Siirry sisältöön
🧡💛🩶🩵💙

Niin. Olen 16v tytöksi syntynyt mutta en määrittele sukupuoltani, mutta se ei ole tässä pääasia.

Määrittelen itseni seksuaalisuuden ja romanttisuuden kannalta aromanttiseksi aseksuaaliksi, eli lyhyesti sanottuna en ole kiinnostunut seksistä tai seurustelusta, en koe tarvetta niihin, enkä ole ikinä ihastunut. Siihen liittyy paljon muutakin.

Ystävänpäivä on tulossa ja kaverini yrittävät pakosta löytää minulle poikaystävän vastusteluistani huolimatta, ja jopa listaavat poikia joiden kanssa ”voisin seurustella” ja se suututtaa minua. Olen kertonut ystävälleni jota kutsun nyt Anniksi, että en halua seurustella, mutta hän ei kuuntele minua. Olen sanonut, etten ole ikinä ihastunut, ja hän varmaan luulee, että olen surullinen siitä? Haluaisin sanoa suoraan, että mielestäni seurustelu on ajanhukkaa, mutta hänellä on poikaystävä enkä halua että hän luulee, että olen kyllästynyt heidän suhteeseen ja siitä kuulemiseen. Olen todella luova, antisosiaalinen ja itseni seurassa viihtyvä ihminen, ja koen pussailunkin hyvin outona, vaikka minun ”pitäisi olla kiinnostunut siitä”. Ystäväni eivät suostu uskomaan, etten pidä mistään romanttisesta, eivätkä myöskään vanhempani. Heidän mielestään mieleni tulee muuttumaan vielä, mutta minä en usko siihen.

Olen ajatellut että tulen ulos vasta kun olen 18. Olen usein vihjannut siihen, etten ole kiinnostunut seurustelusta. Seksistä en edes puhu, sillä olen vain 16 eikä minulla tulisi mieleenkään harrastaa sitä. Elokuvista skippaan pussaamiskohtaukset, oli pariskunta hetero, homo tai lesbo, tai mikä tahansa muu.

On sinäänsä yksinäistä olla aroace, koska Anni usein peruu tapaamisiamme koska hän näkee poikaystäväänsä. Olen silti todellakin iloinen siitä, että olen sinkku. En häpeä sitä. Se on minulle vahvuus. Minun ei tarvitse huolehtia siitä, että minua petetään. Samalla kun toisten ihmisten parisuhteet palavat maan tasalle, minä voin miettiä muita asioita tai keskittyä kouluun. En todellakaan ole iloinen siitä, jos ystävieni parisuhteet päättyvät, vaikka sanavalintani saattoi siltä kuulostaa.

Jos sinä olet aseksuaali, aromanttinen, aroace (eli kumpaakin näistä), tai jossain siellä välimaastossa, tule toki juttelemaan!

(Anteeksi kirjakielestäni, en halua käyttää murrettani netissä)

ei näin, tää sukupolvi on menetetty

Itelläkin oli samanlainen vaihe nuorempana, ei oikein kiinnostanut mikään normaali asia. Mutta vanhetessa ne vaan alkaa kiinnostaakkin. Älä vielä lukitse seurustelua ja seksiä täysin pois, vaan enemminkin mietti että ehkä joskus tulevaisuudessa saatat kiinnostua niistä.

24v

Minulla ei ollut vaihe :) Älä kuuntele nimimerkkiä ”ei näin, tää sukupolvi on menetetty”

Vastaa aiheeseen: Aroace

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top