Siirry sisältöön
Dreamer✨️🧿💋

Mulla on family link ja täytin jo 13 ja haluisin sen pois mut en uskalla kysyy mun vanhemmilta ku oon tosi huono tällasis jutuis

Nii miten voisin kysyy?

Ja entä jos ne ei suostu?

Ääääääää en jaksa enää olla family linkin kaa

Verkkari

Moikka!

Kerroit, että sinulla on FamilyLink-sovellus asennettuna puhelimeesi ja toivoisit sen poistoa, koska olet jo 13-vuotias. Kerroit, että sinua kuitenkin jännittää kysyä asiasta vanhemmiltasi ja pohdit, miten voisit ottaa aiheen puheeksi.

Voisitko kenties avata vanhemmillesi, miksi toivoisit sovelluksen poistoa puhelimestasi? Haluaisitko esimerkiksi saada enemmän käyttöaikaa puhelimella, lisää itsenäisyyttä tai jotain muuta? Kun jaat heille avoimesti sinun ajatuksiasi ja tunteitasi, he ehkä ymmärtävät paremmin sinun näkökulmaasi. Voisitko ehkä myös kysyä vanhemmiltasi, miksi he ajattelevat, että sinulla olisi hyvä olla käytössä FamilyLink? Yhteisen keskustelun kautta voitte ymmärtää paremmin kummankin näkökulmia ja etsiä neuvottelemalla yhteisesti tyydyttävää ratkaisua.

Voihan olla, että vanhempasikin ovat ajatelleet, että FamilyLink on vaikka tietyssä iässä tai elämänvaiheessa tarpeeton ja heidänkin ajatuksenaan on ollut keskustella kanssasi. Uskon, että he varmasti arvostavat sitä, että uskallat lähestyä heitä rohkeasti ajatuksiesi kanssa. Jos suoraan kysyminen jännittää, niin ehkä voisit kirjoittaa heille kirjeen, jossa kerrot toiveistasi? Sen avulla saat mietittyä rauhassa, miten haluat asian heille kertoa ja voit antaa kirjeen, kun se tuntuu sinusta hyvältä ja sopivalta.

Toinen vaihtoehto voisi olla myös esimerkiksi se, että pyydät heitä lukemaan kanssasi artikkelin mediankäytöstä tai netistä, mitä kautta voit nostaa esille ajatuksiasi omasta puhelimen käytöstä ja FamilyLinkistä. Voitte esimerkiksi yhdessä tutustua Nuortennetin artikkeleihin digihyvinvoinnista, tasapainoisesta mediankäytöstä ja netin turvataidoista täältä: https://www.nuortennetti.fi/netti-ja-media/

Jos vanhempasi eivät vielä suostu sovelluksen poistoon, niin ehkä voitte yhdessä sopia jonkinlaisesta kompromissista. Voisitko kenties saada tiettyjä sovelluksia käyttöön tai vaikka enemmän käyttöaikaa johonkin sovellukseen tai puhelimen ominaisuuteen, joka on sinulle tärkeä?

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua! Muista, että meidän ilmaiseen Lasten ja Nuorten puhelimeen (puh. 116 111) saa myös aina soitella missä tahansa asiassa luottamuksellisesti ja anonyymisti sekä voit myös kirjoitella chatin tai nettikirjeen välityksellä, jos se tuntuu sinulle luontevammalta.

Tsemppiä keskusteluihin ja oikein paljon lämpöä sekä valoa sulle kesään! <3

Dreamer✨️🧿💋

Kiiitooss Verkkari

Tost viestist tuli jo vähä parempi olo ja kiva tunnelma😘

Pitää koittaa!

Crodetti

Kysyminen ei ikinä oo pahasta!!

Vastaa aiheeseen: Antakaa mulle rohkeutta pliis

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top