Siirry sisältöön
sunmutsis

olen 17-vuotias nuori jolla on autismi. olen bioloogisesti tyttö ja tämän takia kesti vuosia diagnosoida autismi, koska lääkärit yleensä diagnosoivat autismin vain pojille. arki autistisena ihmisenä on hyvin vaikeaa, ainakin itselle. amiksessa menee hyvin mutta monet asiat häiritsevät ja voivat aiheuttaa tunneromahduksen, kuten liian kirkkaat valot, tai se että tunnen omat vaatteet liikaa iholla. onko täällä muita autistisia? jakakaa ihmeessä kokemuksianne

Dreamer✨️🧿💋

Mikä in autisti ees? Ku moni puhuu niistä mut en ees tiiä mitä ne on…🫠

Mut tsemppiä! <3

metalhead :D

moi Dreamer !
heti ekana sanon että AUTISMINKIRJO EI OLE SAIRAUS EIKÄ AUTISTI SANAA SAA KÄYTTÄÄ HAUKKUMA SANANA
tosi monen suusta kuulee autistia haukkumasanana ja se ei oo yhtään kivaa…
(itte siis oon autismin kirjolla)
autisminkirjoon kuuluu erillaisia ihmisiä ja ei me kauheesti poiketa muista :)
joillain voi olla vaikee ymmärtää elekieltä tai vitsejä, jollain esim. kovat äänet tai ruoka tuntuu epämiellyttävältä (aistiyliherkkyys), Se on yksilöllistä :) googlettamalla saa enemmä tietoo :)

Verkkari

Hei :D
Mulla ei oo ite diagnoosia, mutta on kuitenkin monia juttuja mitä autisteilla yleinsä on. Oon siis yhdessä autistisen henkilön kanssa, ja huomaan samainlaisuuksia, on ääniyliherkkyyttä, keskittymishäiriöitä ja vaikka mitä. En oo koskaan ollu diagnosoitavana, koska en uskalla vanhempien takia. Oon myös huomannu, että tuun toimeen paljon paremmis autististen ihmisten kanssa.

Pidän kotona ainoastaan yhtä valoa päällä nyt talvellakin koska ne muuten vie mut ihan semmoseen overwhelmed tilaan. Tykkään viettää paljon aikaa yksin, tai sitten semmoisten ihmisten kanssa jotka tuntuu turvallisilta. Haluun seurata kaikkia suosituksia ja sääntöjä aika tosi tarkkaan, ja se on aiheuttanu mulle ongelmia sosiaalisissa tilanteissa. Mua stressaa tulevat tapahtumat niin paljon joskus etten saa mitään tehtyä, tai vaikka vaan odotan koko päivän kunnes on sen aika.

Oon siis ite nyt yliopistossa opiskelemassa opettajaksi, ja yritän oppia enemmän miten tukea ihmisiä joilla on erilaisia vaikeuksia, jotta voisin sitten opettajana antaa enemmän tukea. Ei se helppoa oo mutta kyllä se siitä.
Mutta tsemppiä! :)

Vastaa aiheeseen: arki autistisena

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top