Siirry sisältöön
Hämmentynyt ysi

Hei! Kaverit menevät lukioon johon haluaisin itsekin mennän koska koulurakennus on mukava ja kymmeniä tuttuja kavereita lähistöllä. Kun sanoin äidille asiasta, hän sanoi vain että en saa mennä sinne lukioon, koska siellä on muka huonot opettajat ja se on kaukana kotoa (10km) ja alkoi huokailemaan. Ihmellistä. Ja sanoin että eikö muka lukioon menevä saa itse päättää siitä mihin kouluun menee? Vastauksia ja mielipiteitä please! :/

Nimetön

Hei!

Sä todellakin saat itse päättää, mihin lukioon menet. 10 kilometrin koulumatkan pitäisi tietääkseni oikeuttaa myös Kelan koulumatkatukeen, eli saat kohtuullisella hinnalla (43 e/kk) bussikortin, jota käyttää matkojen kulkemiseen. Ilman muuta sun pitäisi päästä siihen kouluun mihin haluat, ja perustelitkin asian selvästi: paljon kavereita ja mukava rakennus. ”Huonot opettajat” on aika yleistävä ilmaus, sillä jokainen opettaja on omanlaisensa ja jokaisella on omat mieltymyksensä sen suhteen, millaisista opeista pitää. Sun äidillä ei pitäisi siis olla mitään syytä olla eri mieltä sun kanssa. Kaverit ja ympäristö on kuitenkin tärkeä juttu hyvinvoinninkin kannalta :)

Pysy vain lujana! Tsemppiä ja halaus =)

jouu

mun mielestä kaikki saa ite päättää mihin lukioon menee, koska jos joutuu pakotetuksi tiettyyn lukioon, nuoren motivaatio koulunkäyntiin saattaa laskea.

@

Sun ei oo aina pakko tehä niinku äitis sanoo:’D

Vastaa aiheeseen: Äiti pakottaa tiettyyn lukioon

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top