Siirry sisältöön
16v tyttö

Onko sun mielestä meikkaaminen hyvä tai huono asia? Kuinka paljon on liikaa ja onko olemassa ”liian vähän” (kun käyttää)? Onko sulla jotain lemppari juttuu (esim värikäs luomiväri tai huulet, juhliin sopivaa vaan semmonen minimaalinen) ?

Täytän 18 päivän päästä 16 ja en ole koskaan oppinut meikkaamaan tai huolehtimaan kasvoistani. Kasvoissa on mustapäitä ja alituisen stressin myötä on muutakin ihanaa (valkopäät yms).

Vessan kaapissa on LV:n puhdistusgeeli jonka pitäisi kai sopia herkälle iholle, sekä muistaakseni Madaran puhdistus juttu, joka on niiku semmonen ”palikka” saippua. On myös LV:n kasvovesi.
Ongelma on, että kun käytän noita aineita niin iho polttelee ja tuntuu inhottavalta ja hyvin kireältä. Ihoni on osaltaan kuivaa ja paikoittain rasvaista. Tietääkseni yhdistelmäihoa. (Rasvaisuus on periytynyt rakkaalta isältäni.) Ollaan tarkoituksella tähdätty noihin tuotteisiin jotka sopii herkälle iholle sillä en voi käyttää tiettyjä saippuoita (Palmolive) kun se kutittaa ja ärsyttää vietävästi.
Mitä tälle voisi tehdä? Onko tiedossa tuotteita jotka voisivat auttaa ja ovat vielä ”edullisia”? Ei ole paljoa varaa käyttää näihin. Äitini ei todellakaan osaa mitään meikkaamisesta (myös valitsi nää tuotteet mitä on) ja mulla ei oo kavereita joilta kysyä apua.

Oon tässä myös lähi kuukausina harkinnu meikkaamista. Olis ihan mukavaa jostulevaisuuden juhliin vois vähän laittautua. En osaa meikata ripsivärin ja huulikiillon lisäks yhtään. Kotoa löytyy tää Lumenen ”Blur longwear” meikkivoide sävyssä 0/Light Ivory. Haluisin ainaski nyt käyttää tota kun on jo hankittu. Mistä pitäis alottaa jos käyttäis niiku tota meikkivoidetta ja vaikka jotain luomiväriä?

Tarkotuksena ei ole että käyttäisin jokapäivä meikkiä, vaan sillon kun jaksaa ja olisi innostusta. En nyt ole perillä siitä, miten meikistä saisi ”kevyen” ja siistin vaikka olen videoitakin katsonut. Olisiko jotain tarpeellisia tuotteita jota tarvitsisi? Pitäisikö käyttää sitä ihme-sientä vai harjaa? Löytyisikö jostain jotain 101 ohjetta tähän? En aio ostaa vielä mitään ennenkuin saan edes joltakulta hieman ohjeita, kun mieluummin en menisi ostamaan harjan tilalle sientä tai toisinpäin.

Olisi siis tämän viikonlopun lauantaina hautaus tilaisuus (uurnan lasku) ja siihen ajattelin, mutta mitään pakollista EI ole. Sinne voisi mennä vaikka lökäreissä kun tulee vain lähin suku, tilausuus on pieni ja lyhyt ja riittää hiusten laittaminen.

Kata, verkk@ri

Moi!

Ensin meikkaamisesta: ei ole mitään oikeaa tai väärää tapaa meikata ja myös se on ok jos ei halua käyttää meikkiä ollenkaan. :) Minusta sun ajatus on oikein fiksu: meikkaa silloin kun itsella on innostusta ja tuntuu siltä että itsensä takia haluaa vähän laittautua. Varmasti tekemällä oppii ja youtubesta löytyy paljon ”opetusvideoita”

Sitten ihonhoidosta: suosittelen ottamaan yhteyttä johonkin asiantuntijaan, joka osaisi neuvoa juuri sinulle sopivat ihonpuhdistusmenetelmät. :) etsi hieman tietoa asiasta ja esimerkiksi terveydenhoitajalta tai apteekista voit kysäistä.

Nettisisko

Hei!

Ensinnäkin, meikkaaminen on hyvä juttu jos siitä itse pitää. Saat meikata tai olla meikkaamatta, riippumatta siitä olet kaunis ja riität <3

Mutta asiaan. Ihostaan kannattaa pitää huolta. Jos ihon kunto on huono, eikä päivittäinen kasvojen pesu auta, kannattaa hakeutua koulun terveydenhoitajalle, joka osaa ohjata eteenpäin. Finnejä ei kannata itse ruveta hävittämään ”hammastahnanikseillä” tai muilla vastaavilla. Jos kuitenkin on välttämätöntä itse ruveta poistamaan, niin puhtain käsin puhtaalta iholta, mieluiten suihkun jälkeen!

Jos kasvojen pesuaineet kovasti kirvelevät ja polttavat, kannattaa kokeilla muita tuotemerkkejä. Ja muista rasvata! Tavallinen perusvoidekin riittää.

Peitevoiteita/meikkivoiteita ei välttämättä tarvitse käyttää, ellei epäpuhtauksia tai muita ihon jälkiä halua peittää. Sä olet vielä niin nuori, että iholle ei kannata käyttää raskaita, ihohuokosia tukkivia voiteita ellei niitä oikeasti tarvitse. Peitevoiteella saa pahimmat punoitukset piiloon ;)

Meikkaamiseen taitaa löytyä videoita aloittelijoille ja netistä vinkkejä. Kokeilet ja testailet rauhassa, kyllä sä itse huomaat mistä tykkäät. Ja se mistä tykkäät, toimii sulla varmasti!

Meikkaaminen on hauskaa, kun löydät oman tyylin ja sulle sopivan tavan! Iloa sen opetteluun :)

Tyttö, kohta 16

Moro!
Kannattaa kokeilla jtn muuta pesuainetta. Esim. kasvoille tarkoitetut puhdistusaineet, ”face-scryb” tms. Ja koska kasvojen pesu vie kasvojen rasvakerroksen, niin jälkeenpäin kannattaa rasvata ihotyypillesi sopivalla naama-rasvalla. Koska kun rasvaat naamasi, se saa itselleen myös kosteutta, jolloin sen ei itse tarvitse muodostaa omaa rasvaansa. Tietyin kerroin iho saattaa päättää muodostaa liikaa ”omaperäistä” rasvaa, jolloin tulee finnejä, musta- ja valkopäitä.
Jotkut tykkäävät käyttää harjaa enemmän kuin ”blender”-sientä. Kaikki eivät silti ole samaa mieltä. Omasta mielestäni blenderiä on helpompi käyttää.
Meikkivoiteen lisäksi laitan LÓREAL:in ”true match”-perfecting powder:ia. Se tarttuu hyvin meikkivoiteeseen ja saa kasvot näyttämään kirkkaammalta ja vähemmän rasvasta kiiltävälltä.

Kysy ihmeessä jos tulee muuta meikkaamisesta kysyttävää.

Vastaa aiheeseen: Apuja & kysymyksiä meikkaamisesta

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top