Siirry sisältöön
Ei nimee

Eli mulla on ollut vasta kahdet menkat, ja viimeisimmistä on jo yli kaks kuukautta. Muutaman päivän on tullut rusehtavaa (valkovuotoa)? Tänään kuitenkin koulussa huomasin että alushousutkin olivat ruskeat, koska vuotoa oli paljon. Jouduin laittamaan siteen.Maha on kipeenä. Jos viimeisimmistä menkoista on yli kaksi kk niin voiko veri olla ns. jäänyt sisälleni pitkäksi aikaa ja muuttunut ruskeaksi + sitkeäksi? Onko nämä siis ”vanhentuneet menkat” :DVai voiko olla vakavampaakin? Jos ymmärrätte mitä tarkoitan :) kiitti avusta !

Mää

No siis mulla ei oo vielä menkat alkanukaan mut, alussa menkat on ihan epäsäännölliset, sen olen kuullut ja lukenut.. :D

yritän auttaa

Se on mahdollista, että ne ovat jääneet sun ”sisälle”. Mulla ei ittelläni oo ollu vielä menkkoja, mutta oon kuullu ja lukenu niistä tosi paljon ja mielestäni se ei luultavasti ole hirveän vakavaa, mutta onnea sulle ja koita pärjäillä!

Azzie

Sikäli mikäli olen biologiasta ja anatomiasta perillä, kyseessä on luultavasti ns. jälkikuukautiset, eli kuten itse hyvin kuvailit, ”vanhentuneet menkat”, jolloin viimeisetkin kuukautisveret valuvat pois. Se ei ole minun tietojeni mukaan vakavaa.

Julle täti tietää (14v)

Toi on ihan normaalia. Alussa kuukautiset ovat epäsäännölliset ja niiden välillä voi olla jopa puoli vuotta eroa. Ja se siun ruskeaksi kuvailema juttu pikkareissa on valkovuotoa, joka on kuivunut ja likaantunut. Kannattaa vaihtaa päivittäin pikkarit ettei ala haisemaan.

Apuasinulle

Vaikka veri onkin tavallisesti punaista kuivuu se ruskeaksi. Kokemuksesta voin kertoa, että pikkuhousuihin valunut ruskea tavara on ainakin minulla vain tavallista menkkaverta, joka vain on kuivunut. Veri saattaa myös joskus näyttää tummemmalta kuin mitä se on. Mistään jälkimenkoista tuskin on kysymys kunhan vain ihmiset kiusaavat.

Vastaa aiheeseen: Auttakaa (tytöt)!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Back to top