Siirry sisältöön
sukka

Hei..
Olin itse ollut mukana kiusaamassa yhtä tyttöä pari vuotta.. Sitä kiusattiin syrjimällä, puhumalla siitä pahaa ja levittämällä juoruja siitä… Jne.. Lista on hyvin pitkä… Mä olin jo ajattelemattani kiusannu sitä tyttöä päikkärissä, mutta en ollu tajunnu sitä silloin.. En halunut leikkiä hänen kanssaan ja tein sen myös selväksi… Noh.. Koulussa me ei oltu aluks samal luokal, enkä edes muistanut koko tyttöä päikkäristä.. Kolmosella luokat yhdistettiin ja vitosella alko sen tytön kiusaaminen.. Aluks me eli luokan muut tytöt, syrjittii sitä, ja vähä joskus naureskeltii sille mut sillai et oltii ekaks vamistettu, et se ei saa tietää siitä. No mä en ollu se ”pääkuisaaja” mut pääkiusaaja oli mun hyvä ystävä.

En aio kertoa kaikkea, miten sitä tyttöä kiusattiin, mutta tässä vähän mun omista toimista. Mun rooli oli vähä niiku olla pääkiusaajan tuki.. Se haukku sitä yksinäistä tyttöä päin naamaa, ja me muut narettiin sen jutuille. Me tehtiin kaikenlaisia listoja, esim kirjattii ylös missä se yksinäinen tyttö mukamas matki sitä pääkiusaajaa.. Ja asioita listaan keksimme lähemmäs 50. Lista kiersi koulussa, ja siihen jokainen lisäsi aina omalla vuorollaan jonkin asian… Me luotiin kaikki kiusattuun tyttöön halveksivia katseita yms… Mutta sitten me tehtiin niin, että mä aloin olla mukava sille tytölle, ja lopulta mä sain sen luottamaan muhun, ja se piti mua kaverinaan. Olin toki kaveri myös muiden tyttöjen kanssa.. Ja mä toimin siis niin että kun yksinäinen tyttö kerto jonkin salaisuuden mulle mä kerroin sen myöhemmin pääkiusaajalle, ja niin me pystyttii iskee paremmin yksinäisen tytön heikkouksiin. Yksinäiselle tytölle ei koskaan kutenkaan paljastunut että mä kerroin sen asiat.. Vaa se piti mua ystävänä..

No ylä asteella mua alettiin kiusata.. Kiusaaja oli se alaasteen pääkiusaaja.. Silloin ala asteen yksinäinen tyttö oli tukenani.. Ja ilman häntä en olisi edes jaksanut taistella pääkiusaajaa vastaan.. Mua kaduttaa ihan hirvesti se että mä kiusasin sitä yksinäistä tyttöä, siis olin mukana kiusaamassa. Yksinäisellä tytöllä on nykyään hyviä kavereita, eikä sitä kiusata enää.. Mä lopetin mun ja sen tytön ”ystävyyden” siten että aloin tahallaan etääntyä hänestä hiljalleen.. Enää me ei olla tekemisissä. Mua ei kiusata, mutta mulla ei oo kyllä kavereitakaan. Ei se mua haittaa.. Viihdyn yksin… Okei tietenkin haittaa mutta mä ansaitsen olla syrjitty.. Ja sitä paitsi mulle ei oo käyny mitään niin pahaa, ku sille kiusatulle tytölle.. Eli hyvä voitti lopulta tässä ”tarinassa” ja pahis jiutu kärsimää.. Paitsi se pääkiusaaja.. Se etsii jo uusia uhreja.

HotChocolate

Moikka!

Ekaksi, toivottavasti nyt ymmärrät että se mitä aikaisemmin teit, oli todella väärin ja se sattuu kiusattuun todella paljon. Ja vaikka hän olisikin jo päässyt asiasta yli, ne haukut on aina muistoissa ja niitä muistelee monetkin vielä vanhana.
Jos muut kiusaajat nyt lukee tätä aihetta niin oikeasti lopettakaa se kiusaaminen, te kadutte sitä todella paljon myöhemmin ja kiusattu kyllä muistaa asiat vaikka olisi jo toivottavasti antanutkin anteeksi.

