavalta ja haluaisit löytää ratkaisua asiaan.

Et kirjoittanut liian pitkää tekstiä. Oon lukenut sitä kokonaan läpi ja haluan olla sun ja veljesi tukena. Lähetän teille voimia ja toivon että asia järjestyisi. Tsemppiä teille molemmille <3

PuShEeN

Harmi että sulle tapahtuu tollasta ja siis en tiedä tunnetta mutta kuulostaa kamalalta!

Hyvää kevättä!!😁😁🤩🤩😍😍

Näköys

Tsemppii👍🏻

Vastaa aiheeseen: äiti ja ”isäpuoli”

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top