Siirry sisältöön
joku, joka haluaisi olla poika

Moi. Oonko poika vai tyttö vai mikä, jos enimmäkseen haluisin olla poika ja oon kateellinen muille pojille niiden ulkonäöstä ja käytän poikien vaatteita aika usein ja oon aika maskuliininen, mut sit taas joskus harvoin tykkään olla tyttö ja käytän tyttöjen vaatteita ja oon feminiininen ja kateellinen taas mua kauniimmille tytöille niiden ulkonäöstä. Huomattavasti useammin oon poikamaisempi ja haluisin olla poika, mut vaikeeta tästä tekee sen et en aina haluis. Joskus viis tai kuus vuotiaana leikin välillä poikaa ja kerran muistan ku halusin olla ilman paitaa kotona ja sanoin et haluun olla poika ja mietin jotain hyvää pojan nimeä itelleni, mut se meni enimmäkseen muistaakseni ohi sinä yhtenä päivänä. Se täs on kans ku tykkään sillä tavalla niiku ehkä pojista tai maskuliinisista henkilöistä (mut myös joskus feminiinisistä ja tytöistä) et en tiiä et onks tää mun kateus vaan sitä et tykkään niistä nii paljon, mut ei se kyl musta ehkä siitä ihan johdu. En tiiä! Auttakaa mua pliis! Mitä te ootte mieltä? Oonko poika vai tyttö vai joku muu ja jos joku muu ni mikä? Ette tietenkää voi olla täysin varmoja asiasta mut mitä arvelette? Oon vaan niin kateellinen tälläkin hetkellä pojille, kun ne voi olla ilman paitaa ja käyttää uidessa uimashortseja ja niil ei oo tälläsii rintoja ja kun ne on vaa nii hotteja yms. Et oonks sit joku trans poika tai joku tai vaa maskuliininen tyttö vai mikä ihme!? Auttakaa!

joku, joka haluaisi olla poika

Voiks joku pliis vastata ja auttaa mua

Imhinen

Hienoa, että pohdit. Nämä ei ole aina ihan itsestäänselviä ja helppoja asioita, eikä tarvitsekaan olla.

Suosittelen, että otat asian kanssa ihan rauhassa, testailet ja kokeilet, miltä jokin tuntuu. Pukeudu ja käyttäydy maskuliinisesti silloin kun siltä tuntuu ja feminiinisesti silloin kun siltä tuntuu. Mikään ei estä sinuakaan käyttämästä uimashortseja vaikka biologisesti ottaen olisitkin naispuolinen. Vaatteilla ei suoranaisesti ole sukupuolta, liitämme vain tietynlaisen vaatteen tietyn sukupuolen ilmaisuun. Linkkaan tähän yhden videon eräältä genderfluid-ihmiseltä, hän havainnollistaa asiaa hyvin. https://youtube.com/shorts/7bpC44ls3Fo?si=RYiO7UgtUXDKa7iE

Ylipäätään sanoisin, että koska sinulla on tätä vaihtelua kokemuksessa, saattaisit hyvinkin olla sukupuolijoustava/genderfluid. En toki osaa ulkoa päin sanoa ja voi olla, ettet koe tätä määritelmää ollenkaan omaksesi. Itsensä määrittely ei toki ole pakollista. Tärkeintä ehkä on se, että löydät ne tavat olla oma itsesi ja koet olosi hyväksi. Jos kuitenkin haluat lähteä kokeilemaan itsellesi termejä joilla selittää kokemustasi, erilaisia listoja löytyy netistä. Tässä pari:

Gender Wiki https://gender.fandom.com/wiki/Gender_Wiki
Englanniksi, osittain hieman vaikeaakin tekstiä, mutta todella laaja ja kattava

Setan sateenkaarisanasto
https://seta.fi/sateenkaaritieto/sateenkaarisanasto/
Suomeksi, hyvä paikka lähteä liikkeelle jos asia tuntuu uudelta

https://fesimeoni.it/projects/2023/qqq/
Tässä myös englanniksi eräs hyvä paikka jossa voi tarkastella omaa kokemusta maskuliininen-neutraali-feminiinen tai muu-maskuliininen-neutraali-feminiininen-muu -askeleilla omaa kokemusta. Käyttö vaatii ehkä vähän perehtymistä mutta olen itse tykännyt.

Muista, että koskaan ei tarvitse tulla valmista ja kokemus saa muuttua. Sosiaalisen sukupuolen ymmärtäminen on vaikeaa, eikä se oikeastaan kenelläkään ole täysin muuttumaton. Se kuuluu kasvuun ja kehitykseen ihmisenä.

poikamainen tyttö

Moi! Oon nyt jo parikymppinen, mutta kipuilin tän asian kanssa nuorempana. Sillon en ollut onneksi somessa vielä, joten mistään sukupuolen vaihdoksista yms en tiennyt mitään, joten kasvoin niinsanotusti omalla painollani. Veli oli paras kaverini lapsena joten opin tykkäämään ”poikamaisista” jutuista ja käytin hänen vaatteitaan kun ne menivät hänellä pieneksi. En oikeen sopinut muiden tyttöjen joukkoon kun tykkäsin eri asioista ja olin erilainen, oli siinä omat haasteensa, mutta uskalsin olla oma itseni, pukeutua omalla tavalla, tehdä asioista joista tykkään vaikka muut tytöt niitä ei tekisikään. Ajattelin paljon sitä, että olisimpa poika ja edelleen välillä toivoisin sitä, mutta kasvatessani olen oppinut tykkäämään naiseudesta myös. Sinun ei tarvitse laittaa itseäsi tiettyyn muottiin, menet vaan sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. Jos ihmiset eivät hyväksy sinua millainen olet, ne ihmiset eivät kuulu elämääsi ja löydät ne oikeat ihmiset kyllä ympärillesi :)
90% mun kavereista on miehiä, koska tulen heidän kanssa paremmin juttuun kuin naisten, mutta olen myös enimmäkseen hetero. Yleensä ihastun feminiinisiin miehiin koska olen itse maskuliininen nainen. Mutta saatan välillä naisiinkin ihastua.
Tiedän että tämä on vaikea asia, mutta anna asioiden edetä omalla painollaan, sinun ei tarvitse olla nainen tai mies voit olla vain sinä :3

Vastaa aiheeseen: Auttakaa mua pliis

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top