Siirry sisältöön
jokuvaan

Eli siin oon 17v poika ja musta on tuntunu jo viimiset 2kk siltä että mä haluun pois täältä, pois tästä perheestä, pois tältä paikkakunnalta[osa tekstistä poistettu] Ja kaikki tämä koska olen koulukiusattu ala-asteelta asti ja vieläkin ammattikoulussa, se sattuu. Vielä se että kotona minua syytetään vaan varastelusta vaikka sitä en ole tehnyt, ja koska en ole vanhempien mielestä luotettava en pääse ikinä katsomaan niitä harvoja kavereitani. Tämä on ensimmäinen kerta kun tästä avaudun, sillä en vain luota ihmisiin joten en ole uskaltanut kertoa kellekkään, joten olkaa kilttejä ja auttakaa! Kiitos!

Nimetön

Moi.

Vastaan sen perusteella, mikä pääsi sensuurin lävitse – ilmeisesti osa tekstistä jäi matkalle. Oletko ajatellut puhuvasi asiasta vaitiolovelvollisille ammattilaisille, kuten psykologille? Miksi vanhempasi eivät pidä sinua luotettavana? Kodin ja kotipaikkakunnan pitäisi olla sellaisia paikkoja, joissa on mukava olla. Sinun pitäisi pystyä tapaamaan kavereitasi ja elämään normaalisti. Voit aina soittaa Lasten- ja nuorten puhelimeen ja kirjoittaa kirjepalveluun, molemmat ovat ilmaisia. Jos pystyisit jotenkin puhumaan/kirjoittamaan vanhemmillesi tunteistasi, se voisi auttaa ainakin hieman. Luotettaville sukulaisille voi puhua, jos sellaisia on – tai esimerkiksi seurakunnan työntekijöille tai papeille, heilläkin on vaitiolovelvollisuus.

Menetetty luottamus voi olla vaikea saada takaisin, johtui se mistä hyvänsä. Vastuullisesta käytöksestä ja kotitöihin osallistumisesta voi kuitenkin olla hyötyä. Joskus kannattaa niellä ylpeytensä ja toimia yhteiseksi parhaaksi omalla kustannuksellaan, mutta ei missään nimessä aina, eikä oikeasti tärkeistä asioista pidä joustaa kuin todella tarvittaessa. Jos et ollenkaan voi nähdä kavereitasi, voit pitää heihin yhteyttä puhelimella ja netin kautta, kunnes pääset uudelleen heidän luokseen. Ansaitset joka tapauksessa enemmän vapautta. Älä luovuta, sulle koittaa vielä parempaa. Voit miettiä jossain vaiheessa oman kämpän hankkimista, kun raha- ja muut asiat ovat siltä osin kunnossa. Silloin viimeistään luulisi vapaampien aikojen tulevan =)

Tsemppiä, älä missään nimessä luovuta vaan taistele! :)

poni

Moi mullakin joskus tuntuu siltä että tahdon pois täältä mutta kiusaajista ei kannata välitää koska jos niistä välittää niin ne kiusaa mutta jos ne kiusaajat tulee ja kiusaa niin kannataa vaan kävellä ohi ja olla välitämättä

Vastaa aiheeseen: auttakaa!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top