Siirry sisältöön
Pöö-koira

Mä vihaan sitä, kun ihmiset puhuu kuolemasta. Oikeesti mä inhoon sitä! Ja sit mä inhoon sitä, kuinka puhutaan siitä, kuinka se on ”luonnollinen osa jokaisen ihmisen elämää”. Siis! Mä en tajuu, miten jotkut voi vaan hyväksyy ton asian. En ikinä vois hyväksyä sitä! Oikeasti mua ahdistaa se, että itsekin joutuu kuolemaan. Mua ei ahdista siinä kipu, tajuttomuus tai kuolemanjälkeinen elämä ollenkaan, oon ihan sinut näitten asioitten kanssa. Mutta mua ahdistaa siinä se, mitä mun ruumiille tapahtuu. Siis, mua ahdistaa tosi kovasti se, mitä mun hyvälle ja arvokkaalle ruumiille tapahtuu!😭 Se menee ihan hirveään kuntoon. Voisiko joku auttaa mua, en kestä enää.

Pöö-koira

Vasraako kukaan tähön??,??????

Pöö-koira

Vastaako kukaan tähän?

Pöö-koira

Voitteks jo vastata tähän? Oon oottanu jo kauan.😔

Verkkari

Hei kiitos kirjottamisesta ja odottamisesta :)
Anteeksi ettei kukaan ole vastannut tähän mennessä, mutta toivon että voin auttaa jotenkin.
Paras tapa auttaa ois jutella tästä kunnolla joten lähetä jatko viesti tähän sitten vastaukseksi. Se minkä takia ihmiset hyväksyvät kuoleman on varmaan koska heillä on se käsitys kuolemasta, että se on eikä siihen pysty vaikuttamaan. Näkemys siitä riippuu paljon uskonnollisesta taustasta ja siitä mihin uskoo itse. Sitä että kuolema on jonain päivänä ei kannata miettiä, koska se juuri niin kuin sua ahdistaa. Sitä voi myös ajatella niin kuin puiden lehtiä, ne pitää joskus pudottaa jotta saa uudet kauniit tilalle, ja siltikin syksyllä lehdet ovat kauniita pudotessaankin. Sitten ne palautuvat takaisin luontoon. Ne ei mene hirveään kuntoon vaan ne käytetään uudestaan, jonkun uuden lehden tekoon, tai vaikka jonkin kukan kasvuun.
Kannattaa ottaa asia puheeksi vaikka vanhemman kanssa, tai vaikka jos koulussa on joku kuraattori tai opettaja jolle voi puhua. Toivottavasti autoin edes hieman ja yritän vastata uudestaan jos lähetät uuden viestin :D

Enkeli🪽

No kuule. [Osa tekstistä poistettu.]

Ite oon vanhoillislestadiolainen, ja mulle kuolema on itse asiassa aika simppeli asia, se ei pelota yhtään ku tietää että mitään pahaa ei tapahu.

Kerro vaan jos haluut tietää lisää tai kysyy jotain :)

A[Osa nimimerkistä poistettu]

Moikka! Tosi hyvä ja syvällinen kysymys! Ensinnäkin on mielestäni hyvä että pidät kehoasi niin suuressa arvossa. Mua henkilökohtaisesti auttaa tämä seuraava vertauskuva: ajattele toukkaa. Kun toukka vanhenee sen keho rapistuu, jäykistyy ja kovettuu. Sitten toukka hidastuu, väsyy ja kuolee. Jäljelle jää vain kotilo. Mutta lopulta kotilosta syntyy kaunis perhonen! Toukka ei oikeasti kuollut vaan muutti vain muotoaan. Toukan täytyi luopua omasta toukan kehostaan jotta se voisi syntyä uudelleen kauniina ja vaapaana perhosena! Me olemme kuin noita toukkia. Nauti kehostasi kun se on vielä voimissaan mutta älä turhaan sure sen hidastumista ja jäykistymistä. Sen on tarkoitus tapahtua. Lopulta kun kehosi kuolee sinä vain muutat muotoa ja muutut niin paljon kauniimmaksi ja vapaammaksi kuin voit koskaan kuvitella. Toivottavasti vastauksestani oli apua. Ei ole mitään huolta. Opit lisää, kun kasvat ja ymmärrät paremmin miten luonto toimii! Nauti elämästä ja pidä hauskaa! Kaikki on hyvin :)

Vastaa aiheeseen: Auttakaa!!!!! Mua ahdistaa kuolema!!!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top