Sitten, todella ikävää kuulla että sua nyt vuorostasi kiusataan ja syrjitään. Et missään nimessä ”ansaitse” syrjimistä, tietysti olet tehnyt ikävästi toiselle kiusaamalla mutta kuitenkin viestistäsi välittyi semmoinen ajatus että nyt katuisit sitä ja tajuaisit miten pahasti olet tehnyt, vaikkei niitä voi muuttaa niin aina voi pyytää ja antaa anteeksi :)

Kostaminen on huono juttu aina joka ikisessä tilanteessa, joten vaikka tämä pääkiusaaja ei olisikaan joutunut kiusatuksi tms ”saanut pahan palkkaansa” vielä, niin ei kannata lähteä kostamaan tai kiusaamaan häntä, toivon että hänkin joskus tajuaa miten tyhmä teko oli ruveta kiusaamaan.

Jos mahdollista, voisit puhua jollekin yksinolosta ja syrjimisestä? Esim. koulupsykologille voisit mennä, siellä voisit puhua sun kiusaamisestasi ja purkaa vähän ajatuksia niiltä ajoilta kun itse kiusasit. Myös negatiivisten tunteiden käsittely helpottaa oloa ajan myötä ja se kannattaa tehdä mahdollisimman ajoissa, toki silloin kun itse on valmis.

Tajuat nyt toivottavasti siis ettei kiusaaminen ole viisas teko ja syrjityn osa on todella vaikea, mutta tästä huolimatta kuulostat kuitenkin hyvältä tyypiltä ja toivon sulle kaikkea hyvää ja siunausta! :)
Et todellakaan ansaitse syrjimistä eikä ole viisasta kaatua maahan toisten potkittavaksi sillätavalla, älä anna toisten syrjiä sua ja kerro asiasta jollekin luotettavalle aikuiselle ja ota vaikka yhteyttä tänne MLLn chat-, puhelin- tai kirjepalveluun jos siltä tuntuu!

Kiusaajatkin voi muuttua, pyydä siis anteeksi asianomaisilta ja jatka elämää nyt tämän tiedon kanssa :) et ole mikään superpahis, me kaikki tehdään virheitä mutta tärkeintä on että ne omat virheensä myöntää, antaa itselleen ja toisille anteeksi ja jatkaa matkaa!

Siis siunausta ja kiitos viestistäsi :)

Huomenna kolmetoista

Älä ole noin ankara itsellesi,jokainen meistä on joskus vahingossa tai tahallaan kiusannu jota kuta.
Tosin oma tarinani on hieman erilainen. Olen aina mennyt kiusatun puolelle ja saanut heistä ystäviä,jollaisia on vain harvalla.Mutta sen vuoksi minuakin alettiin kiusaamaan.Että ei meillä anti-kiusaajilla mene sen paremmin. Tosin olen saamassa kovaa vauhtia lisää ystäviä.
Kiusaaminen haisee!!!!!

Nimetön

Luin tätä hyvin mitäänsanomattomassa mielentilassa. Olen iloinen kun kiusattu tyttö sai kavereita, vihainen että pääkiusaaja on vapaalla jalalla, sekä myötätuntoinen sinua, aloittajaa kohtaan. Minusta sinun kannattaisi mietiskellä tätä kaikkea kunnes olet valmis elämään niin kuin ennenkin. Eli hankit ystäviä ja mietit aina onko seura hyvää ja vältät kiusaamista. Niin Voit olla taas onnellinen:)

Nimetön

Hei,

Todella hienoa että ymmärsit mitä teit etkä enää kiusaa! Se on rohkeasti tehty. Sun ei tarvitse kuitenkaan ajatella, että ansaitsisit olla syrjitty. Tärkeää on se, että ymmärsit tekosi ja lopetit kiusaamisen. Aivan hyvin voit saada vielä kavereita ja olla niin kuin muutkin. Toivottavasti pääkiusaaja oppii olemaan kiusaamatta muita. Älä sinäkään ryhdy siihen enää jatkossa. Teit hienosti, kun luovuit kiusaamisen tukemisesta. :)

Tsemppiä!

EatWaffles

Hei!

Hyvä, että kadut sitä että kiusasit, se on hyvä asia. Olit aika onnekas, etta sait jonkun puolellesi, kun jouduit uhriksi. Se on todella hyvä asia. Itse en tällaista tukea saanut, kun minua kiusattiin ala-asteella.

Minusta et ansaitse olla yksin. Jokainen tekee virheitä, ja sehän oli lapsuusaikaa. Minulle voit jutella, jos haluat. :)

Vastaa aiheeseen: älkää kiusatko…

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top