Siirry sisältöön
Huolestunut

Usein äitini on väsynyt. Kun hän tulee töistä, hän ei tule kotiin vaan menee juomaan johonkin kuppilaan. Hän juo itsensä ihan känniin ja ei tule edes tekemään ruokaa. Yleensä kun soitan hänelle itkien, että voisiko hän tulla kotiin, hän alkaa huutamaan: ”OLENKO MINÄ VAAN SINUN PYYKINPESIJÄ JA RUUANLAITTAJA? VOIN MINÄ PARVEKKEELTAKIN HYPÄTÄ ALAS KU EI MUSTA OO MUUHUN!” ja sen jälkeen painaa punasta luuria. Muo alakanu masentaan. Ja usein ku äiti krapulassa se vaan puhuu töistä. Se ei muista mitään mitä on sanonu mulle.

Oon aika huolestunut äidistäni, koska isä ja äiti eronnu, enkä ole yhteydessä isääni. Pelkään että menetän äitini, eli tietäisi lastekotia.

Mitä minun pitäisi tehdä? :(

[osa tekstistä poistettu]

MLL Ylläpito

Tämä on Nuortennetin ylläpidon viesti.

Hei,

Kirjoitit vakavasta asiasta, jonka selvittämiseen tarvitset aikuisen apua. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa.

Voit myös soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20 (puhelu on maksuton) tai kirjoittaa Lasten ja nuorten nettiin. Tai käy tutustumassa nuortennetin sivuilta http://www.mll.fi/nuortennetti/ löytyviin ”aikuisen apua” – teksteihin.

jani96

jos mä olisin sä ni mä koittaisin ettiä isääni ja huolehtia äidistä hieman vähemmän koska jos löydät hänet se ei tiiä välttiks lastenkotia sillä jos sun isä suostuu ottamaan sut kotiinsa asumaan. niin saat elää hänen kanssaan. toivotan onnea valinnallesi mitä päätät tehdä toivottavasti käy hyvin. ja voit kyllä koittaa tota mll puhelu juttua.

Huolestunut

Re. to: Jani96…

Valitettavasti en edes tunne isääni. En ole kun tavannut hänet pari kertaa. Ja isäni ei olisi sen parempi huoltaja kun äitini, mieluusti eläisin mielummin äitini tempausten keskellä.

jani96

jos koitat puhua hänelle sitten kun hän on selvinpäin. äänität vaikka mitä se puhuu kännissä ja soitat nauhan hänelle jos äitisi silloin tajuaa. ei oo pakko kokeilla mut mä ehdotin mitä minä tekisin.

Ongelmallinen elämä

Samankaltainen tilanne itselläkin on.

En tiedä oikeastaan millaisen kuvan olet saanut laitoksesta, mutta onhan nekin ihan kivoja sinänsä, vaikka siellä onkin ruoka- ja nukkumaan meno ajat yms. Nimetään yksi kavereistani vaikkapa Antiksi.

Antti on laitoksessa vanhempiensa laiminlyönnistä, mutta hänellä on parempi olla laitoksessa ja hänellä menee hyvin siellä että koulussakin.

Eli en nyt kuiteskaan tarkoita sitä että sinun kannattaisi mennä sinne laitokseekaan. Ja periaatteessakaan et pystyisi isällesikään muuttamaan, kun arvelen että vanhempanne ei ole tehneet yhteishuoltajuus päätöstä, vaan että äitisi on ihan yksinhuoltaja.

Aikuiselle tästä kannattaa puhua ainaskin.
Itse olen nuori tyttö ( kohta 17v )
ja elämässäni on tapahtunut laidasta laitaan asioita. Mutta suosittelen koulussa puhumista kuraattorin taikka jonkun tutun aikuisen kanssa puhumisesta ainaskin.

Ja voin sanoa että ei se laitos ole kovin paha paikkakaan, kun olen itse ollut siellä omasta tahdostani.

Voimia sinulle

Huolestunut

Re. to: Ongelmallinen elämä

Itse oon kuullu noista laitoksista epämukavia juttuja…
Ja mulla koulu menee ihan hyvin kyl :D
Ja joo äiti on yksinhuoltaja.

Ja enpä tiiä löytyykö rohkeutta mennä puhumaan, koska en kuitenkaan haluis äidilleni ongelmia.

Mutta kiitus kuitenki :)

Huolestunut

Re. to: Jani96…

Olen puhunu monesti äitini kanssa, ku se on ollu selvinpäin… Se haluis lopettaa juomisen ja tupakanki polton, mutta se ei vaan pysty.

Ja joskus kertonu sille kaiken mitä se mulle sanonu ja se alkanu itkee ja pyydelly anteeks… Ja olen äänittänykki

jani96

re. to: alkuperäinen kirjottaja

jos ehdotat sun äidille jtn muuta tekemistä tai vieroitusta koska se saattaa auttaa. muu tekeminen esim. kauppaan yhes tai jtn vastaavaa ja vierotus olis sit et menee hoitoon. se ei tuo ongelmia mun tietääkseni.

Huolestunut

Re. to: Jani96…

No… Oon äidille yrittäny keksiä tekemistä. Mutta se on vaan niin yksinäinen (tarvitsee aikuisten ihmisten seuraa), niin se menee jonnekki ja koska sen kaverit juo seki juo.

Mutta mites tää sitku se olis vierotukses… Mis mie olisin sillo?

Vastaa aiheeseen: Äitini alkoholi ongelma

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top