Siirry sisältöön
Mietteliäs

Mun ongelma on se että oon ollu jo tosi kauan epävarma mun omasta kropasta ja nyt haluun muutosta.Oon normaalipainoinen mutta silti haluan laihduttaa.Joten mitkä kaikki asiat vaikuttavat siihen että ihminen laihtuu?Millaista liikuntaa,Millainen ruokavalio ja vaikuttaako esimerkiksi uni tai veden juonti paljon?

Kaisa Önlen

Hei Mietteliäs!

Jos olet normaalipainoinen, laihduttaminen ei ole tarpeellista. Laihduttaminen ei myöskään takaa sitä, että epävarmuutesi vähenisi tai että tulisit enemmän sinuiksi oman kehosi kanssa.

Liikunta on kuitenkin yksi hyvä keino tutustua omaan kehoonsa ja sen toimintaan paremmin. Liikuntaa ei kannata harrastaa laihtumisen vaan paremman olon vuoksi. Kannattaa kokeilla rohkeasti erilaisia lajeja, jotta löydät itsellesi mieluisan lajin. Eri lajeissa opit huomaamaan oman kehosi vahvuuksia ja tulet varmemmaksi siitä, mitä kaikkea sinun kehosi osaa ja mihin se pystyy!

Terveellinen ruoka ja riittävä uni ovat tärkeitä ihmisen hyvinvoinnille, ja niistä kannattaakin pitää hyvä huoli. Liian vähäinen uni tai yksipuolinen ja niukka ruoka lisäävät varmasti pahaa mieltä ja sitä kautta myös epävarmuutta itsestä.

Kivoihin vaatteisiin pukeutuminen voi myös auttaa siinä, että tulee varmemmaksi omasta kehostaan. Huonosti istuvissa tai muuten epämieluisissa vaatteissa tulee helposti epävarma ja kurja olo. Jos omasta kaapista ei löydy sopivia vaatteita, kannattaa kurkata yhdessä vaikka kaverin kaappiin, jos sieltä löytyisi lainattavaksi ja testattavaksi itselle sopivampia asuja. Kaveria kannattaa pyytää myös makutuomariksi!

Lämpimin terveisin, 
MLL Nuortennetin ylläpito

Pöö

Jos oot normi painonen, niin ei tarvii laihuttaa :))

Vastaa aiheeseen: Apua laihduttajalle

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top