Siirry sisältöön
Painajainen

Eli olen 12-vuotias tyttö, jolla on painajaiset lisääntyneet.
En ole moneen vuoteen nähnyt juurikaan painajaisia, mutta nykyään näen jatkuvasti niitä. Herään tyyny ja kasvot itkusta märkänä, mutta perheeni ei herää itkuuni/kyynelehtimiseen. Painajaiset eivät ole esim. kirjoista tai elokuvista, vaan useimmiten ne liittyvät kouluun ja elämääni. Nukun nallen kanssa, en koe ympäristöäni mitenkään pelottavana. Painajaiset ovat usein tosi ahdistavia ja usein minulta vaaditaan niissä mahdottomia, esimerkiksi kudo käsityön tunnille pöytäliina palmikkoneuleella, enkä osaa tätä ja se on mulle tosi ahdistavaa. Koulussa pärjään loistavasti, joten en ymmärrä mistä tämä johtuu.
Apua/kokemuksia?

Kia – Verkk@ri

Moikka,
ikävää kuulla, että kärsit painajaisista. Et kuitenkaan ole yksin, luultua useammat nuoret kärsivät jatkuvista painajaisista.
Kerrot, että painajaisesi liittyvä elämääsi, onko elämässäsi käynyt jotain muutoksia esimerkiksi viimeisen vuoden aikana?
Painajaiset ovat usein asioita jotka ovat jääneet ahdistamaan mieltä, mutta ne ovat jääneet ”taka-alalle” mielessämme. Ne ovat joko tietoisesti tai tiedostomatta siirretty pois mielestä.
Kun mielesi sitten toimii kun nukut, se alkaa käymään asioita läpi ja näät painajaisia. Et ehkä hereillä ollessasi miellä näitä asioita sellaisiksi, että ne vaikuttavat elämääsi, mutta yöllä ne valtaavat mielesi.
Sinun kannattaa myös mennä puhumaan asiasta esimerkiksi terveydenhoitajalle, koulun kuraattorille, tai -psykologille. He ovat vaitiolovelvollisia ja osaavat auttaa sinua.

Toivottavasti tästä olisi jotain apua!
Onnellista uutta vuotta!
T: KIa

11w tyyppi

Mulla ainakin jos illalla olen riidellyt nään painajaista. Onko sulla usein riitoja?

kokemusta on

Mä nään yleensä joka yö jotain unta. Oon lukenu jostain et se mitä yöllä sun aivoissa tapahtuu johtuu siitä mitä päivällä on tapahtunu tai siitä mitä illalla on viimeksi ajatellu. Kannattaa ajatella esim. jotain että loikit piiitkiä gasellinloikkia kukkaistyttönä laaksossa joka on täynnä erilaisia kukkia, kaikki eläimet ovat kilttejä ja elätte hyvässä sopusoinnussa. Jjooo tosi lapsellista mutta siitä on ihana nähdä unta. Painajaiset voi johtua melkein mistä vaan, vaikka siitä että sulle on tullu paljo läksyjä.

Vastaa aiheeseen: Apua painajaisiin!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top