Siirry sisältöön
Susi

Etenkin kielissä. Satun olemaan hyvä niin ruotsissa kuin englannissa ja teen jotakin oppimiseni eteen, suomennan aina kappaleet ja teen kotitehtävät ja kirjoitelmat ilman kääntäjää, kertaan sanastoja ja huom! keskityn oppitunneilla.

Mutta sitten mulla on pari kaveria jotka käy samoja kursseja mun kanssa ja pelailevat sen aikaa kun tehdään jotakin kuuntelua ja katsovat sitten vastaukset mun näytöltä. Tai jättävät kielioppitehtävät tekemättä koska on niin vaikeeta ja sitten ihan avoimesti pyytävät minua näyttämään vastaukset yrittämättä edes ensin itse. Haluan toki auttaa heitä oppimaan mutta kun se on yksipuolista tehtävien kopiointia ja tuntuu hyväksikäytöltä. En viitsisi itse toimia noin. Ja sitten valittavat kun eivät osaa yhtä hyvin kuin minä. Joo, tehtävät voin puolestanne tehdä mutta sitä tietoa en teidän päähänne valitettavasti voi laittaa. Ironista on se, että lukiossa tehtävien kopiointi on periaatteessa kurssilta pois potkimisen uhalla kiellettyä, mutta ei siitä ikinä jää kiinni joten siitä kieltäytyminenkin on tavallaan yleisten normien mukaan väärin.

Dream🥀4ever

Sano kavereillesi rohkeasti ei.
En oikeastaan muuten osaa auttaa.
Tsemppiä!

✨️💕❤️Joku tyyppi❤️💕✨️

Mullakin on ollut toi sama ongelma! Ja mun kaverilla myös! Meidän luokalla on monta sellasta tyyppiä, jotka aina kopioi ne vastaukset meiltä. Sen mun kaverin vieressä istuu yks tyyppi, joka aina kattoo siltä mun kaverilta. Kun meillä oli koe, se mun kaverin vieressä istuva tyyppi lunttasi multa ne koevastaukset😡. Itsekin opiskelen todella paljon pärjätäkseni koulussa hyvin. Se on väärin kun pyydetään näyttämään vastaukset ja kopioidaan ne. Nykyään minulla on opettaja, joka aina sanoo sille kopioijalle, että ei saa.

Kannattaa puhua opettajalle, jos kopioiminen tuntuu pahalta. Ymmärrän, että et ehkä halua sanoa siitä, koska he ovat kavereitasi.

Voit myös ensi kerralla tehdä niin, että kun he pyytävät näyttämään vastaukset, sanot vain, että ei tällä kertaa.

Tsemppiä💞💞

Vastaa aiheeseen: Ärsyttää kun kaverit kopioi mun tehtäviä

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top