Siirry sisältöön
mä vaan

Oon tykännyt yhdestä pojasta jo tosi kauan ja hän on myös ollut jotenkin kiinnostunut ja hän on siis ollut luokallani jo 6 vuotta joten tunnen hänet hyvin…yhtenä päivänä kun tekstailin sen kans niin ihan yks kaks hän lähetti viestin että alkaisinko seurusteleen hänen kanssaan,kaikki on muuten hyvin mutta en voi olla melkein yhtään hänen kanssa koska hän vetää usein koulussa jotain ihme kovis roolia silloin jos hän on kavereidensa seurassa ja mä tiedän että hän on oikeasti todella sydämellinen poika joka välittää minusta…onko teillä yhtään samanlaisia kokemuksia?ja miten voisin saada hänet pois ns.kovis roolista??ja olen 12 v.ja nyt sitten ns.seukkaan niin olenko järkevä?oon kyllä tuntenut hänet pitkään… Kiitos jos vastaat!saattoi olla sekava viesti mutta asiaa on vaikaa selittää…

J3H

Tytöillä on aina pakollinen tarve ihastua pahoihin poikiin, koska he uskovat, että pystyvät muuttamaan tätä poikaa ”kunnolliseksi”.

Mieti tarkkaan haluatko olla jonkun sellaisen tyttöystävä, joka ei pysty sanomaan tunteistaan edes kasvotusten, ja joka elää piettäen jatkuvasti jotain näytelmää yllä. Ja mieti sinun paikkaa parisuhteessa: Oletko sinä yksi näyttelijä hänen jatkuvassa näytelmässään?

Tsemppiä!

MLL Ylläpito

Hei,

onpa hyvä, että olet jutellut koulusi psykologin kanssa.

Nuorisopsykiatrian poliklinikka on paikka, jossa pääsee juttelemaan esimerkiksi kerran viikossa oman työntekijän kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja niiden tarkoituksena on auttaa nuorta, eli sinua. Tietyin aikavälein pääsee tapaamaan myös lääkäriä.

Asiakkuus luodaan yleensä oman kunnan lähimmälle poliklinikalle, joten jos asut vakituisesti Helsingissä, sinut ohjattaisiin Helsingissä sijaitsevalle poliklinikalle. Mahdollista on yksityiselle poliklinikalle pääseminen, jos haluaa välttämättä kauemmas omasta kotikunnasta. Yksityiset poliklinikat ovat kuitenkin maksullisia.

Koulusi psykologi on varmasti miettinyt tarkkaan, mistä voisi olla sinulle apua. Voisitko käydä ainakin tutustumassa Nuorisopsykiatrian poliklinikalla ja katsoa, miltä sinusta saattaisi tuntua käydä siellä? Kannattaa ottaa apua vastaan, et häviä siinä mitään.

Tsemppiä sinulle!

MLL Ylläpito

Hei ”Juupelisse”,

kuulostaapa ikävältä tuo tapahtuma kotonanne. Hyvä, että lähdit asiasta kirjoittamaan ja kysymään neuvoa.

On selvää, että äitisi miesystävä toimi väärin käydessään sinuun käsiksi. Se on ehdottoman väärin – sinulla on oikeus koskemattomuuteen. Mainitset viestissäsi sanan ”ahdistelemaan” ja se kuulostaa todella huolestuttavalta. Vaikuttaa siltä, että äitisi miesystävä ymmärsi toimineensa väärin pyytäessään anteeksi käytöstään ja toimintaansa. Olisi kuitenkin tärkeää, että uskaltaisit kertoa äidillesi tapahtuneista. Ymmärrän, että kertominen voi tuntua vaikealta, mutta sinä et tehnyt mitään sellaista, mikä oikeuttaisi aikuisen käymään sinuun käsiksi tai ahdistelemaan. Jos kertominen tuntuu vaikealta, voisiko olla helpompi kirjoittaa äidillesi viesti tai kirje, jossa kerrot asiasta?

Onko sinulla lähipiirissä ketään muuta aikuista, jolle voisit kertoa? Voisiko tämä aikuinen auttaa sinua ottamaan asian puheeksi myös äitisi kanssa?

Voit aina soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen 116 111. Puhelin päivystää nyt kesällä joka päivä klo 17-20. Puhelu on maksuton ja täysin luottamuksellinen (numerosi ei näy). Tai voit kirjoittaa kirjeen nettikirjepalveluumme tai chattailla ma-ti aikuisen kanssa täällä Nuortennetissä.

Rohkeutta kertomiseen!

Vastaa aiheeseen: apua!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top