Siirry sisältöön
Juupelisse

Moi. Mulle kävi tässä juuri tänään semmoinen juttu, että mun äidin miesystävä tuli aamulla sanoon että pitää mennä tiskaan. No sanoin hänelle että tulen kohta mut hän sanoi että eikun nyt ja alkoi repiä peittoa mun päältä. Sanoin uudelleen että tulen ihan kohta ja sanoi edelleen että eikun nyt ja lkoi käydä ns. Käsiksi tai voisiko jopa sanoa että ahdistelemaa. . Minulle tuli paniikki/alkoi pelottaa otin äkkiä puhelimen käteen ja juonsin keittiöön hän tuli perässä ja pyysi anteeks yms. Menin sitten tiskaamaan koska en oikeasti kehdannut/uskaltanut lähteä kotoa. En oikein tiedä mitä tehdä. Äiti on töissä päivät aina ja pelottaa että sama tapahtuu uudestaan. En tosiaan siis tiedä mitä tehdä. En uskalla kertoa äidille!

MLL Ylläpito

Hei ”Juupelisse”,

kuulostaapa ikävältä tuo tapahtuma kotonanne. Hyvä, että lähdit asiasta kirjoittamaan ja kysymään neuvoa.

On selvää, että äitisi miesystävä toimi väärin käydessään sinuun käsiksi. Se on ehdottoman väärin – sinulla on oikeus koskemattomuuteen. Mainitset viestissäsi sanan ”ahdistelemaan” ja se kuulostaa todella huolestuttavalta. Vaikuttaa siltä, että äitisi miesystävä ymmärsi toimineensa väärin pyytäessään anteeksi käytöstään ja toimintaansa. Olisi kuitenkin tärkeää, että uskaltaisit kertoa äidillesi tapahtuneista. Ymmärrän, että kertominen voi tuntua vaikealta, mutta sinä et tehnyt mitään sellaista, mikä oikeuttaisi aikuisen käymään sinuun käsiksi tai ahdistelemaan. Jos kertominen tuntuu vaikealta, voisiko olla helpompi kirjoittaa äidillesi viesti tai kirje, jossa kerrot asiasta?

Onko sinulla lähipiirissä ketään muuta aikuista, jolle voisit kertoa? Voisiko tämä aikuinen auttaa sinua ottamaan asian puheeksi myös äitisi kanssa?

Voit aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111. Puhelin päivystää nyt kesällä joka päivä klo 17-20. Puhelu on maksuton ja täysin luottamuksellinen (numerosi ei näy). Tai voit kirjoittaa kirjeen nettikirjepalveluumme tai chattailla ma-ti aikuisen kanssa täällä Nuortennetissä.

Rohkeutta kertomiseen!

Vastaa aiheeseen: Apua!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top