Siirry sisältöön
plää

Niin tyhmältä kun tää kuulostaakin menin sitte maistamaan tupakkaa ystäväni yllyttämänä maistoin ihan vähän kamuni sanoivat että se oli poskari. Mulle tuli vaan heti ihan kauheen paha mieli mitä tein menin ihan paniikkiin lähdin kotiin ja nyt kirjotan tässä. Mua pelottaa kauheest kaikki ku oon ollu aina tupakkaa vastaa ja nyt maistoin!! [Osa viestistä poistettu] Auttakaa oikeesti mua pelottaa ihan kauheesti sanokaa jotaa voiks siit tulla jotaa ku maistoin ihan vähä !! Kiitos paljo jos autoit
Ps.Ei dissaajille.. Joo jos oot polttan tupakkaa ja muutenki pilan elämäs ei tarvii tänne tulla dissaan et oon ihan paniikis yhest poskarist koska mä en tuhlaa elämääni röökille

Kokeillut joskus

Ei siitä tarvitse olla paniikissa, itse olen myös poltanut mutta lopetin sen koska siihen ei menny kuin aikaa ja rahaa… mutta jos poskeen vian vedit ninn ei se siitä miksikän mee siitä yhdestä

ose

ei se yks ”poskari” tapa, ja siihen jää kiinni vasta noin kuukauden päästä jos polttaa useasti. itsekin maistoin yhdesti ”poskarin” ja oli pahaa ja kaverit sano et poskareista tulis poskisyöpä mut eipä oo näkyny :))

minävvain

ei se tupakka kannata, mutta kyllähän suurin osa nykyään maistaa ainaki kerran elämässään sitä tupakkaa. yks poskari – se ei haita yhtään. siitä ei tapahu mitään eli ei tarvii olla huolissaa! mut siis tosiaan jos polttaa tupakkaa ja monia vuosia vetää sitte poskareita nii siinä tulee todennäköisesti sitten poskisyöpä. eli jos polttaa nii tietenki se parempi on vetää henkeen mutta koko tupakka on yhtä myrkkyä. mut ei hätää, älä koske enää tupakkaan niin kaikki on hyvin!!!

Nimetön

Se e o kiusaamist jos sä aattelet nii sitä ei voi sanoo mikä o kiusaa mist jokane päättää ite mikä o kiusaamist

Nimetön

Tiedän miltä se tuntuu. Itseäni on kiusattu melkeen jokaisella luokalla. Oon nyt kasilla ja tiedän miltä tuntuu kun haukutaan ja nauretaan. Olen aina kertonut asiasta opelle, mutta ei auttanut. Hakeudu kaveriesi seuraan. Itsekkin teen niin.
Kirjoitit haluavasi muutoksen. Oletko yrittänyt poistua paikalta ilman mitään välikohtausta? Se saattaa olla vaikeaa, mutta kyllä ne kiusaajat huomaavat, että sinä et välitä.
Kannattaa kertoa opettajalle uudestaan. Hänen pitäisi saada kiusaaminen loppumaan. Muista vain että olet kaunis, taitava eikä ole oikein että sinua kiusataan.

MLL Ylläpito

Hei,

kerroit vakavasta asiasta, johon tarvitset aikuisen apua.
Terveydenhoitajalla on vaitiolovelvollisuus ja teidän keskustelujenne tulisivat olla luottamuksellisia. Jos terveydenhoitajalla herää iso huoli lapsesta/nuoresta ja hän kokee lapsen/nuoren tarvitsevan enemmän tukea ja apua, on hän velvollinen viemään asiaa eteenpäin. Lähtökohtaisesti keskustelut ovat kuitenkin vain teidän kahden välisiä.

Kannustan sinua lähestymään terveydenhoitajaa ja kertomaan hänelle, että sinulla on huolia, mutta sinua mietityttää keskustelujen luottamuksellisuus ja se, ottaako terveydenhoitaja yhteyttä vanhempiisi. Tällöin terveydenhoitaja voi kertoa sinulle vaitiolovelvollisuudestaan ja mahdollisista tilanteista, joissa joutuisi sen rikkomaan. Terveydenhoitaja on kuitenkin luotettava aikuinen, joka on koulussa juuri auttamassa oppilaita, joten lähesty häntä vain rohkeasti.

Kiusaaminen on AINA väärin ja on tosi kurja kuulla, että kaverisikin kohtelevat sinua huonosti. Oletko kertonut opettajalle ja vanhemmillesi kiusaamisesta? Muista, että sinussa ei ole mitään vikaa, vaan ansaitset saada tukea lähimmäisiltäsi ja sellaisia kavereita, jotka kohtelevat sinua kunnioittavasti!

Jos haluat, voit kirjoittaa myös Lasten ja nuorten kirjepalveluun, josta saat aikuisen vastauksen. Lasten ja nuorten puhelimessa numerossa 116 111 voit myös jutella nimettömänä aikuisen kanssa (puhelu on maksuton).

Hyvää loppuvuotta ja rohkeutta avun hakemiseen!

Mie

Hei,
Mun mielestä on tosi upeeta että huolehit kaverin kouluun, oot oikee ystävä kaverilles. Ehkä en ymmärtänyt jotain, mutta en näe mitään syytä sille että vanhempies pitäs suuttua.
Tsemppiä sulle, kyllä se siitä :)

.

Mistä ne sen saisi tietää.
Älä stressaa turhista, hyvä vaan, että hommasit sen kaverin kouluun.

laguuni

Mä ymmärrän, olen itse myös aika heikko tutustumaan uusiin ihmisiin. Voisit yrittää hakeutua jonkun sellaisen seuraan jonka yleensä näet olevan yksin. Ei se haittaa vaikka juttelisi vain kouluasioita. Se jolle juttelee voi huomaamatta kääntää puheenaiheen esimerkiksi harrastuksiin. Silloin ei tarvitse huolehtia puheenaiheista. Kun saa yhden ystävän, niin voi tämän kautta tutustua uusiin ihmisiin. Niin minulle kävi ja nyt minulla on aika monta ystävää.

Sally

Moi!
Älä huoli, en usko et oot raskaana, jos menkat tulee normaalisti! Siis oliko poika ottanu peniksensä pois ja sit lauennu, jos näin ni ei ole mahdollista et oot raskaana. Vai laukesko poika ilman kumia sisällesi, jos niin ni sit voit olla raskaana.

Kannattaa tehä kuitenki raskaustesti jos huolettaa, koska se antaa varmimman tiedon! Täältä käsin vaikee arvioida, koska ikin ei voi tietää varmuudella paitsi, kun on tehny raskaustestin! Ne valehtelee hyvin hyvin harvoin!

Vastaa aiheeseen: Auttakaa

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top