Siirry sisältöön
Papukasvis

Okei siis, tilanne on tämä: oon 16 ja muutin parisen kuukautta sitten kotikylästäni lukioon satojen kilometrien päähän perheestäni opiskelujen perässä. Tykkään kamalasti nykyisestä koulustani ja omillaan asuminenkin on ihan ookoo, mutta yksi suuri ongelma kalvaa mieltä: oon yksin aivan koko ajan.

Koulun alkaessa olin tosi toiveikas. Koko kesän olin oottanut et pääsisin tutustumaan ihmisiin ja saisin uusia kavereita. Alusta alkaen oon menny istumaan tuntemattomien viereen ja jutellut ties kuinka monelle ihmiselle, mut siihen se onki sit jäänyt. Tunneilla ihmiset keskustelee mun kaa perus kuulumisia ja se on musta kivaa myös, mut heti ku mennään välkälle, syömään tai hypäreille, niin ne menee omiin porukkoihinsa ja sit oon taas yksin.

Vapaa-ajalla oon myös aivan yksin. Mulla ei oo varaa eikä oikeestaan mitään taustaa ryhmälajeihin, niin en voi keksiä mitään sosiaalisia harrastuksiakaan. Perheenjäsenet pääsee tänne käymään tosi harvoin tiukan rahatilanteen takia ja kavereilla on omat elämänsä.

Musta tuntuu etten kestä tätä yksinäisyyttä. Mulla on historiaa ahdistus- ja syömishäiriöiden kaa ja nyt kun oon ne saanut parannettua niin pelkään et ne uusiutuu :( Mitä ihmettä oikeen teen?

Nuortennetin yllapito

Hei,

Kiitos viestistäsi. Asiasi josta kirjoitit, on sellainen, että haluamme tarjota sinulle vertaistuen lisäksi aikuisen tukea. Viestisi on siirretty ”Päivystäjä mukana keskustelussa” keskustelualueelle. Lasten ja nuorten puhelimen vapaaehtoiset päivystäjät osallistuvat kyseisellä keskustelupalstalla keskusteluun. Silloin, kun päivystäjä vastaa keskustelun ensimmäiseen viestiin, julkaisemme molemmat viestit samanaikaisesti. Tämän vuoksi viestit saatetaan julkaista ajoittain hitaammin kuin muilla keskustelualueilla.

Jos asiasi on kiireellinen saat nopeammin avun Lasten ja nuorten puhelimesta (116 111) tai chatista.

Vastaa aiheeseen: Älytön yksinäisyys vapaa-ajalla ja koulussa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top