Siirry sisältöön
Ristiriitaisten tunteiden ahdistuksessa

Moi! Alotan ensi viikon jälkeen koulupäiväni 10.8 ammattikoulussa.
Musta on hienoa aloittaa koulussa,jossa oon saanu kuulla mahtavia palautteita muilta ihmisiltä. Odotan innolla koulun alkua.
Mulla on kyllä yksi juttu , jota oon ristiriitaisesti miettiny koko kesän siitä lähtien ku 9lk päättötodistus tuli käteen.
Yläkoulussa tapasin mukavan, samalla myös hiukan .. (ei nyt ihan pelottva , mut hänestä huomas puheesta jotenkin auktoriteetin .. mä oon huono kuvailee ). Yläkoulussa myös 9lk ,ku meille tuli vuodeks uus opo niin mä pidin hänestäkin tosi paljon. Hän oli ainoo, joka oikeesti ymmärsi,että mulla on lukihäiriö ja siks en ollu mikään priimus koulussa,vaikka luin hirveesti ja silti sateli 6 ja 5 pahimmissa tapauksissa.
Musta on vaa tuntunu, et tää mun entinen luokanvalvoja ei oikee tykänny musta. En mä oikee tiiä ,miks musta sillai tuntuu ja tuntui?
Ristiriitaisesti ajateltuna mä osasin joskus olla mukamas ”ihana” ,mut sit ku koitin näyttää sen kaiken kunnioituksen ja jne ,nii .. en mä oikee tiiä.. koko ylä-aste tuntu nii sekavalta.
Mä en kyl koskaan tehny mitään tyhmää, koska mä vaa osasin aina arvata,et mitkä tulee olemaa seuraukset ja jne. Enkä mä oikee ikinä pystyny tekemään mitään, koska tykkäsin opettajista , vaikka en ollukkaa ku harvoissa aineissa joku seiskan tai kasin arvone . Käytös ny oli aina ysiä .
Mä kirjoitan tänne,anteeks siitä mut näköjään tonne kirjepalveluun ei pääse ruuhkan takia.
Mut se,mikä tekee olon ristiriitaiseksi on se,että mä en oo varma kannattaako mun palata hetkeks ylä-aste puolelle ,sitte ku oon päässy 41 km päästä koulusta ,toiselta paikkakunnalta omaan kotikuntaan. Mä oon aatellu ,et kävisin syksyn aikana moikkaamas ,mut musta tuntuu nykyää että onko se viisasta? Tavallaan idea ois hyvä , koska oon mä nähny 9lk ku viime vuoden ysit eli 2014-vuoden ysit on tullu moikkaa opettajia. En mä sitä pahana asiana pidä tietenkään, musta se on hieno juttu.
Mut omalta kohdaltani mä en vaa tiedä , että teenkö mä oikeen päätöksen . Sillä monesti musta tuntu,ettei muhun uskottu vaikka olin aina heille rehellinen , esim. tää lukihäiriö juttu kaikissa pistareissa oli mulle ongelma , ylipäätään kaikissa kokeissa/testeissä. Vaikka olinkin lukenut niihin ja kysyin vanhemmilta ,että voiko he kysellä niin seuraavana päivänä pää oli melkein tyhjä jännityksestä ja se oli kamala tunne ku n. 10 min aikaa oli raapustaa siihe paperiin jotain,mitä mieleen on jääny eikä aina oikee tullu mitään mieleen ku hermostelin helposti.
Kesäloman aikana oon kyllä kerinny huvin vuoks piirtämään näistä kahdesta henkilöstä kuvan (siitä opettajasta ja oposta) ja oon aatellu viedä ne ihan piristääkseni heidän työpäiviään, sillä kyllä mä sen tiedän et niil tulee päiviä , joilloinka niide pää räjähtää yhtälailla suuttuimisen takia.
Mua vaa mietityttää,et teenkö oikein ? Vaikka mä pidin heistä kummastakin ,niin mä en oikein tiedä että onko mun järkee mennä moikkaa?
Mitä,jos kadun ? Tajuan ,että ei ne ois halunnu nähdä mua vaan enemmän mun entisen parhaan kaverin, joka oli koulussa melkein priimus luokkaa.
Mitä jos lukihäiriö teki siks mun kouluelämästä yläasteella h********, sillä enhän mä koskaan onnistunu vaikka yritin,. Ehkä viimeks 7lk alussa , sillä mun isosisko osas auttaa mua koulussa,mut sitten ku sillä alko lukio niin mä olin aikalailla oman onnen nojassa.

Syy,miks mä odotan uuteen koulun pääsyä on se,että oon kuullu että sieltä saa tälläset oppilaat ku mä oon niin hieman tukea koulukäyntiin ja opettajat on taas yhtäkkiä enemmän kiinnostuneempia opppilaistaan kuin mitä yläasteella oltiin. Enemmän kannustuksena yläasteella oli saarnat ja jotkut ihmeen päättelyt vanhemmista oppilaista ,jotka tuli vaa moikkaa.
esim. se,että ei ne pärjää mukamas maailman toisella puolen omillaa ni siks ne tulee kouilunnurkille .
Okei, ehkä sellaisia oppilaita on.
Mut jos tulee sanomaan vain ”Hei ,mitä kuuluu? ” ,niin pitääkö sen sitten heti kertoa,että :” Olen tosi avuton uudessa koulussa. I want to back here!”?
Jos se on joo,niin ehkä sitten jätän väliin moikkaamiset.

Anteeksi,että mä kerroin täällä murheestani ,
mut musta tuntuu ,että mä en osaa päättää mitään tän yläaste miitin suhteen ja kaipaan jotain viisaampaa sanomaan ,että onko pareet vaa pysyä poissa ?
Ja muutenkin en mä ois pystyny pysymän tän asian kanssa yksin. Kiitos ,että joku osaa neuvoa jo näin etukäteen ja kiitos,jos luit !

Vastaa aiheeseen: Amis ,vapaa-aika ja ristiriitaiset päätökset

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top