Siirry sisältöön
Eppi

Olen kokoajan kamalan ahdistunut. Se johtuu luultavasti siitä että minua kiusataan koulussa. Mutta olisiko mitään keinoja päästä ahdistuksesta eroon? Alkaa ahdistaa heti kun astun kodin rajojen ulkopuolelle. En uskalla mennä uimaan, jos samalla uimarannalla on tuttuja. En uskalla mennä Edes samalle kauppa hyllylle.

Toinen ongelmani on kaveri suhteet. Olen menettänyt monet ystävät koska he eivät kehtaa olla kanssani. Liikunta tunnilla kukaan ei halua tulla vereen eikä pariksi yms. Yksi ”ystäväni” kun piti ottaa käsistä kiinni niin hän vain ilmeili ja sanoi että” ton käteen en kyllä koske.” Olin tosi musertunut. En halua mennä juttelemaan heidän kanssaan koska pelkään että nolaan heidät. Jostain syystä yritän kai ymmärtää heitä…

jkl567

Ahdistusta voi olla erilaista ja hmisillä voi olla erilaisia keinoja ahdistuksensa lieventämiseen. Minusta tärkeintä olisi ahdistuksen aiheuttajan työstäminen paremmalle mallille, jotta ahdistus vähenisi.

Vaikka menisit rannalle uimaan jossa on tuttuja, niin tuleeko joku suoranaisesti kiusaamaan, vai tuntuuko vain siltä että ei kannata mennä?

Toivottavasti koulukiusaamiseen haet ja saat apua, mutta oman asenteen ja olemuksen työstäminen on harvemmin haitaksi. Jos et ole, niin esitä itsevarmaa, niin voit olla sitä oikeasti. Mieti asioita, jotka saavat hyvälle tuulelle ja muista, että muut eivät saa vaikuttaa siihen, että missä haluat käydä ja miltä sinusta tuntuu juuri nyt.

Oikeat ystävät hyväksyvät sinut juuri tuollaisena, eivätkä hylkää oman maineensa takia. Etsi mukavampaa seuraa, ehkä koulussa on sinulle sopivampia ystäväehdokkaita? Rohkeasti vain välitunneilla juttelemaan. Vaihtoehtoisesti voit etsiä ystäviä myös netistä, ehkä saman kohtalon jakaneita.

Vastaa aiheeseen: Apua

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top