Siirry sisältöön
Sairasihminen

Olen 14-vuotias poika ja minulla on mielenterveys ongelmia.
[Osa viestistä poistettu]
Kaikki meidän luokkalaiset ovat huolissani minusta.
Luokka syrjii minua sillä minä olen itsetuhoinen.
En tiedä mitä minun pitäisi.
Kertokaa.

Nimetön

Hei,

Hyvä, että otit yhteyttä meihin, olit tosi rohkea. Tässä tilanteessa olisi hyvä jutella luotettavan aikusen kanssa. Löytyykö lähipiiristäsi sellaista aikuista, jonka puoleen voisit kääntyä? Kouluissa ja oppilaitoksissa tällaisia tilanteita varten on myös esimerkiksi kouluterveydenhoitaja tai koulukuraattori, jotka osaavat ja haluavat auttaa. Sinua lähellä olevista auttavista tahoista löydät lisätietoa Nuortennetin Mistä apua? -osiosta (www.mll.fi/nuortennetti/mista_apua).

Voit myös soittaa meille Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111, joka on auki arkisin klo 14–20, viikonloppuisin klo 17–20 ja näin joulun ja uudenvuoden aikaan joka päivä 14-17. Puhelu on maksuton ja luottamuksellinen. Puhelimeen vastaavat koulutetut aikuiset. Jos juttelu jännittää voit kirjoittaa MLL:n Lasten ja nuorten nettikirjepalveluun (www.mll.fi/nuortennetti). Saat kirjeeseesi henkilökohtaisen vastauksen luotettavalta aikuiselta. Voit myös chatata kanssamme ma-ke klo 17–20. Chat on näin joulun aikaan vaihdellen auki. Mutta kirjepalvelu jatkuvasti.

Vaikka tuntuu, että elämässä ei juuri nyt valoa meinaa näkyä toivoa on. Olet yhteydenotollasi jo ottanut ensimmäisen askeleen kohti sitä että olosi helpottaa. Muistathan. että olet tärkeä ja kaiken avun arvoinen.

Kannustavin terveisin MLL Ylläpito

Vastaa aiheeseen: Apua!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top