Siirry sisältöön
karvapallero

Moikka, mun äiti on aina ollut todella ailahtelevainen mielialaltaan, ja hänen mielialansa voi joskus jopa muuttua 2 tunnin välein. Tänään olin ystäväni luons kylässä ja äitini soitti minulle ensin puoli viiden maissa, ja sanoi että älä ole kauheen myöhään siellä. Kun kello oli vähän yli 6 olin jo alkamassa lähtemään jolloin äitini soitti minulle todella vihaisen puhelun jossa hän huusi täyttä huutoa ja karjui minulle kaikkea epämääräistä ja siitä että en ikinä tee mitään kotona. ja että en saa mennä bussilla kotiin ja että minun pitäisi kävellä 6km matka 15minuutissa. Lähdin samantein silti bussille ja kotiin päästyessäni äiti kysyi meninkö bussilla ja sanoin joo menin ja et mun kaveri makso et sä et suutu. noin 2 tunnin ajan äiti oli todella vihainen ja nyt kun kello on vähän yli yhdeksän hän esittää taas tosi mukavaa. Välillä äitini huutaa aamuisin, ja se yleensä pilaa koko loppupäiväni. En kestä tälläistä enään. En saa nyt kaikkia tunteitani hyvin ilmaistua näin tekstinä mutta äitini on täysin sekaisin mitä teen

Jonne Aaron

Äitini huomauttaa aina keskustaan menosta. En tiedä mikä siellä on niin vaarallista. Minun mielestäni kotiinyulo ajat ei oo niin iso juttu. Mitä mieltä te ootte?

Täh!?

Onko se tollanen aina?
Jos on niin sun kannattais kertoo jollekkin toiselle aikuiselle.

Jaa

Kuulostaa tosi paljon kaksisuuntaselta mielialahäiriöltä, ja omalla äidillä se siis on. Mä en myöskään tiedä mitä tehdä koska oma tilanne melko samanlainen. Lisäks mulla niin että välillä kuulen kun äiti menee kellariin kylppäriin suihkuun tms niin kuulen kun se siellä itkee ja huutaa ittekseen ja toi käytös oikeesti pelottaa mua ihan tosi paljon. Se on ollu aiemminkin psykiatrisella osastolla mut siitä on melkein 10 vuotta. Haluaisin että se pääsis takasin sinne mutta en tiedä mihin ottaa yhteyttä

veturointi_Niina

Hei Karvapallero,

Kuulostaa vahvasti siltä, että joudut miettimään paljon äitisi tunteita, jotka vaihtelevat äkillisesti ja ennustamattakin, mitä ei lapsen eikä nuoren pitäisi joutua tekemään. Roolien pitäisi olla päinvastoin ja äitisi huolehtia sinusta eikä sinun äidistäsi.

Onko sinulla tärkeitä aikuisia, jonka kanssa voisit keskustella tunteistasi ja ajatuksistasi? Onko sinulla esimerkiksi tärkeä kummi, täti tai mummo, joka voisi olla sinun tukenasi? Jos lähipiiristä/suvusta ei löydy läheistä aikuista, on sinun mahdollista mennä kouluterveydenhoitajan kanssa juttelemaan, opettajankin kanssa voit jutella, jos opettaja on sellainen, että voisit kuvitella hänelle kertovasi asioistasi. On tärkeää, ettet jää yksin ja että joku aikuinen ottaa vastuuta. Toivon kovasti, että juttelisit tilanteestasi jonkun aikuisen kanssa. Sinun tehtäväsi ei ole huolehtia aikuisesta vaan sinun pitäisi voida hengailla kaverien kanssa, kasvaa, käydä koulussa, harrastaa jotain kivaa. Toki saat kirjoittaa tännekin, ja ainakin minä toivoisin voivani lukea, mitä sinulle tänä päivänä kuuluu kun viestistäsi on jo aikaa.

veturointi_Niina

Hei Jaaa,

Yksi vaihtoehto, mistä voit saada apua, on kouluterveydenhoitaja. Hän osaa ammattilaisena olla yhteyksissä tahoon, joka voi auttaa siinä, että äitisi saa apua. On kurja lukea, että joudut pelkäämään. Kenenkään ei pitäisi omassa kotona pelätä vaan jokaisella pitäisi olla kotona turvallinen ja hyvä olla.
Toki voit olla myös yhteyksissä oman paikkakuntasi sosiaalipäivystykseen, numeron sinne löydän kaupungin/kunnan nettisivuilta.

Hirmuisesti voimia teille molemmille, Karvapallero ja Jaaa <3.

Marsutyttö

Moi

Mä oon 11 vuotias tyttö enkä mä tiedä yhtään mitä tehdä!
Mun perheessä vaan yleensä huudetaan toisilleen ja riidellään.
Mä en tiedä miks mutta mä en tykkää mun koulun iltapäiväkerhossa,
mutta mut pakotetaan sinne kuitenkin.
Sehän voi kuulostaa vähän oudolta mutta
mä oon puhunut mun äitin kanssa ja opettajan kanssa ja niin edespäin.
Mun äiti sanoo että mä en saa lopettaa
Sitä kerhoa ennen kun mä tiedän miks mä en tykkää siitä MUTTA EN MÄ VAAN TIEDÄ!!! Eli siks mä en tullut sinne tänään enkä eilen ja siks mä en nyt voi pelata puhelimella, multa on takavarikoitu läppäri ja piilotettu kaukosäätimet, ja mun äiti on tosi vihainen mulle nyt!

Jussi

Mun mutsi on perseestä

Äitini on rasistinen

Se ottaa kaikki media käyttöiset tavarat pois ja syyrrää et en oo kunnollinen ja sano et mulle tulaa sisko onko järkee tehä lapsia jos ei huolehi entisis tä ku vittu lapsista

Yks tyyppi

Moi! Tänään sanoin äidilleni, että kaverini pyysi minua luokseen vaikka oikeasti minä kysyin ystävältäni. Nyt äiti pitää mykkäkoulua enkä tiedä mitä pitäisi tehdä.

Heyy everyone!

Sama! 😭

Vastaa aiheeseen: Äitini

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top