Siirry sisältöön
hämillään

hei, olen kohta 16-vuotias tyttö ja kyseenalaistan seksuaalisuuttani. vaikka oon miettiny tätä vasta muutaman päivän, jostain syystä se tuntuu nyt oikealta/sopivalta mulle. mutta en tiedä olenko oikeasti aseksuaali vai haluanko olla vaan ”erityinen lumihiutale”, koska oon nyt lukenu jonku verran aseksuaalisuudesta ja aromanttisuudesta, ja oon vaan tosi hämilläni.

eli siis oon ollut lapsena ihastunut poikiin, niin kuin yleensäkin lapsena ihastutaan, tulee ujoksi kun ihastuksen kohde lähestyy ja niistä kikatellaan yms. silloinkin oli vaan ehkä yks poika johon ihastuin omin päin, muut oli semmosia että koska kaveritkin niin siis minäkin. nelosluokan jälkeen mua ei enää ole kiinnostanut pojat ja yläasteelle tultua ei kiinnosta asiat jotka kiinnostaa muita: seurustelu ja seksi. jos joku puhuu seurustelusta nii mulle tulee vaan tosi vaivautunut olo koska ite en osaa kuvitella sitä (voi olla vaan kokemattomuutta) ja seksi ällöttää. en halua harrastaa sitä tai olla parisuhteessa/etsiä parisuhdetta.

mutta en tiedä johtuuko hormoneista tai onko tää vaan vaihe, vaikka seksuaalisuus ei olekaan vaihe. jotenkin se vaan tuntuu vapauttavalta ajatella että olisin aseksuaali ja aromanttinen, mutta en halua vielä myöntää sitä itselleni tai muille jos ilmi että haluankin parisuhteen tai jotain. oon kylläkin lukenut että jotkut aseksuaalit ja aromanttiset tuntee vähän mielenkiintoa seurusteluun tai se kohdistuu vain yhteen ihmiseen, ja musta tuntuu että voisin elämäni aikana ihastua ja rakastua vaan kerran ja sen jälkeen en enää ikinä. en oo ikinä kuvitellutkaan että voisin rakastaa muuta kuin yhtä henkilöä. mutta en tiedä onko tää sitä mitä aseksuaalisuus ja aromanttisuus on.

14w

Wow, nuortennetissä muita aceja? Okei yllätti 8)
Mutta siis, itse olen luultavasti aroace, eli aseksuaali ja aromanttinen ja ihan ok sen kanssa. Jos haluut tavata muita aseksuaaleja, meille on esim. discord-servereitä ja kansainvälisiä chatteja. Ja hei, se on ihan okei muuttaa mieltään. Jos juuri nyt sulle tuntuu sopivalta identifioida aroacena, on myöhemmin ihan validia identifioida olevansa vaikka bi. Toivottavasti tää auttaa edes vähän :)

Vastaa aiheeseen: aseksuaalisuus ja aromanttisuus

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top